Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Má soukromá prognóza pro rok 2008


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 65
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Dobrý den, navázal bych na ten Dubaj, někde jsem dokonce četl, že se začíná v těchhle končinách vytvářet velký ostrov, kde bude spousta hotelů, shopping parků a center pro bohatou klientelu. Zajímavé sledovat jak se USA přestává stávat středem světa :) (bohužel pro nás, kteří obchodují v USD)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ano, na jednom tomto ostrově jsem také byl. Celkově se jich zde buduje několik. Je to obrovitánský uměle vytvořený ostrov, na který se vjíždí po 4 proudé silnici a na kterém jsou obrovské hotely i soukromé vily. Je to skutečný megakomplex. Krom toho lze najít v Dubaji areál kde se dá lyžovat (tuším, že má 3 sjezdovky) nebo nejvyšší mrakodrap na světě (momentálně se dokončuje). Aktuálně se zde staví např. mrakodrap s největším umělým vodopádem světa. Celá Dubaj je nádherně zelená, protože každičký kout a chodník je uměle zavlažovaný - u města v poušti nevídané. Kdo jenom trochu cestuje, musí vidět, že namyšlená Amerika už dávno není pupkem světa a aby tak vypadala, musí si to zřejmě dokazovat svými válkami, útoky, atd. Nic proti Americe, ale rozhodně USA není to, co si řada lidí myslí... To už jsme ale dost off topic.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ja taketo a podobne prognozy povazujem za uplne zbytocne mrhanie papierom a za vytvaranie si zbytocnych kontraproduktivnych ocakavanych scenarov do buducnosti ...
Su to len odhady a nijako nesuvisia s konkretnym obchodnym planom.

O dost profesionalnejsie by bolo predostriet odhad typu:

[ital]Zlato bude mat vrchol priblizne zaciatkom Februara 2008. Potom ocakavame pokles priblizne do polovice Marca. Odtial rally az do konca Maja. A od Maja 2008 do konca Jula 2008 ocakavame poklesy zlata. [/ital]

alebo ....

[ital] Britska Libra dosiahne 2 vyznamne dná priblizne koncom Februara 2008 a koncom Jula 2008 a dva vyznamnejsie vrcholy ju cakaju priblizne v druhej polovici Aprila 2008 a na konci Oktobra 2008. [/ital]

Uvedeny priklad nie je len ilustrativny ale priklad ako ma vyzerat poriadna realna projekcia ...
O pol roka si mozete horeuvedene skontrolovat na grafoch :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,
Máte pravdu.V Dubaji se opravdu staví neuvěřitelným tempem.Ať už architektonický skvost hotel Burj Al Arab, zmíněný komplex umělých ostrovů The World Islands, který při pohledu z letadla vypadá jako globus a jiná díla pro potěchu turistů.Mám i pocit že Dubai byla v nějakém žebříčku vyhlášena za nejrychleji rostoucí město posledních let.
Souhlasím i s tím že USA přestává být na vrcholu.V knize Dějiny lidstva od Hendrika Willema van Loona je krásný popis toho jak se vůdčí civilizace našeho světa otočili kolem středozemního moře (Egypt,Babylon,řecká civilizace,Evropa) a zamířili přes oceán do severní ameriky.Následný pohyb je odhadován dále přes tichý oceán do Asie.A myslím si že tomu odpovídá i dnešní situace kdy se asie probírá z totalitních režimů, vyvýjí se a začíná velice konkurovat západním trhům a firmám.
I ohledně vody jako stále vzácnější komodity souhlasím.Vzpomínám si že ještě před 15-20ti lety jsme se smáli když jsme viděli v obchodech balenou vodu.Kdo by to kupoval když to teče z kohoutku doma nepoměrně levněji že? :)
A dnes?Jsou toho plné obchody a lidé kupují i když je to daleko dražší.Tehdy mě napadlo kdy začnou prodávat vzduch..A nedávno jsem viděl že v japonsku prodávají malé příruční kyslíkové bombičky s čistým vzduchem aby se lidé mohli alespoň nachvíli vzdát toho městského smogu..Takže nejen voda, ale časem i vzduch.Prodat jde prostě všechno.I když to je věc která je tu pro všechny.. :)
Tom.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


