Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Psychologie výstupů


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 38
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Nevím jak to pánové Tomáši a Petře děláte, ale už po několikáte jste se s článkem trefili přesně do problémů, které aktuálně řeším.
Jinak co se týče výstupů, mě osobně se osvědčily menší profit targety. Mám rád, když jsem v obchodě co nejkratší dobu. S variabilní velikostí výstupů se mi v backtestech vůbec nedaří.

Díky za super článek!! (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Moc hezky a uzitecny clanek. Jinak ja vystupuju na zaklade indikatoru. Jelikoz PT se docela meni s tim jak se meni volatilita trhu tak u indikatoru mam pocit ze se vzdycky prizbusobi aktualni volatilite trhu. Pochopitelne prijde mi jako velice rozumny zpusob uzavirat cast kontraktu na PT a druhou nechat rust. Obchodovani s vice kontrakty ale neni jeste muj problem :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pekne zhrnutie.
Osobne pouzivam vystup na PT. Avsak dopredu mam stanovenu len jeho minimalnu hodnotu s ktorou vstupujem do obchodu spolu so SL. Teda mam dane minimalne RRR (1:2). PT vsak nie vzdy nechavam na pociatocnej urovni. Vela sa da odhadnut sledovanim dynamiky trhu v danom case (pri backteste vsak nie).
Ak sa napriklad cena zastavi par tickov pred mojim pociatocnym PT a na nej stagnuje, na zaklade aktualneho chovania trhu (subjektivne hodnotenie celkoveho obrazu price grafu, ATR, S/R urovne a ine) sa da predpokladat ze ak trh prerazi tuto mensiu S/R uroven dojde aj k prekroceniu mojho PT s rezervou. Teda moj povodny PT mozem posunut o par tickov dalej. PT posuvam o hodnoty v rozmedzi 10 - 50% defaultneho PT (opat podla situacie). Takymto vystupovanim sa da pekne zdvihnut RRR oproti backtestovemu RRR. Samozrejme za predpokladu ze si to "nekompenzujeme" chybami v inych bodoch obchodneho planu ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pro začínající tradery je pevně stanovený PT jistě velikou úlevou, protože nabízí možnost celkem přesně stanovit výstup a tím celý obchod "usnadnit". Než tak člověk získá potřebné dovednosti a sebejistotu pro rafinovanější výstup, je lepší fixní profit target v nějakémm příznivém RRR (ideálně 1:3 a více). Pro tyto účely můžu doporučit Fibonacciho (tu). Tato technika má totiž obrovskou výhodu. Když v daném případě zafunguje, tak téměř vždy s neuvěřitelnou přesností. Pokud se tedy na grafu formuje např. double top a první vrchol leží na Fibonacciho linii, pak můžete mít vstup a stoploss velice blízko u sebe a aplikovat tak fenomenální money management! (tu) (viz. přiložený graf) V období obrovské volatility si tak můžete dovolit obchodovat i s malým účtem, aniž byste porušili základní pravidla money managementu (RRR). Milan

6709

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Doggy:

O niecom podobnom uvazujem do buducna - stanovit urcity minimalny PT, na zaklade money-managementu, avsak nevystupovat na nom, len ho chranit stoplossom. Dalsi pohyb trhu mojim smerom by bol potom vnimany ako urcity bonus, kde by sa vystupovalo inymi metodami (patterny, TL alebo indikatory). Rad pocujem ze podobny pristup moze fungovat.

Tomas, Petr: Dakujem za podnetny clanok a hned prihodim tip na dalsi: Casto rozmyslam nad prikupovanim pozicii do trendu. Ak mate nejake skusenosti a rady, sem s nimi :))

Yamato

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím. Článků na toto téma není nikdy dost:) Já ve výstupních strategiích používám kombinaci profit targetu a indikátorů, výstupních patternů. Je ale pravda, že mi sedí více individuální přístup, takže profit target mám pouze psychologický a následně vyhodnocuji výstup dle klouzavých průměrů, průběhu cenového grafu a patternů na CCI.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zdravim,
ja pouzivam na vystup indikator CCI14, ak pretne nulu z opacnej strany ako bol vstup, a dosiahne uroven cca 20-25 bodov, obchod ukoncujem. tato metoda mi v testoch dava profity miestami aj po 2000 USD pre intradenne obchodovanie a 5 minutovy timeframe. uvidime, ako to budem schopny zobchodovat v reale.
metoda plati hlavne poobednajsich hodinach, v case od 19:30 do 22:00, kedy sa trh rozbehne a spravidla konci na nejakej hodnote, lebo je uz koniec obchodovania.
metoda neplati v case od 15:30 do 18:00, ked trhy lietaju. ok, da sa pouzit aj takyto vystup, ale pocitajte s velkym ukusavanim z profitu, ked sa trh otaca a indikator este neukazuje zmenu (casto sa stava ze miesto profitu 400 USD vam to spravi miernu stratu cca 100-150 USD).
z tejto mojej skusenosti pre mna osobne najlepsie vychadza doobeda ist na PT a poobede podla indikatoora. pripadne obchodovat dva kontrakty, jeden ukoncit na PT a druhy podla indikatora.
marko

