Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Psychologie úspěchu 5: milujete peníze


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 69
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Tomas (administrator),

ste dost odvazny clovek, ktory sam v seba asi dost veri, lebo napisat takyto clanok, za ktory by vas urcite hromada ludi na svete asi najradsej ukamenovala to uz chce guraz. z pohladu toho pozitivneho pristupu k obchodovaniu a radosti zo zarobku akceptujem tento clanok (tiez mam radsej pocit ked je penazenka skor poloplna nez poloprazdna), lebo bez toho to vskutku nepojde, ale ja osobne by som nedokazal pisat slova ako, laska a milovat, v suvislosti s peniazmi, asi len slova ako vazit si a respekt, radost, tesit sa a tak podobne, lebo za takyto clanok by ma ludia z mojho okolia asi zo sveta zniesli keby som to napisal ja. uz neviem kde, ale pocul som taku dobru frazu v zmysle vtipu: peniaze zasadne musia byt v zivote cloveka az na druhom mieste pretoze na prvom mieste je uz radost z penazi. =)

PS: kazdy miluje nieco ine, a niekedy clovek ani nevie co vlastne miluje

Link to comment
Sdílet pomocí služby

NLA,

máte naprostou pravdu a mohu vám upřímně říci, že napsat tento článek vyžadovalo velmi mnoho odvahy, bylo mně jasné, že pro většinu lidí je to díky zažitým starým "pravdám" příliš kontroverzní. Na druhou stranu, nemůže zkrátka k nám nikdy přijít to, co nemilujeme - platí to o všem, i o penězích.

Při psaní článku jsem si uvědomil ještě jednu důležitou věc - bodejď by lidi neměli peníze v sobě zakořeněné jako zlo, když pro ně často musejí dělat to, co nesnáží. Jelikož peníze nutně potřebují, musí chodit do práce. Někteří to mají rádi a dělají to, co je baví, většina ale dělá po většinu života to, co je nebaví. A tak jsou na peníze naštvaní, protože kvůli nim musí dělat co je nebaví, proto je mají za zlo. To je ale samozřejmě naprosto špatný pohled na věc.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já osobně na článku nic kontroverzního nevidím. Dalo by se klidně říci, že peníze jsou u mne na téměř prvním místě v žebříčku hodnot. A proč také ne? Peníze jsou opravdu všechno. První se má vydělat a pak si můžeme dělat co chceme, tak proč nechtít peníze v první řadě? Nikomu samozřejmě svůj názor nijak nevnucuji, ale někdy je mi lidí až líto, jak v sobě mají zakořeněné věci jako: "Nikdy nemůžu být bohatý", "Bohatým se rovnou narodíš" atd., z čehož pramení nesnášenlivost průměrných lidí a lidí bohatých. Když mi někdo, řekl, že když má rád auta, chce dělat mechanika a z toho peníze moc nedostane. Jenže odpověď je taková, že když si nejdříve vydělá, může se autům věnovat až do smrti.

A teď k jedné malé otázce:

Pan Petr, či snad Tomáš (pardon) říkal, že příliš pěnez nechce a nepotřebuje. Studuji komodity už dlouho, abych věděl, že pokud vám strategie funguje, vyděláváte geometrickou řadou v závislosti kolik máte peněz na účtu. Je to u vás nějak jinak? Nesnažíte se všechny peníze dávat do více kontraktů, ale stále obchodovat stejně? Jak je to s vámi a penězi? I ve mě totiž je stále malá nedůvěra, protože mi to připadá "až moc snadné". Po vypracování strategie se mi daří u jednoho (studuji a obchoduji celkem čtyři) trhu vydělat kolem 30 000 Kč na kontrakt, což u všech trhů dělá 120 000 na kontrakt. Jenže to bych další rok měl třeba i 1 200 000 za měsíc a pak 12 000 000 a to se mi zdá opravdu šílené. Mohl by jste (Petře) alespoň naznačit jak to je a bylo u vás? Děkuji za odpověď.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dexter,

