Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Praktické tipy pro používání stop-lossu v daytradingu


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 44
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Tak pod toto se mohu podepsat ackoliv i pro toto obdobi pomocí MAE/MFE stale pouzivam SL 100USD pro trh TF tak vzdy SL pokud je potreba posouvam nad high/low formace,nekdy se stane ze zadam pokyn misto 2 ticku pod low treba 4 ticky a pak SL je uvnitr svice a ne nad formaci,toto je skutecne dulezite,umistnovat SL logicky a ne fixne

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pod toto se mohu jen podepsat. Několikrát jsem přerušoval trading proto, že se trhy začaly chovat jinak a vyhazovalo mě to na SL a nějak jsem nebyl schopen pochopit, že bych se možná mohl trhu přizpůsobit a nečekat, až se přizpůsobí mně. Nakonec jsem to pochopil, když i můj AOS, který na demu v červenci a srpnu krásně vydělával, začal v září, po přechodu na live, stagnovat. A tak ho předělávám na umístění SL nad/pod úsečku s nějakým posunem a vychází to mnohem lépe. Nemám v pomalém trhu zbytečně vysoké SL, stejně tak nelezu do rychlého se SL malým.
Ještě jeden postřeh z praxe - testoval jsem toto na patternech finwinu na 4 letech emini nasdaqu a jednom roce FGBS (německé dluhopisy), ale myslím, že to platí universálně - pokud vychází potřebný SL příliš daleko (z hlediska natestované maximální rozumné hodnoty), tak do trhu vůbec nelézt. Pokud jsem se pokoušel vstoupit do takovýchto obchodů a zadal tam svůj maximální (a z hlediska trhu nedostatečný) SL, dlouhodobě to vycházelo mnohem hůře.
maitreja

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tomnes:
to v tuto chvíli bohužel udělat nemohu, jsem v práci :-). Nejsem si ale jistý, zda jste správně pochopil, že by se jednalo o výsledky automatického backtestu, nikoli ručního.
v tomto příspěvku www.financnik.cz/forum/read.php?23,106552,107067#msg-107067 jsem popisoval výsledky papertradingu za červenec a srpen - jak jsem ale napsal výše, některé z uvedených postupů opouštím - např. fixní SL (ač každý týden přepočítávaný)....
Backtest mám udělaný na prvních letošních 6-ti měsících, na čtyřleté historii (konečně jsem sehnal data :-) ) jsem testoval jen Larryho dny v týdnu a teď právě testuju nové předělání finwinu na dynamické SL a výstupy z trhu.
Až dorazím domů a přepíšu výsledky do elektronické podoby, mohu je sem dát.
maitreja

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Paradni clanek, gratulace :) Tuto metodu praktikuji jiz dele a musim potvrdit, ze trh proste na tyto swingy reaguje vytecne. Ono to ma samozrejme mnoho spolecneho vubec s trendem jako takovym,ale to bych se tu upsal k smrti :)) Osobne testuji jeste pro upresneni vstupu nizsi TF, misto limitniho prikazu,ale je to dosti agresivni metoda pze patern nebyva dokreslen, a je nutne realgovat na volatilitu,pozice swingů a rychlost trhu. V pripade risku vetsiho nez je 1% uctu,pri umisteni SL do logicke zony, obchod neberu. Takze jeste jednou diky klukum za zverejneni,pomuze to uricte mnoha traderum i po te psychicke strance.

Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

rad by som pridal taky moj nazor na stop-lossy.
mne osobne vyhovuje stop-loss ako poistka pre vstupy. to znamena, vstupim do obchodu, ak ide trh naopak tak ma vyhodi s nastavenou stratou, ktora ma nejako nezrujnuje. kedze obchody mam otestovane na 5 minutovych grafoch, nikde som tam nepostrehol nejaky dovod na umiestnenie stop-lossu do inej urovne - vysvetlim:
ak uz nastala ina uroven, indikator dava signal na vystup z obchodu. cize stop-loss uz straca vyznam - mam cakat ked trh pada? to by som sa obral o profit o hodnote stop-lossu. mne osobne radsej vyhovuje, vystupit z obchodu hned ako to je mozne, preckat si korekciu, a cakat na dalsi vstupny signal. pochopte ze pri 5 minutovom grafe sa voebc nejedna o stresove a impulzivne obchodovanie, 5 minut je dost dlha doba, a aj trend vam trva tak po 5-20 useckach,, co je tak 0,5-2 hodiny,,, ja osobne radsej zaplatim 5 dolarov na komisii, ako kebyze mam znasat korekciu o urovni 50-150 USD a zotrvavat v 1 obchode. si myslim ze 2 obchody nie je prehnany pocet. fakt sa mi este nestalo, ze by indikator CCI klesol len tak... ak uz sa blizil k nule, to bol jasny signal, pripravit sa opustit otvorenu poziciu. a som v klude a zachranim si nejake dolariky...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já jedu DT, DB, SL mám sice fixní, ale protože jedu RB tak je SL přesně u hranice high/low pravé nohy. Hodně se mi taky osvědčilo vystoupit z pozice jakmile hned první svíčka po vstupu jde do opačné strany. Ve většině případů by takhle obchod skončil na SL, takhle mi to nějaké $$$ ušetří, je to pro mě něco jako BE.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jenom bych dodal ze na ceste k Profitu jsou ty same prekazky. Proto je dobre dodrzovat urcite RRR u kazdeho obchodu. Neboli nenakupovat prilis blizko proti Globex pivots nebo silne S/R, (v kanalech napriklad zajimavy model MM muze byt nakupovat na jedne hranici proti druhe-nizkySL a vysoke RRR) etc...Je to vse opet otazka vhodneho MM.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ke SL: Je zde množství obchodníků, kteří mají nízký účet, osobně jich znám několik. Mají např. 1000$ na účtu. V takovém případě je vhodné z psychického hlediska doplnit alespon na 2K. Ale chtěl jsem řící, že se tito snaží dodržovat pravidla nějakých 2% a i na levném trhu je to hrozně malý SL. Takže je potřeba si uvědomit, že je nejvíce důležité respektovat trh a pokud trh vyžaduje větší SL než je naších zde 20$ tak pokud se chci zůčastnit obchodu musím přistoupit na SL který si trh vyžaduje . Pokud na podmínky trhu nepřistoupím tak mě trh stejně vyhodí a bude vyhazovat pořád až nakonec vymažu účet i po 20$.
Pokud se chci zúčastnit volatilních trhů a zachytit velký pohyb tak zde u mě jsou případy, že povolím SL i na10- 15% účtu. Ale toto dělám jen z toho důvodu, že znám perfektně sám sebe a svůj styl obchodování. A vím, že kdyby mě vyhodil jeden takový SL pak statisticky následuje 7 obchodů ziskových. Pokud ale bych měl statisticky počet ztrátových obchodů roven počtu ziskových obchodů tak bych určitě do tak velkého SL nešel.
Na nízký SL si můžeme počkat. V nedávné době jsem zažil případ kdy trh šel do longu a začal dělat korekci a mírně šel do strany. V takových případech se SL umistuje ihned pod vznikající s/r bariéru. Cenové úsečky byly krátké a SL vycházel na nějakých 30$ na ER. Okamžitě jsem si vsadil. Během další minuty se trh skutečně rozjel v mém směru a já jsem vydělal během pár minut 400$. Takže kdo hledá nízké SL a trpělivě si na ně počká, tak má šanci. Takové SL musíte ovšem hledat v průběhu dne a ne hned po otevření trhu, kdy jsou ceny velmi rychlé a tudíž i SL musí být velké.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nechci tady delat reklamu Woodiemu, ten ji ani nepotrebuje, ale to co me nejvice posunulo kupredu je obchodovani range bars, ve spojeni s WCCI jsou vystupy naprosto jasne definovane za kazde situace. Narozdil od casovych timeframe, kdy je kazda usecka jinak velka. Tady mam jasne definovane, kdy a kde vstoupim a stejne tak i kde vystoupim. Od toho je odvozen samozrejme i muj SL, ktery neni konstatni, ale dodrzuji jednotny vystup: CCI jde na dalsi usecce proti me a jeste neprekrocilo hranici 100 = vystup na danne usecce, pokud se trh rozjede vystup je na usecce,ktera se vrati pod 100 CCI. Zakladni (cili muj maximalni) SL, tj, dve usecky proti me, nastavim do trhu hned po vstupu a pak se stopem pracuji podle toho jak se meni situace v grafu. Zatim stale papertraduju, ale vypada to uz hodne slibne.

Jakub

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...