Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Psychologie úspěchu 4: zodpovědnost


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 77
  • Vytvořeno
  • Poslední

Moc prima clanek, jakykoliv rust ma nepopiratelne urcite pilire a zodpovednost za kaktusy na kterych zrovna sedime je dobre si minimalne uvedomovat...je jasne ze pokud prijmeme na zaklade tohoto pochopeni zodpovednost na nejvyssi sebeuprimne urovni za vlastni, jsme pripraveni prozivat radostnou vnitrni a vnejsi svobodu...Psychologove vytvorili trosku zavadejici nazev "to be in the zone" :))

Je to mozna zvlastni ale cim dal vice zjistuju ze me obchodovani neni az tak jednoznacne o penezich, ale spis o mysleni rozvoji mysli a v neposledni rade o svobode...kdyz tyhle podobne clanky ctu, vidim ze rozhodne nejsem sam! (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Na začátku jsem nemohl pochopit jednu věc. A to sice jak může někdo na burze stabilně vydělávat. Anebo spíš jak může někdo nosit peníze ostatním. A než jsem se nadál, dělal jsem to taky. Vlastně teprve až po výrazných ztrátách mě přivedla poctivá úvaha o vlastní zaslepenosti a nezodpovědné lehkomyslnosti k tomu, abych si to uvědomil. Pak jsem si všiml, že něco podobného není jen na burze. Viděl jsem lidi, kteří hrají automaty, sází loterii, stále dokola se stávají terčem podvodníků a tak dále..
Můj problém byl v tom, že jsem nedokázal obchodovat svůj systém. Pod tíhou emocí jsem neudělal žádný obchod přesně dle zásad obchodního plánu. Vždy jsem zavřel oči a skočil do obchodu, srdce mi bušilo a než jsem se nadál zase bylo peněz méně. Co se může stát, jsem přemýšlel pouze do té doby, než jsem poprvé live kliknul, pak odešel rozum a zůstal gambler :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim autora článku,

velmi sa mi pacil.. Uvedomit si svoju vlastnu zodpovednost je proces, ktory v niektorych pripadoch trva roky. Najdolezitejsie su emocie, ktore si treba uvedomit. Clovek ci vedome alebo podvedome podlieha emociam. Gambler alebo "nezodpovedny clovej" je len celkom ovladany svojimi emociami.

Treba sa naucit pozerat sa na vlastne emocie nezaujate, ako nezaujaty pozorovatel, vtedy uvidime jasne co nas ovplivnuje, a mozme sa rozhodnut podla svojho najlepsieho presvedcenia. Chce to cvik, trpezlivost a odhodlanie, prijatie zmien..

niekto napriklad nieje pripraveny na zmeny.. :))

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tomasov clanok,

este je tu jeden uplny extrem ktory by som k tomu pridal, ktory sa mi zo zaciatku staval. okolie a ludia ktori vam aj praju a zalezi im na vas ale nejsou traderi a nikdy to ani neskusili ale vidia ze to jde ale pomaly vas nabadaju: risk je zisk, neboj sa udelat vice ked ti to ide. a clovek jak hlupak sa necha ovplyvnit a potom ked aj rovno neobvini okolie tak sam sebe vycita: preco som to len pocuval take hluposti. tiez som tieto hluposti zo zaciatku robil kym som parkrat nepadol na kolena. riskovanie a trading je financna sebevrazda ale to lidem nik nevysvetli protoze kto si real trading nikdy neskusil ten nevie o com vravi a tym padom sa nanho ani nemozeme hnevat. zodpovedni sme za obchody len my sami a preto sa netreba nechat ovplyvnovat lebo to nie je zodpovedny pristup ani len nahodou.

aj ciste tvrde svalstvo clovek nabera dlhe dlhocizne roky vo fitnesku az je na to potom radost pozriet, ale zranenie svalu sa da dosiahnut v priebehu nekolika sekund. zodpovednost a trpezlivost ruka v ruke.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

pekny clanok,

pri tej casti s hypotekami som sa trosku pousmial, pracujem v kolektive kde ma kazdy s mojich kolegov hypoteku,mladi chalani bez manzeliek a fin. zavezok radovo niekolko milionov, od 2,5-3,5 , na 20-30 rokov , k platom sa vyjadrit nemozem aj ked myslim ze terno to urcite nieje. :), doma spolubyvajuci odchadza aj s priatelkou, kupil si nadstandardny byt, tiez na hypoteku,. a vsetci tvrdia ze je to uplne normalny standardny postup , ze raz to prist musi. najlepsie na tom je ze pracujem v spolocnosti, v ktorej sa menia ludia ako na beziacom pase, za posledny rok mam uz asi 5 sefa. firma nas momentalne velmi potrebuje , ale je to len otazka casu, kym pre nich budeme drahi a presunu sa na vychod. jedine pozitivum ich hypotek je ze sa maju o com rozpravat, a na koho nadavat, ze sa tu neda normalne zit a podobne. negativ je viac, nervozita, osobne problemi ktore sa prenasaju do prace a podobne. dost neprijemna situacia

k tej druhej casti , o zodpovednosti za vlastne peniaze, vyclenil som si skoliaci kapital, co bola velmi rozumna vec, podla mna, co bolo nerozumne , velmi rychlo som si osvojil predstavu ze on mozem prist lahkovazne . tejto predstavy som sa nastastie zbavil (snad :) a snazim sa pristupovat co najviac zodpovedne, ale nejaky ten dolarik ma to uz stalo

