Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mna by zaujimalo, co by ste povedali na situaciu na obrazku. To sa mi stalo na ER2 1 min. Swing v uptrende potvrdeny WCCI, zrazu sa mi narychlo prerazil stoploss a trend pokracoval. Zatial som nenasiel v tychto situaciach ine riesenie ako to oplakat a nastupit na dalsej prilezitosti. Experimentoval som aj s viacerymi tickmi, ktore ale zhorsuju celkovy vykon. Taktiez zhorsuje celkovy vykon aj myslienka mentalneho stoplossu zalozeneho na pravidle Close 6207

• Odpovědí 44
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

fyzik: Neni duvodu proc oplakavat. Prace tradera neni mit vzdy pravdu, nebo se ji ucit mit. Nekdy to vyjde nekdy to nevyjde. Dulezite je jit do obchodu s tim ze vime presne kdy chceme vystoupit posunot SL atd. tedy zname predem mozny zisk i jasne dany risk. To je jina rovina obchodovani zalozena ciste na Risk managementu. pocet zisk a ztraty obchodnik kontrolovat nemuze, jedine co muze kontrolovat je risk a RRR.

6208

Odesláno

V tomto případě bych vstoupil na proražení S/R úrovně , kterou bych umístil nad chop a tudíž bych byl v trhu až na dlouhé zelené úsečce. Pak by mě SL nevyhodil. Jedná se zde o špatné načasování vstupu. Pokud bych chtěl skalpovat chop pak bych vstupoval o něco dřív než vy a rychle bych vystoupil s malým PT, nejhůře na B/E. Takže bych se SL vyhnul v každém případě.

Odesláno

Ano, je to zrejme o subjektivnej definicii chopu. Ja som mal na vstupe pocit, ze sa uz prerazil maly chop a navyse telo celej sviecky je nad EMA34. Len som netusil, ze chop bude pokracovat vo vacsom tuneli a cena sa zase odrazi nadol. (Zneisteny tymto som sa bal vstupit na dlhej zelenej sviecke.)

Odesláno

Osobne pouzivam todays hi&low indikator nastaveny overnight. prikladam studii kiwi7.dll kterou jsem musel prejmenovat na kiwi.jpg abych ji mohl prilozit(tzn stahnete a prejmenujte zpet na kiwi7.dll) + nahrajte ji do c:/sierrachart/data/ nastaveni a celkovy vzhled jsem prilozil k obrazku... hodne stesti!

6217

6218

6219

Odesláno

Diky za odpoved a za prilozeny soubor, mel jsem ale pocit, ze Globex pivoty jsou pevne pivoty vynesene na zaklade dat z predchoziho dne a v prubehu aktualniho dne se nemeni. Mozna se ptam uplne blbe a "Globex" pivoty jsou obycejne pivoty. Vzorec pro vypocet by nebyl?
Diky!

Odesláno

globex pivoty jsou high and low v nocni seanci. Ja obchoduji jejich prorazeni, pak je nesleduji. sleduji pouze dal high a low dne, proto to mam takto zobrazene-dela mi to dvoji sluzbu! neni nic jednodussiho si nakreslit na zacatku dne dve horizontalni cary:)

Odesláno

to Sydney2:
v SCH je indikátor pod názvem "Pivot points", jsou počítané z minulého obchodního dne

jeden z výpočtů je z na Finančníkovi: www.financnik.cz/komodity/fin_obchod/pivoty.html
jinak kalkulačka je třeba zde: www.mypivots.com/calculators/pivot-point-calculator.aspx
kontrola správnosit umístění dle trhu a druhu: www.mypivots.com/dn/

to co poslal jenaL jsou taky S/R úrovně a dosti silné, jen nejsou fixní

ať se daří,
Míra

Odesláno

Vím, že vás trápím, ale snad poslední dotaz :).
Podle toho co napsal jenaL to vypadá, že mám brát data POUZE z noční seance, podle toho co píše mira_k bych to viděl spíš na celý včerejší den včetně noční seance......
Díky moc!

Odesláno

jenaL:
nějak mi splynuly klasický pivoty, který jsou z HLC předchozího dne a globex pivots, který jsou "jen" high a low nocni, az doted jsem myslel, že to je jedno a totéž, jen pod jiným názvem .. :(

díky a připomínku beru samozřejmě zpět :)

ať se daří,
Míra

Odesláno

sydney22:
takhle, spis to beru jako s/r urovne, tzn z hlediska vhodneho RRR nevstupuji tyreba do obchodu ktery je blizko globex pivotu nebo i h&l dne. Naopak pri odrazu nebo pripadnem DT/DB na globex pivotu nabo H/L dne slouzi timto zpusobem presne opacne(zprostredkovva vysoke RRR. Proste to funguje jako klasicka S/R uroven. jine moc nesleduji-v mem pripade sleduji spise swingy. Hodne stesti s timto silnym nastrojem!

• 1 month later...
Odesláno

Dovolil bych si pár poznámek
Moc hezké, ale podle mě tu je jeden problém, například mě se málokdy podaří svézt se v [bold] pořádně v trendu[/bold], kdyby každý vítězný obchod v intradenním obvhodování měl znamenat jízdu v trendu tak je to v pořádku, jenomže trend se málokdy podaří vychytat, například v trhu miniDJ (YM) nastoupit do trendu který znamená zisk třeba 400 USD se podaří málokdy, mě (se to během papertradu eště nepodařilo), abych se svezl v tomto trendu musí za 1) takový trend vůbec nastat 2) musí můj systém dát signál. No a tyto podmínky se podle mě málokdy splní.
A za další vstoupit být v profitu 100 USD a potom díky minikorekci pouze 10 USD to není pro psychiku obchodníka moc dobré. Myslím si že většina profi traderů používá malé stoplosy a na nějaké dlouhé ježdění v trendu moc nevěří, jízdu v trendu mají jako svátek.

• Vytvořit...