Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Pokročilé tipy pro intradenní obchodování - praktický pohled na minulé dny


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 35
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Tak jsem zprovoznil eSignal jen za 15$ a Prahu za 4$ a hlavně E.ON na DAXu s Medved QuoteTracker a Woodieho čárymáry a to Vaše tam bez příplatku (jen se to neaktualizuje -pouze backfill k aktuálnímu času) vidím také viz obr. příloha - trochu jiný pohled na Váš výstup. A to po mě chtěli 50$. Stačí přes WWW objenat "MarketCenter LIVE" ale hlavně stáhnout si pak jejich "Data Manager". Se SierraChart jsem nepochodil. Já si hraju na trhu, který má během dne rozsah 10-20 tiků (Warranty na E.ON) a komise je 1-2 tiky a spred 1 tik a čas taky užírá tik sem a tik tam a tak na "ZLR" mohu zapomenout a musím tudíž hrát na "mantinely" kolem 60 minutové LSMA a vstupovat pouze protitrendově a s ruletou při vstupu jinak nic neuzmu a trénovat celý den abych se uživil.

4447

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Tomáš
Tak jsem zbežně rychle prohlídnul tento Váš příspěvek a nějak mě vrtá hlavou ty noční seance. Když se podívám na noční seance na YM a ER2 tak je tam většinou minimální pohyb, a i volume je velmi nízké. Pak se tedy ptám proč mají trhy tendenci tyto S/R úrovně brát v potas? Je to snad způsobeno snahou dlouhodobých intradenních obchodníků, kteří drží pozice i přes noc? Nějak nechápu proč by měl trh reagovat na noční seanci kde je většinou dost malý pohyb.
Děkuji za osvětlení vnímání trhů.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim,

taky by me zajimalo, jaky vyznam tyto maji tyto "nocni" S/R z pohledu intradenniho obchodnika.
Mozna by bylo lepsi zeptat se primo, kdo mimo tak nizkeho volume obchoduje mimo hlavni obchodni hodiny, ze to muze mit takovy vliv na chovani intradennich obchodniku?

To Everest: Nemel jsi na mysli spis pozicni a ne intradenni obchodniky?

Diky za dalsi zajimavej clanek
Pavel

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Se S/R úrovněmi je to jak s vejci a slepicí – aneb věčná otázka co bylo dříve. Je zřejmé, že jsou to určité psychologické hranice. Proč v akciových indexech fungují dobře i ty hlavní noční úrovně, přestože v noci de facto skoro nikdo neobchoduje? Parně z důvodu, že v noci narážejí obchodníci na nějaké silné psychologické cenové bariéry vzniklé v trhu třeba dříve a hlavně jsou ty noční S/R pro malý objem obchodů velmi silné a dobře identifikovatelné. To pak asi vede denní obchodníky, aby tyto úrovně braly v potaz a trhy se chovají jak se chovají. Pro mě je důležité že to funguje a že se s ním dá dobře vydělávat. Pro ukázku přikládám graf včerejší seance. Trh včera uzavřel přesně na hlavním dnu předcházející noční seance. Mimochodem - zkuste si barevně odlišit noční a denní průběhy grafů a sami třeba uvidíte situace, které nejsou jinak tak dobře patrné. Petr

4452

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...