Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: O čem je trading (2)


Doporučené příspěvky

Dobrý den Tomáši
Jak sleduji Vaše články od doby co jsem se začal o tranding zajímat, tak je nemožné nevnímat jak se posouváte ve svém pohledu na život jako člověk. Ono je to vlastně součástí růstu v jakémkoliv povolání, které člověk dělá s radostí a které jej naplňuje. To si myslím že je jedna z největších výher v životě.
Obdobný posun si uvědomuji i u sebe. Co jsem ze začátku vůbec nechápal a čemu nevěřil je fakt, že je to pouze můj způsob myšlení a mé představy, které určují můj život a potažmo i výsledky na burze. Osobně beru jako velké vítězství již to co jsem o sobě za poslední 2 roky zjistil, a peníze z trandingu, které samozřejmě také touto čiností generuji jdou až v druhém sledu za tím prvním
Držím Vám palce ať dokážete vytrvale jít dál a také předávat dál své zkušenosti, poznání a postřehy. I když je všude kolem dost lidí, kteří nosí raději černé brýle a umí jen frflat, tak přesto je důležité předávat poznání dál, neboť tím se posouváme dopředu všichni.
Hezký den
Josef

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry a hlavne pravdivy clanek.Trading je pouze soucasti zivota a tak ho take musime brat,i kdyz ze zacatku nam muze nahanet strach a jestlize se tradingem chceme zivit,musime k tomu pristupovat rize pragmaticky.Jestlize si chceme pouze hrat a snime o vzdusnych zamcich,jestlize chceme pred okolim vypadat dulezite,je to zacatek toho,ze ztratime penize,hodne to ublizi nasemu egu a vysledkem mozne bude to,ze si prestaneme verit a nikdy uz nebudeme mit odvahu neco zacit.Proto musime pro trading udelat vse ceho jsme schopni,bez predsudku a pohadek a kdyby nam to nevyslo,brat to jako normalni soucast zivota a neztratit viru,ze az se v budoucnu naskytne jina prilezitost,ze se pokusime ji vyuzit.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den.

Skutocne velmi pekny clanok, ktory opat obsahuje kopu pravd. Trading podla mna nieje len o peniazoch (aj ked z velkej casti ano) ale o tom, ze sa clovek dokaze zmenit k lepsiemu, vdaka takemu nadhladu, ktory sa mu podari casom nadobudnut, ked veci zacinaju postupne zapadat do seba a davat zmysel. Osobne si myslim, ze ma zmenil k lepsiemu, uvedomil som si kopu veci a nasiel som sameho seba. Sledujem, ze na veci, na ktore som v minulosti nieako reagoval, dnes reagujem uplne inak, s vacsim nadhladom na danu problematiku a to vsetko vdaka tradingu a psychologii. Meni sa aj moj pohlad na zivot a HLAVNE na zmysel zivota. Ked som sa prvy krat zacital do psychologie obchodovania, publikovanej na tychto strankach, nemohol som sa od toho "odtrhnut" a mal som to vsetko precitane za dva dni. Tak som si objednal publikaciu od Johna Nowaka, ponukanu na tomto serveri a uz tuzobne ocakavam, ked mi pride do mailovej schranky. Vsetky informacie na Financniku publikovane ci uz volne, alebo nie maju nesmiernu hodnotu ale nie vsetci si to dokazu uvedomit.

Vela stastia do buducna a dakujem za vsetko.
Drzim Vam palce!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim Vas,

nemuzu si pomoct, ale tento clanek mi prijde mnohem vice motivujici, nez clanky o hradech za 20mega v dolarech a garazich plnych aut. Z jedineho prosteho duvodu. Hrad je pro me nepredstavitelny, ale $2k mesicne, uz je temer realita. Neni to zadna pohadkova suma, ale bohate mi staci na to, abych se mohl vykaslat na praci od 9ti do 5ti a byt panem sveho casu ;o)

Diky financniku (a tisicum hodin "prace") je tato predstava stale "hmatatelnejsi" ;o)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

jsem anboslutni novacek ktery by chtel zacit tradovat uz 2 roky si ctu clanky a sem tam zkusim neco zapapertradovat. Clanky z financniku jsou pro me prakticky vetsina teorie kterou nasavam.
Trosku ale ve me vzbuzuji rozpaky takova ta tvrzeni v duchu, ze Karel zacal tradovat a uz jede na 4 dovolenou . To me pripomina trosku prednasky od prodejcu hrncu a mway.
Nechci kritizovat mam vase clanky moc rad diky za ne.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj
Chtěl jsem se zeptat zkušenějších na radu. Nevím totiž, jak prorazit jistou psychologickou bariéru. Mark Douglas sice píše "you are not your loses", nicméně právě s tímhle mám obrovský problém a nevím jak z toho ven. Každou ztrátu beru jako svou prohru, selhání, ponížení a cojávím ještě. Nezáleží na velikosti pozice, jen na pocitu vítězství/prohry. Prostě mi je jedno kolik peněz tam je, ale není mi jedno že prohraju s trhem. Jak se mám téhle špatné vlastnosti zbavit? Máte někdo zkušenost? Paralizuje mě to, vždy, když jsem v thu. Mám strach ze ztráty=svého selhání.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