zvyšování kontraktů je velmi ošemetná otázka. Samozřejmě, TEORETICKY s průměrným systémem a mnoha kontrakty můžete vydělat spousty peněz. Také je otázka co je spousty - vydělat 120 00 kč za měsíc v tradingu vidím spíš jako nižší práh, než spousty peněz - to jde v ID často vydělat i s jediným kontraktem. Nic méně, ano, TEORETIKCY při 10ti kontraktech to může již znamenat 1,2 milionu za měsíc. Jenomže v reálu je tu otázka psychiky - opravdu zvládnete ztrátu s 10ti kontrakty? Pokud pracujete se stop-lossem 150 USD, pak náhle je ztráta na 10 kontraktů už 1500 USD a to je 30 000 koru. Sám musíte vědět, kolik snesete. Já zatím snesu do 10ti kontraktů, ale snažím se na své psychicke pracovat tak, abych snesl více. Možná je to právě i tím podvědomým uvažováním v tom, že s Petrem skutečně potřebujeme relativně "málo" (i to je však relativní - ono "málo" je u nás podstatně více, než jak to chápe většina - přeci jenom si rádi užíváme život, cestuje, apod.). Takže technicky to možné je (pouze budete mít horší průměrné plnění), prakticky to tak funguje, psychicky do toho musíte dozrát. Jen pro představu - Larry Williams obchoduje i s 300 kontrakty ve velkém trhu S&P, kde je možné na obchod získat nebo ztratit třeba 2000 USD, t.j. 2000 x 300 x 20 (kurz USD) = 12 milionů korun na 1 obchod není naprosto nic nemožného a nereálného. Američani a specielně L.W. však myslí v úplně jiných měřítkách.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Hmm tak peknej clanek me teda sedl jak "prdel na hrnec" je fakt ze k penezum mam kladny vztah jen mam v sobe lehkou obavu aby (ostatni, sousedi kamaradi atd...) me neukamenovaly protoze mam uplne stejny nazor jako Tomas. Proto take radej sve nazory na komodity a financni svet, penize radeji nahlas nerikam a nezminuji se u piva))))). Nikdo mi pak nic nevnucuje neukamenuje neposila me do debilu do blaznu atd...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No, upřímě si myslím, že jde hlavně o vlastní důvěru ve svůj systém. Popravdě až budu (jakože opravdu chci a budu) testovat svůj systém 3 dlouhé roky, bude mi 30 000 jedno vzhledem k tomu, že budu vědět, že příště na mě čeká třeba 500 000 Kč. Už teď svému systému plně věřím a myslím, že by mi to nedělalo problém. Pokud říkáte, že 120 000 je nižší práh, nemůžu vám víc než poděkovat za uklidnění. Pokud ale říkáte, že vám stačí málo, je to opravdu velice subjektivní. Je velice smutné, že většina lidí vidí svůj nejvyšší plat, který by chtěli na 50 000 Kč měsíčně. Takže pokud viděláváte přes milion měsíčně, řekl bych, že i objektivně je to hodně a to i pro boháče. Člověk přece ak brzo nazapomene na to, že existují i nižší vrstvy. A ještě jeden dotaz. Vzhledem k tomu počtu kontraktů, proč se někdo vydává do "neznámých vod" jako je třeba ropa, když je (samozřejmě jen podle mě) lepší stále obchodovat na svých prověřených trzích? Podle mého laického názoru je ropa na obchodování a určování směru velice obtížná a tak by bylo lepší obchodovat klidně i corn v rozpětí stovek kontraktů. Peníze by šli sice pomaleji, ale zato na jistotu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Inteligentní článek, který by "většina" zavrhla.
Podobně jako avatar mám stejný názor jako Tomáš a stejně tak s ním nechodím na veřejnost.Lidé kolem jsou většinou trochu jiní a nemá cenu házet hrách o stěnu.
Milovat peníze zdravím způsobem mi nepřijde nijak špatné.Podtrhuji zdravím způsobem.

pěkný den přeji všem

Honza

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To bych řekl, že je dost diskutovatelné. Svoboda se dá totiž chápat jako ekvivalent finanční svobody, čili jsme opět u peněz. Peníze totiž můžou shrnout úplně všechno. Druhou větu jsem tak úplně nepochopil, ale pokud můžu soudit, myslím, že jste myslel, že u lidí bez peněz jsou peníze na prvním místě. Jenže to je podle mě jen slovo. Jako když kolem vás projede Ferrari a lidé kolem říkají: "Chtěl bych!", ale nemyslí to doopravdy, protože vědí (podvědomě, protože se bohatými opravdu stát můžou), že si na něj nikdy nevidělají. V opačném případě člověk řekne: "Koupím si!" a myslí to vážně, protože si je jistý, že on ty peníze vidělá. Tak to tedy vidím já.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Profesor

Možná to bude tím že bohatý člověk má ke svobobodě mnohem blíže než člověk chudý, chudý člověk může tvrdit že je svobodný, ve skutečnosti je ale svázaný. Bohatý člověk si může dovolit zaplatit ostatním aby mu ty provazy sundali. Na druhou stranu čím větší bohatsví tím větší musí mít člověk odpovědnost. Hromada peněz v rukách hlupáka to by nebyla moc dobrá kombinace. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

TO: lisakus
Blahopřeji! Není náhodou o kousek výše v jednom článku něco o odpovědnosti? Pro mne znamená více peněz,více odpovědnosti.Čím více jich budu mít,tím větší odpovědnost za jejich hodnotu budu mít.
Mohu je utratit,mohu udělat radost svému synovi,nebo....
Mohu také učinit svobodnějšími ty,kteří nemohou dosáhnout svobody vlastní silou.Někdo to nazývá charita.
Mám svobodnou vůli se svými pěnězi činit,co uznám za vhodné.
ZKL.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pro mě je toto nejlepší článek, který na finančníkovi vyšel. Každý si z něho vezme co chce. Já jsem se na věc vždy díval špatně, tak jak píše Tomáš. Vysvětlení od Tomáše má logiku. Těžko k nám přijde něco, co nemilujeme. Také vím, že jsem se vždy prosadil v tom, co miluji. Moje zkušenosti potvrzují slova Tomáše. Díky Vám Tomáši za otevření nových dveří! Účinek se nedostaví zítra, ale za rok už to může být mnohem lepší a vím, že budu dál, než většina lidí, kteří peníze nemilují. Možná jsem doteď hledal nějaké rozumné vysvětlení, proč peníze milovat a díky Tomášovi jsem ho našel. Vím, že když nic na svém myšlení nezměním, tak také o nic nepřijdu, protože za rok na tom budu stejně jako dnes. Takže změnou svého myšlení vůbec nic neriskuji.

futurestrader

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...