Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Jak se nejrychleji naučit umění tradingu


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 52
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

zdarec všem
"Oooommm mani padme huuumm"

Koukal jsem na British Open golf a opravdu ti s kamenou tváří, bez emocí z úspěchu či nezdaru vítězí, nemasírují si svoje ego! ale berou tento sport jako souznění sebe samého a přírody a pravidel které ONA nastavila

stejně ikdyž pro někoho bláznivě se pokouším přistupovat jako Elév k traidingu.....
Gordon

"pozoruji trh pod úhlem 361°"

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Prospěšný článek, děkuji za něj :) Přiznám se, že podobné články jsem z počátku poněkud "ignoroval", měl v hlavě zarytou představu, že mi stačí dokonale mechanický systém, zhruba od března do června jsem se točil v kruhu, hledání lepších a lepších strategii, něco mi na některé nesedělo, šup na nějakou jinou, "lepší". Asi si tím projde každý a každý potřebuje lidově řečeno padnout na ústa :) Koncem června jsem se vrátil z dovolené, na které jsem hodně přemýšlel, zjistil jsem, že celé 3 měsíce jsem se věnoval technické analýze, neskutečně hodně hodin a pouhému sledování grafů jsem věnoval jenom malou část. Po návratu z dovolené jsem ted skoro každý den od 16.00 do 21.00 seděl před počítačem a koukal do grafů, a máte pravdu, člověk se pouhým pozorováním naučí opravdu hodně. Ještě jednou díky za hezký článek.


S pozdravem

Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

"...a tak si takoví lidé vždy mysleli, že trh nějakým způsobem „přechytračí“, že najdou jednoznačné, mechanické způsoby, jak trh porazit. Takoví lidé prakticky nikdy neuspěli."

To bude tym, ze ste spoznali len tych, ktori neuspeli, co ma neprekvapuje, pretoze uspeje velmi malo ludi. Ja som cisto technickymi nastrojmi trh naozaj "prechytracil" a pripravujem sa na world cup. Z toho pohladu to nie je ziadna magia ani umenie. Len najst aspon jednu vlastnost trhu, ktoru vacsina nevidi. Trh ma skutocne daleko od efektivnosti a tych "secrets" sa da objavit kopec, len treba menej studovat a viac hladat samostatne.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tento článok je zhrnutím môjho postoja ku komoditám.....ešte krátka poznámka:-)...každý trh sa inak správa.....ako napr. rôzne druhy dreva majú iné vlastnosti....toto isté platí aj pri trhoch...preto je potrebné sa sústrrediť iba na niekoľko trhov a lepšie ich "spoznať".... a samozrejme len s tými obchodovať....

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Vydařený článek - jak jinak :)

Zejména jeden z posledních odstavců napsaných ve spojitosti s golfem. Jako golfista to musím jen potvrdit, že vše co je zde psáno je pravda.

Jsem potěšen že i administrátoři Finančníku hrají golf - tak mne napadlo, že bychom mohli udělat nějaké setkání traderů na jednom z našich golfových hřišť. Co říkáte?

Ať se daří

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jo díky za článek, kterej mi dodává další energii v době, kdy začínám pravidelně každý den backtestovat (konečně mám za sebou teorii a pár dalších překážek). Snažím se to nehrotit i třeba kvůli časovému vytížení a tak si každý den zbacktestuji zhruba jeden obchodní týden cca 10-15obchodů. Asi takhle IB mi účet založí stejně až za rok, takže teď mám mooooře času a snažim se opravdu každý den ten týden zbacktestovat tak za rok by to mohlo dát 4-5 000 backtestovejch obchodů :)) ale bude to míň páč budu muset přejít ještě na papír než založím účet.

Ještě k článku. Jsem přesvědčen o tom že profitabilní mechanický systém najít lze, ale já ho hledat nechci :) Narážím na to, že bych AOS nezatracoval, ale z mého pohledu je složitejší najít/naprogramovat stabilně profitabilní AOS během několika dnů než měsíce trénovat na historical datech a papertradovat a prostě snažit se přizpůsobit trhu. Nejsem zrovna matematicko-fyzikálně nadaný o programátorství nemůže být řeč a IQ je obyčejný blonďácký :))))), takže hledat AOS ani nemůžu protože tomu za prvé nerozumím a tím pádem za druhé také nevěřím. Je třeba si udržet trend a pořád do těch grafů čumět, jinak se nehnu z místa. Zkrátka ten článek jako by byl psán pro mě a všechny kdo smýšlí podobně jako já.