dakujem za super clanok

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tom

Tak s tou hypotékou jsou to přeně moje slova, kamarád se mě ptal proč když nám banka spočítala hypotéku že si můžeme vzít nějakých 2.2 mil na 3kk tak jsme si vzali jen 1.2 + 0.6 co jsme měli na hotovosti na 2kk. A těžko jsem mu vysvětloval že pokud budem splácet nějakých 7600 Kč /měs / 20 let že to není problém i kdybych neměl zakázky či byl dlouhodobě nemocný. Docela jsem se divil když banka nám ukázala rozpis podle kterýho hypotéku propočetla že by nám mělo na živobití stačit nějakých 6000 Kč. To by stačilo tak pouze malýmu na jídlo a plíny , a možná mě se ženou na suchý chleba. A už vůbec se nemluví o tom že banky nemají své největší příjmy z poskytování hypoték, ale z nemovitostí které jim spadnou do klína v případě že klient není schopen splácet. Tytro nemovitosti jsou opětovně prodány.A těch nesplacených hypoték je min. 10%.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Článek je výborný.Přesně to dělám,přesně tak myslím.Svědomí by mi nikdy nedovolilo být nezodpovědný.Život mě od malička tvrdě učil,hodně tvrdě.Podle mě nejdůležitější je v životě čistá nefalšovaná láska ať je to k čemukoliv. Ta nezodpovědnost nikdy nedopustí to mi věřte.

Ať se daří
Luk

Link to comment
Sdílet pomocí služby

lisakus:

v jedne veci se pletete... pro banky je propadnuti nemovitosti extremni pripad, s kterym ma velke vydaje a rezie, takze to opravdu neni jeji cil. Staci se podivat na vyrocni zpravy ceskych ustavu a uvidite, kde je majoritni penezovod...

PS: Perlicka - kdyz jsme my zadali o hypoteku (asi tak pres 8 lety), tak to banka automaticky pocitala na 20 let a hrozne se divila (a to jsme meli spolecny prijem asi tak 1,8x nad statistickym prumerem (a vice jak 2.5x zivotni minimum) ze to chceme "jen" na 10 let (rozdil ve splatce ani ne 1kkc, ale v zaplacenych urocich a jinych poplatcich desetitisice....) a jak to budeme financovat. (a to se zeny dost dotklo a neprijemne se ozvala, co si jako ta ourednice mysli a jakyho klienta si jako predstavuje...) Po zkusenostech mych kolegu z nedavne doby je situace dnes ne zrovna ruzovejsi...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

FreddieFoxxx:

S tou laskou moc nesouhlasim ale nikomu neberu :) Spis bych ale rekl nepodminena radost (nezavisla na vnejsich a vnitrnich podminkach) neboli jak se v novem tisicileti rika stav absolutni spontannosti v cemkoliv co se deje(vne i uvnitr)...je to stav naplneneho byti a podle me je to totalni prevziti odpovednosti za sve ciny protoze odpovedna mysl vnitrne touzi radost prozivat a delit o ni s ostatnimi...
Pokud nekdo chape neco jako "pricinu a nasledek" a vi ze chce prozivat radostny zivot vi ze je vse co proziva jeho vlastni zodpovednost...nevidim zodpovednost jenom jako uzke tema k tradingu, ale tak je to s tradingem obecne, rpotoze kdyz budete chtit tak reflektuje hodne vnitrnich filmu a her v kazdodennim zivote...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrej článek.
Mám rád články kde je nějaký příklad z praxe.

Pozoruji kolem sebe jak si každej bere hypotéku a jak jí každej má za super investici. Já to vidím tak že sazeb končí, ČNB bude zvedat sazby, a jelikož každej hypotékář dá na radu finančního poradce vzít si fixaci na co nejkratší dobu - tak bude každej platit více a více a co dál každej hypotékář vidí že svůj byt (většinou 2+kk) za čas výhodně prodá.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

PajaSoft

To si nemyslím, získání nemovitosti za velmi dobrou cenu je třešnička na dortu, a většinou je nemovitost ve stavu lěpším než byl původní stav / investice kupujících/ a cena nemovitosti je i vyšší. Já osobně to považuji za velmi lukrativní obchod, a pokud je to pro banky prodělečné, tak to musejí být opravdu špatní hospodáři. Já vím ty výdaje desetitisíce a statisíce za pár úkonů jejichž cena má mnohdy cenu inkoustu u podpisu na lejstru. Navíc je velmi málo lidí kteří by byli ochotni koupit nemovitost zatíženou hypotékou, a ve výsledku nemovitost spadne do klína bance. To jak to hodí na papír pro veřejnost bude asi hodně důležité, špatné zprávy se nehodí a a dostat hypotéku dnes může opravdu každý a všechno je tak easy a se 100% pojištením pro případ nesplacéní. Ale jen v reklamě.
:) :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

no v clanku je hodne pravdy, taky jsem resil hypoteku a pocitali jsme prave s moznosti co kdyz se mi neco stane, prijde rodina atd. ale to ja na kazdem co si dovoli. pokud si nepripusti nejaky krizovy scenar, tak at pak nikdo nenarika. to je jak v trzich.
obecne, aby tu nedoslo na mylku, hypoteka neni spatna vec. pokud nekdo proste nema hotovost, coz je vetsina, tak je to jedina vec. naopak platit pronajem dlouhodobe je naprosto posetile. je proste treba si uvedomit moznosti splaceni a take dobre vybirat nemovitosti.

jinak pokud se to s hypotekou umi, tak je to opravdu dobra investice, pokud mate vice nemovitosi, ale to je jiny pribeh co je uz OT.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...