toto je vcelku skalni problem u vetsiny z nas..
ve tvem pripade bych zacal tim ze bych si vybudoval duveru ve svuj system(potazmo i jine ruznorode system a trading jakozto takovy). na vybudovani duvery me osobne pomohly desitky az stovky hodin u backtestovani, kdy jsem zjistil ze chapani ztrat je jen statisticky udaj a ze skoro kazdy system je uspesny, kdyz delas to co mas. (tj ze se nebojis ztrat atd., nezvysujes pozice kdyz si myslis ze bys mel, nepanikaris, nejsi chamtivy, jsi trpelivy a nijak nevybocujes ze sveho planu, ktery sis poctive "vybacktestoval"). vymyslel jsem spoustu ruznych systemu, taktik atd a nikdy to nebylo beze ztrat. existuje spousta vydelecnych systemu s uspesnosti treba jen 40%. predstav si ze po stovce hodin stravenych u backtestovani mas v deniku zapsanych 4000 ziskovych(PT350) a 6000(!!)(SL 160) ztratovych obchodu. a i presto kdyz se podivas na celkovy soucet zisku a ztrat, je tam cislo 440 000 dolaru pri obchodovani s jednim kontraktem. pripada ten pulmilion jako neuveritelne cislo, v porovnani se 6000!!! ztratami? me ne... za neco ty penize vydelat musis... tady je vydelavas tim ze je "riskujes", ale "chytre". je to jen o uhlu pohledu, ktery si musis uvedomit, dostat ho do krve a verit mu. ty se na to divas s mikro pohledem. musis se divat na vetsi statisticky vzorek.

anebo je tu jeste jedna, drsnejsi varianta. udelej si precizni obchodni plan, vyclen si cast kapitalu na obchodovani s jednim kontraktem a oznac si ji jako "ucebni". tzn, ze tyto penize jsi ochoten ztratit a bude ti jedno jestli je ztratis nebo neco vydelas. pak zkus treba mesic nebo dva s touto "ucebni casti kapitalu" obchodovat, ale tak, ze jsi pripravit o tyto penize prijit. STRIKTNE se drz sveho planu. nevynechavej obchody, nevymyslej jine obchody, ztraty ber pozitivne, protoze vis ze ted se obchoduje s tou casti, kterou jsi ochoten utratit za to, ze te tato lekce necemu nauci. po case zjistis, ze jsi v plusu a uvedomis si ze ty drobne ztraty jsou nezbytne. nejjednodussi princip tradingu je ten, ze tvuj kazdy zisk musi byt vetsi nez tvoje kazda ztraty(viz. vyse PT 350, SL 160). a pri klasicke 50% uspesnosti je statisticky na tvem ucte po kazdem obchode 95usd.....(350-160)/2=95usd..... chce to jen cas, aby jsi nahromadil vetsi statisticky vzorek a uvidis sam...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Tomnes

Tomasi, mam na Vas dotaz ohledne toho kamarada, co dela 150k v er2 denne. pouziva nejaky vyssi TF (treba 15min)? protoze se 150k uz mate slipy hodne velky... anebo ma system kde je treba PT 1200 a SL 350, kde je mu uz jedno tech +-50usd slipu? ptam se jen tak ze zajimavosti, vzdycky jsem obdivoval takoveto "tvrdy" hlavy (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den Peprnik.

Ohladom vyrovnania sa so stratami by som napisal asi tolko, ze je to v zaciatkoch tazke, ale u mna je zatial hlavne NEPREPOCITAVAT stratene dolare na koruny, berte 300 dolarov ako 300 korun, nemyslite ako ste si tieto peniaze odpracovali, pretoze Vas ten pocit znici. Je to ako keby ste si ich pozicali, stale tu mate ten pocit, ze niekomu dlzite, alebo ked pridete o 500 dolarov za 15 minut si poviete, ze ste ich mohli vyuzit lepsie... Hlavne je nevynechat dalsi vacsinou ziskovy obchod. Kazdy ma zo zaciatku problem so stratami, ale postupne sa s tym mysel cloveka vyrovna, ono to pride nieako samo. A potom uz aj v normalnom zivote nadobudnete hranice, ze nemusite byt vzdy perfektny a ze clovek chyby robi a tak to proste je. Napriklad Vam poviem, ze prednedavnom som si rozbil mobilny telefon (bola to nehoda, ale nestalo by sa to, keby som sa s nim nezabaval) pred tym, nez som sa so stratami vysporiadal, by ma to "zralo" pekne dlho, no teraz som sa nad to povzniesol, ako keby som rozbil pohar. Nepatrim k ludom, co si mozu dovolit kupovat telefony kazdy mesiac, to urcite nie, ale dovolim si tvrdit, ze som na takej urovni, ze sa so stratou dokazem vysporiadat pomerne dost rychlo a v niektorych situaciach ma to az desi :).

Tak vela stastia.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To grand.davis:

On asi s takovýmhle množstvím nevstupuje all in all out, pokud si pamatuju tak na nedávném kurzu e-mini 2 říkal Tomáš, že jeden jeho známý obchoduje na ER2 s obrovskym množstvím kontraktů stylem cituji: "on nahodí splávek, cca 6-8 kontraktů jen tak a kouká co se bude dít, no a pokud se to začne hejbat tak potom přihazuje po dvaceti".
Tj. s 20 kontrakty na ER2 už dle mě nebude takový problém dostat relativně slušný plnění....

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
×
×
  • Vytvořit...