Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Psychologie obchodování 28: jak lépe exekuovat náš obchodní plán


Doporučené příspěvky

Myslim ze celkom poucne nahliadnutie do toho ako sa zbavovat impulzivnych, necistych obchodov. Ja sam som si napr. zhotovil v exely "Filter" kt ma 7 otazok, kazda je nejak obodovana, na koci mi ukaze body a vyskoci aj napis ( napr. "Nechávš sa unášať davom...mediuj a zopakuj si pravidlá :)), tak ma aspon niekedy tento filter zastavi a ukociruje moju emotivnu mysel...Otazky su ohladne trendu, cistioty signalu, kolko som uz mal dnes obchodov, ci uz bol hlavyny pohyb dna, atd...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mám drobnou poznámku k tomu off topic PS:

Zejména začátečníci a lidé mimo trhy mají pocit, že každý pohyb na trhu má svou příčinu, a navíc, že tato příčina je snadno pojmenovatelná. Tento pocit úspěšně upevňují média, když v ekonomických zprávách postaví před kameru hejhulu a ten pronáší moudra typu: "Dnes akcie posilovaly, neboť došlo k poklesu ceny ropy" "Dnes ropa klesala díky lepšímu počasí nad Atlantikem". Příště ale bez uzardění pronese "K propadu akcií napomohla nižší cena ropy, tím ztrácel energetický sektor" případně "Cena ropy klesá, přestože v Atlantiku řádí hurikán".
Tím nechcu říct, že nejsou korelace mezi jednotlivými komoditami, nebo že reálné události nemají na cenu vliv - vždyť o tom je fundamentální analýza. Jen upozorňuju na to, že řada lidí je placena za to, že vypadají jakko odborníci!!!
:-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Po dlouhe dobe clanek, ktery me inspiroval k novym myslenkam, jen tak dal :-) clanku o technicke analyze je habadej, ale chybi mi tady neco konkretnejsiho pro zacinajici live tradery, kteri jiste uvitaji serial o tom jak ukocirovat sebe sama v zacatcich nasi obchodni kariery.

To ransdorf:
Paradni vychytavka, mohl bys mi sem prosim hodit ten excel, treba to bude uzitecne i pro me ;-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby


Tak taky prihodim. Bezva clanek,opet. Je dulezite si tyto veci pripominat neustale dokola, veci jako obchodni plan, striktni risk management a mit pod kontrolou vsechny hry,ktery s nama hraje psychologie. To je jiste alfa a omega obchodovani. Je pravda, ze nepotrebuji vedet duvod proc dana komodita jde dolu nebo nahoru, stejne jako je uplne jedno jakou tech. analyzu pouzivam. A proto tak trochu nesouhlasim s tim "PS" tvrzenim, protoze pokud nezalezi na duvodech proc jde trh tim nebo onim smerem,pak je rovnez uplne jedno co mi rika sebevypracovanejsi tech. analyza. Na cem jedinym zalezi je rizeni rizika a dodrzovani planu. Je to opet vec nazoru, kazdej ma jiny pristup, a muj pohled je ovlivnen tim,ze z 99% obchoduji ropu, a tam obchodniky setsakramentsky zajima duvod proc ma jit trh nahoru nebo dolu nez nejakej super chytrej indikator. Jak potom kazdej nalozi s pozici v zisku nebo ve ztrate, to uz je jinej pribeh.
Link to comment
Sdílet pomocí služby

rolex:
Tomas nemluvil v oftopic o fundamentalni versus technicke analyze jako o vstupnim signalu, slo spise o nekonecne nesmyslne a hlavne zbytecne spekulace, proc, kam, kdy, a jak a na jak dlouho a bla, bla...trh ma pravdu tak jako tak. Duvod proc a kam jde trh je jedna vec a proc vstupujeme do trhu je vec druha a jina. Muze to byt bud fundament nebo PA, oboji, a nebo treba statistika aplikovana na realitu, kde v idealnim pripade prijimame ztratu jako tu nejbeznejsi vec, protoze nejenom vime, ale i prozivame skutecnost je neoddelitelnou soucasti cesty k financni svobode...tzn neni to hra na pravdu a nepravdu, ale na konzistentni aplikaci metod a pohledu kde ztraty jsou prirozenym jevem! Je to uplne jine nastaveni mysli, mozna pro mnohe novacky hodne cizi, protoze neprinasi tolik chtene miliony pres noc z napriklad zde tolik popularni ropy...:) Verim ze prave proto ony oftopic vznikaji!

Neni dulezite vedet kam trh pujde, je spise dulezite byt pripraven na cokoliv co se deje, to je alfa a omega tradingu a prave proto se muze obchodnik o sobe ledasco dozvedet. Indikator toho kolik toho vime o trzich je tedy pouze a jen stav naseho uctu, nikoliv chytre komentare. Je uplne irelevantni proc se jakykoliv trh nakonec pohybje tam, sem nebo nikam, muzeme o tom diskutovat muzeme nesouhlasit, ale to je tak jedine co s tim muzeme delat.:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Franz123, to je správná otázka. Právě proto nesmíme tvořit bloky příliš "fixně", protože zbavit se těch špatných je mnohem náročnější, než budovat ty nové.
Já se pro negaci špatných bloků snažím praktikovat částečně to, co píše Mark Douglas a co je vlastně "de-energizace" špatného bloku. Prostě se uvolním, v klidném stavu si navodím onen špatný blok a pak se mu soustavně myšlenkami snažím navodit "ztrátu veškeré energie". Takto mně to funguje zatím nejlépe, i když možná jsou i lepší techniky.

Ramiro001: na chatu opravdu nejsem, omlouvám se, ale hrozně mně to rozptyluje pozornost Potřebuji být na trhy maximálně soustředěný a pokud se snažím zároveň komunikovat, je pro mě větší pravděpodobnost, že někde něco přehlédnu a udělám chybu.

JenaL: vaše příspěvky se zaujetím pozoruji již delší dobu a musím vám pogratulovat, jak skvěle máte věci srovnané správným směrem a jak silně v sobě zapouštíte správné myšlení tradera. Mnoho lidí k tomuto myšlení vůbec nedojde. Pevně doufám, že se vám daří vše zdárně praktikovat i v praxi a že již patříte mezi stabilně profitabilní obchodníky. A pokud ještě ne, určitě je to jen otázka krátkého času.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tak je dobre ze je tu takyto clanok, nie kazdy si moze uvedomit, co ma kedy sledovat. ja osobne nieco podobne praktizujem. treba mat na pamati, ze kazdy cas treba sledovat ine udalosti a ine znaky indikatora alebo pohybu grafu.
pre vyradenie, alebo okresanie impulzivneho spravania v obchodovani toto moze byt napomocne. skratka mate definovane, kedy co spravite a kedy co sledujete, a ked sa nieco stane, tak spravite daku cinnost, podla vasich skusenosti, statistik. je to si myslim vzdy opatrnejsi krok, ako sa len domnievat co by mohlo byt. a este ked to mate niekde napisane, vycapene na stene rovno pred ocami, nemate co pokazit. ja osobne toto mam ako vlozku do obchodneho planu a este sa mi nestalo, ze by som mal sklony robit "blbosti".

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...