Zdravim,

Bezva clanek Tomasi.Zejmena ta prvni cast s ropou se mi libi :-). Podobne prognozy zaznivaji i od jinych verohodnych instituci, nicmene, jak rikas, nejsme jasnovidci nikdo, a trh si udela stejne co chce. Ale pravdepodobnost nam hraje do karet,to je bezesporu.

Ale kazdopadne velmi strizlivy pohled na SAE. Jelikoz pracuji na vedlejsak pro jednu londynskou firmu, ktera ma obri stavitelske zakazky prave v Dubaji a Kataru, vim presne o cem je rec.V podstate je nejlepsi cas na nakup :-). Je to opravdu neuveritelne a vzivote jsem nic takove nevidel. Tempo, kterym ty mesta rostou ( na zemi, na vode, pod vodou...) je mimo ramec meho chapani. Nekdy mi to prijde jako Archa Noemova pro vyvolene az se nam to tu zacne hroutit:-). Cekam jen kdy USA prijde s myslenkou ze tam nekdo stroji atomovku, aby to mohli zabrat.

V USA to trosku prepyskli, to vime vsichni. Nijak bych je neodsuzoval,ale trosku to s tou prehrslou narodni hrdosti a pocitem neomezene suverenity a nedotknutelnosti prepyskli. Radikalni zmenu ta zeme royhodne potrebuje, a to samozrejme ve vedeni. Vzdyt slova samotnych americanu, ze se za USA nestydi,ale nejsou uz na ne hrdi, mluvi si myslim UPLNE za vse.

Takze 3x hej komoditam, a preji vsem velmi uspesne trendy do roku 2008!

Viktor
Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim,
prognozy jsou jedna z veci (je dobre videt do budoucna).
Otazkou je jak jsme pripraveni reagovat.
Vetsina z vas co obchodujete mate ucet v dolarech.

Zajima mne jak se chranite proti jeho klesajici hodnote.

Musi to byt neprijemne, kdyz (uz konecne po dlouhem testovani) vytvarite profity na svych uctech a nakonec ty sezere nizssi hodnota USD.
V mem pripade je to tak, ze ziji v UK (a vracet se nehodlam) a v CR mam jeste nemovitost, takze mi to v podstate pomaha. Jenze to neni ochrana. V UK mam take nemovitost a kdybych chtel zpet do CR byl bych naopak znechucen.
Jestli jste to uz nekde probiraly, omlouvam se , ale nenasel jsem vlakno.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim vsechny tradery,
pekny clanek od Tomase a zvlaste zminka o vode jako budouci komodite me ponouka, abych take prispel svoji troskou do mlyna. Nekde jsem jednou cetl prognozu o tom, ze cca za 50 let na nasem uzemi nebudou zadne stromy. Z dnesniho pohledu to vypada nesmyslne, kdyz si ale vsimneme jak rychle ubyva spodni voda (ceho si my, napojeni na vodovodni rad, zase tak rychle nevsimneme), tak to zas az jako tak velky nesmysl nevypada. Az spodni voda klesne pod urcitou uroven, stromy na ni uz svymi koreny nedosahnou. Co bude potom nasledovat si asi rychle uvedomi i ti mene chapavy. Pak bude voda jako komodita velmi zadana. Podle zakonu o zachovani hmoty se neztrati, ale bude nekde jinde nez kde ji potrebujeme my. Investice do akciji firem zabyvajicich se odsolovani morske vody budou asi take dosti vynosne.
K tem balenym vodam: clovek si musi na lahvi precist odkud voda pochazi, aby si domu skutecne nenosil jen zabalenou vodu, ktera tece z kohoutku.

Preji vsem hezky den.

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...