Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Ze začátenčníka profesionálním obchodníkem


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 107
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Pěkný článek,

být jednou full time traderem je můj sen.

Zatím traduji naostro pár měsíců při práci, což znamená za nedostatku času, čili pozičně - swingově.
Je pravda že taky nevím o nikom kdo by obchodoval stejným způsobem, asi to nenese tolik jako intradenní obchody a je to možná psychicky náročnější, zkušenejší obchodníci, co myslíte?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

radime,


otazka je co znamena nese nebo nenese ...... pokud mas system ktery Ti konzistente vydelava cca 1500usd mesicne a jsi schopny tento vysledek opakovat v prubehu dejme tomu roku .... tak jsi na dobre ceste. Vse ostatni je funkcni MM. Na zacatku to vypada tezkopadne pokud zacinas s 5000, ale pri multikontraktech uz je to o necem jinem ..... ale to mas jiste uz nekolkrat spocitano v exelu nebo MSA. Muze nastat jeste jedna komlikace a to v pripade ze se Tzacne gdarit zacnes byt mene obezretny a vic riskujes nebo beres vice obchodu ......ale to jeasi individualni.

Vyborny clanek - v mem pripade jenom doplnuji ze to byla take otazka kapitaloveho zakladu. Etabloval jsem tri ucty po 8000 usd a vsechny jsem ztratil. Az u ctvrteho jsem vse stabilizoval. Pravda je ze jsem nikdy nepochyboval ze to jde a to je cela finta.

mej se dobre focus

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to focus:

zisk hodně záleží na chování trhu, 1500$ za měsíc ani s 2 kontrakty většinou nevydělám, jedná se o mini kontrakty. Musel bych jít do full kontraktů nebo 4 mini a na to zatím nemám účet, problém je v tom, že dochází k velkým poklesům během obchodu (až 2000$ na kontrakt) a to bych zatím neutáhl.
U ID asi takový problém není.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

SL je alfa omega meho obchodovani - pokud rozumim dobre pouzivas mentalni SL. Muj PT je 200-250 a pri dosazeni 150 posunuji na BE. Vazne si neumim predstavit ze nemam v trhu SL a nemam tak definovanou max ztratu. Mentalni SL je o velice dobre zvladle psychologii - kdyz se dari vetsinou neni problem -- kdyz se nedari je to velky problem alespon u me s mental SL byl. Mas zadany SL hluboko v trhu nebo jedes bez nej uplne?

focus

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ne že bych z obchodu nevystoupil nikdy a čekal na spásné otočení trendu :)
prostě buď dosáhnu PT nebo otočím pozici pozici se ztrátou, jiný stav nemůže nastat, proto nepoužívám klasický SL

jinak ho samozřejmě zadávám hluboko v trhu jako součást bracket pokynu, ale je tak hluboko že je neproveditelný

Link to comment
Sdílet pomocí služby

"Později jsem ale pochopil ještě jednu důležitou věc: vlastní psychologické nedostatky pomohlo řadě těchto dnes již profesionálů překonat prostě to, že se pro ně stal trading otázkou života a smrti." // ano otázka života a smrti by to měla, nebo spíše MUSÍ být. A že je to opravdu těžké například když okolí v jednom kuse hází klacky pod nohy.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


Hezky clanek.

... pokud to scedime na uplne nejprostsi zaklad, nejdulezitejsi je samotna vira. Pokud mam viru, cestu si vzdycky najdu. A nejen v tradingu, ale v jakekoliv oblasti lidke aktivity.

A to je naprosto fascinujici - ze pro cokoliv se rozhodnu na vedome urovni, zcela libovolne, zmenim ve skutecnost pouze svym presvedcenim. Vse ostatni - prace, frustrace, atd. - jsou bez viry k nicemu.

A o tom jsou vsechny pribehy a vlastne zivot samotny - jak se clovek klesti prekazkami a prekonava obtize, ziskava viru v sebe sama a materialni veci, drive dulezite, zdaji se nyni povrchni a zbytecne.

Skoda jen ze socialni struktura a spolecnost takvou viru v lidech potlacuje a tak jen male procento se dokaze od omezujicich myslenkovych dogmat odpoutat.

Lesek

----------
"Whatever you may say it is, it is not."
A. Korzybski
Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Remarque

po case jsem prestal o tradingu uplne mluvit s kamarady a s okolim. je to nejlepsi cesta. Vysvetlovat nekomu u piva ze muze byt po urcite dobe nezavisly je kontraproduktivni a vetsina lidi si ani nechce pripustit ze takova moznost existuje. Za jejich pochybami je obycejny strach ze existuje i neco jineho nez sluhove a sefove.

focus

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...