Takže díky ještě jednou :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

AOS WCCI - www.woodiescciclub.com/autotrade/

kazdopadne neni nad to, obchodovat sam si myslim ...trading je hlavne o psachice a tim, ze bych pouzival AOS bych ji nepomohl... spis pritizil ..

momentalne se kazdy den (nebo spise obden kdy moderuje woodie) snazim sledovat deni v konferencni mistnosti wcci, kde se da dost naucit ...

dneska mi tata rikal, proc jsem se neprihlasil do VV, ze jsem mohl vyhrat tech 11 milionu, tak jsem mu rikal, ze si to radsi vydelam neveril ... posledni dobou od lidi slycham dost casto, ze si nevydelam tim nikdy a takovy blaboly ... pro me je to da se rict motivace, je to muj cil za kterym si dojdu! a kdo si mysli opak, tak ten ma smulu.

jinak trading me donutil se i ucit aktivneji anglictinu ... docela pomaha poslouchat obden woodieho :) (jo a co jsem zaslechl, tak pristi rok mozna bude v praze zase :) )

casu mam zatim dost :)

takze pro vsechny budouci tradery: nenechte si kecat do zivota co dokazete a co ne! myslim si, ze pokud nekdo chce uspet tak uspeje a nikdo mu v tom nezabrani!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to fyzik

zdarec, nejprv tě gratuluji k world cupu
a jedním dechem musím říci , že zde nejde o žádnou magii ani umění, možná snad umění poznávat sám sebe a třeba jednou zjistíš , že zrdcadlo co ti život ale i trh přináší je jen odrazem naší osobnosti a duše. A tak nejde o to trh porazit jak uvádíš .. přechytračit.. ale být s ním v souladu a nazírat na něj v pokoře a s láskou k životu jakož i traidinku. Tímto to neber jako poučování či výčitku, já se na world cup nepřipravuji nebot na to zatím ani nemám, ale co vím tak to je , že opravdu vše co se děje kolem nás je odrazem nás samotných. A jen když se nám podaří rozpustit svoje ego v deních činnostech a nevytahovat se hlavně sám nad sebou, tak dojdeme k souznění. Pro někoho je to možná těžká filozofie ale pro mě dnes již životní cesta...
Gordon

"sleduji trh pod úhlem 361°"

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Gordon: nechap(te) ma zle, tiez "na to nemam" resp. nemam velke skusenosti, ale myslim, ze moja strategia na to ma. Uz dlho neustale porovnavam svoje ostre vysledky (obchodujem len v sulade s pravidlami world cupu) s priebeznymi vitaznymi vysledkami a su porovnatelne. Tak preco sa tam nezaregistrovat, nech to vidia aj ini ;)
Ale inak s clankom suhlasim, len nieco sa mi tu bije a nielen v tomto clanku - predsa aj WoodieCCI je mechanicky system, alebo nie? Ma presne pravidla, dokonca je na to spraveny funkcny AOS. Kazdy obchodnik startuje z mechanickeho systemu. Co je to potom mechanicky system? To mam akoze obchodovat trhy len na zaklade citu? Ano, pocul som, ze aj taki su, ale ti zizali na grafy 10 rokov...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

fyzik,

no tak ve WC drim palce. pokud se nepletu tak jeden rocnik vyhral colvek co zhodnotil jen o 50%, takze zalezi fakt na ucatsti. jinak funguji oba pristupy. jak ciste diskrecni tak i mechanicky. vzhledem k tomu, ze se cim dal tim vic zajimam o investicni banky, hedge fondy, tak uz se mi taky rozjasnilo. ti treba obchoduji uplne jinak a je zajimaji predevsim programatori, matematici, statistici. jejich systemy jsou automaticke a velmi sofistikovane. na druhou stranu, vetsina quant fundu (vcetne alpha fondu Goldman Sachs) ted sla tezce do cervenych cisel pri teto korekci, takze neni vsechno zlato co se trpyti.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...