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Můj obchodní systém má přesně stanovené pravidla výstupů a vlastně je to kombinace téměř všeho co zde padlo. Jakmile vstoupím do obchodu - existují už jen 5 možností, jak se z něj dostat :

1) – 4MACD (primární výstup)
2) Profit Top (ideální výstup)
3) Stop – Loss (nejhorší možný výstup)
4) End of Day (neutrální výstup)
5) Protipozice

Vysvětlení :

1) - můj vlastní pattern založený na indikátoru MACD (najdu si nejvyšší/nejnižší high/low úsečku na MACD a od ní počítam 4 vyšší/nižší úsečky jdoucí proti mě. Jakmile se vykresluje čtvrtá úsečka jdoucí proti mě, mrknu na cenový graf a počkám si kde cena uzavře. Když uzavře v můj prospěch, setrvávám v obchodě a počítám další 4. Když uzavře proti mě, vystupuji jeden tick pod/nad close. Stejnětak vystupuji i na doji.

2) fixně stanovený profit top mám na 600 $. Jakmile cena prorazí 600 babek, beru to ať se dějdě, co se děje.

3) k tomu není co dodávat - stoploss mám nastavený na 150 $ a opět platí, že ho beru ať se dějě, co se dějě.

4) když obchod trvá až do konce dne, vystupuji v 21:15, těsně před uzavřením trhů za MARKET

5) posledním možným způsobem výstupu z mojí pozice při nevyplnění výše stanovených podmínek je vstup do protipozice na základě vstupních pravidel mého obchodního systému.

Takže asi tak k mým výstupům. Jen pro informaci jedu ES na 5minTF a má to celkem slušné výsledky. Můj systém je založený na malých ztrátách, malých profitech a občasných velkých profitech. Thats it ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

dobre je riadit si vystupi aj z hladiska casu. teda ked zapneme obchod v danom smere tak ho vypneme az ked pomaly konci obchodovanie v danom casovom pasme, napr amerika, ktore sposobuje nas smer. teda nastupime podla indikatora do trendu a nechame obchod denne pozicne povedzme pol dna kym trva jedna hlavna seansa. bez PT bez SL v pripade maleho zarobku by PT aj tak nepomohlo a v pripade velkych pohybov zarobime viac. v zlom pripade kedy by zavrel obchod SL zavreme rucne ale pokial obchodujeme do trendu tak je vzdy vecsia vyhoda na nasej strane aj ked sa cas od casu moze trh razne vybrat proti trendu. to sa vsak vzdy spriemeruje s plusovymi obchodmi z dlhodobejsieho hladiska nakolko miera pravdepodobnosti bude dlhodobo vzdy v prospech trendu. za cely cas do obchodu nemusime zasahovat a hlavne sa nan ani nepozerat a tym padol je zvladnute aj psychologicke hladisko. je to jeden s moznych sposobov na kratke pozicne obchody. tu ale netreba zas zanedbavat vstupy.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nemám ve zvyku na diskusích často vystupovat. Nicméně, když jsem začínal obchodovat, poslouchal jsem každý den na internetu Woodieho, který komentoval ER2, YM atd. Vzdy říkal, že dlouhodobě je statisticky nejvýnosnější vystupovat, až CCI v long obchodu překročí chop zone +100 směrem dolů, a v short obchodu -100 směrem dolů (v ostrém úhlu). Moc jsem tomu nevěřil a dělal si statistiky v live obchodech v průběhu jednoho roku (asi 170 live obchodů na YM). Moho potvrdit, že v rámci delší doby je to nejvýnosnější. Zvláště v dnešní době, kdy udělat 100 tiků na jeden kontrakt a obchod je reálné více než kdy jindy.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,

já používám výstup bez pevného PT.Z 80 % výstupů vystupuji na posouvaném SL( dávám trhu polštář 140 USD od high obchodu.V 17% obchodů vystupuji když vyhodnotím v grafu nějakou silnou s/r (k výstupu používám jen DH,DL,nebo centrální PP, nebo s/r kterou si zakreslím,vždy to ale musí být poprvé co trh některou z hranic atakuje v hlavní obchodní hodiny,jinak tyto hranice ignoruju a vystupuji dle posouvaného SL.Zbýlá cca.3% zůstávají že vystupuju pevně,vždy přesně po 3 min zavřením pozice,pokud obchod nezasáhne bud SL nebo nedorazí k hranici která znamená posun na BE,toto vyhodnotím tak že se obchod nehybé mým očekavaným směrem a další setrváni v obchodu už je velký risk.(tohle se ještě snažím upravit při méně volatilním dnu zavřít pozici až po 4 min).

borax

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...