Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Americké indexy pro intradenní obchodování


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 64
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Jo kvalita clanku je tu videt, jednou bych te chtel tome videt :-)
Jinak me to jen utvrdilo v tom, ze jsem si vybral zpravne..Paperuji na trzich YM a YG a jsem maximalne spokojeny.
OS jiz mam sestaveny, ted jen zbyva ovladnout psychologii, nebot se chovam jako bych obchodoval live. Sice stale delam jedny a ty same chyby, ale uz vim aspon jake.........
Jo a mam dotaz, bude zase neco k psychologii?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Taktiez suhlasim. Je to vynikajuci clanok,hlavne pre novacikov.
Urcite vsetkym zacinajucim traderom odporucam zacat s YM, alebo NQ.
Su dostatocne volatilne,ale umoznuju riskovat menej.
Ja som sa tiez poucil z vlastnej chyby,ked som zacal obchodovat ES.
Nastastie som ho rychlo opustil :) Momentalne obchodujem YM a som s nim spokojny.
Vsetko chce svoj cas ;)
Vdaka za clanok (tu)

Dannone

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pečlivě jsem si přečetl Petrův článek a vylekal jsem se.
Zhruba v říjnu 2008 jsem se poprvé na www.financnik.cz dozvěděl, jak se vydělávají pořádné peníze a od té doby jsem se postupnými kroky dostal do fáze, kdy mám udělán backtest 1 až 12/2008 a paper od 1/2009 dosud. Vše podle knihy Jak se stát finančníkem, tedy trh TF na grafu volume 2000 obchodním systémem nejprve Woodies CCI a nyní FinWin. Teoretický měsíční zisk včetně brokerských provizí byl jen 3krát za tu dobu nižší, než 3000 USD na 1 kontrakt a to mi stačí. Otevřel jsem si účet a chystal se naostro obchodovat od dubna 2009.
Nyní se dozvídám, že trh TF je nejhorší a nejde obchodovat na grafu volume 2000. Obchoduje to tímto způsobem vůbec ještě někdo? Pokud ne, je asi moje 3 měsíční práce v ....
Zkusil jsem stejným systémem testovat chvíli i ostatní 3 indexy, ale nebylo to pravé ořechové, nebo jsem tomu nevěnoval dost času.
Pokud někdo bude ochoten a poradí mi na jakých grafech funguje FinWin pro Americké indexy nejlépe, budu mu moc zavázán.

dveprek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

dveprek, nikdo neříká že je TF "nejhorší". Je to velmi dobrý trh, ale určitě není "nejméně riskantní".

Pokud vám volume 2000 aktuálně funguje, tak je vše OK. Volume grafy samozřejmě na trhu fungují vždy, jenom volume 2000 nyní není to samé jako volume 2000 například před rokem, protože trh se podstatně změnil jak ostatně píšeme pořád dokola a ukazujeme na všech našich kurzech. Tj. nyní jsou volume 2000 pomalejší než dříve, což ale neznamená, že by se na nich nedalo vydělávat. Znám několik obchodníků, kteří stále jdou na volume 2000.

Tj. dnes TF sami pořád obchodujeme (především Tomáš, já se mymé věnují víc ES), ale používáme třeba jiný timeframe.

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To: Petr

Děkuji za rychlou odpověď, která mne trochu uklidnila. Budu tedy pokračovat v původním plánu, když se zdá funkční.
A asi bude nutno navštívit nějaký Váš kurz a podebatovat i o jiných věcech.

Rozhodně Vám i Tomášovi děkuji za rady na Vašem serveru a za Vaši knihu. Díky Vám jsem si asi pořídil ve formě tradingu bezvadnou hračku v jinak nudném důchodu. Konečně mám nějaké to vzrůšo.

dveprek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

dveprek:

jestli muzu neco doporucit, tak si precist hlavne ten Petruv posledni odstavec. Ze zacatku je urcite nejdulezitejsi, cim nizsi riziko tim lepsi. Dam priklad z me velmi kratke live kariery, kterou jsem zacal na zacatku brezna. Obchoduji trh TF a v backtestu mi vysel maximalni SL, ktery pouzivam 170 USD. V backtestu me moc netrapilo, kdyz jsem tyhle SL chytal. V paperu mi to taky moc nevadilo. Ale ted v realu mi to docela vadi a snazim se mit SL co nejnizsi, ale nekdy proste na maximalnim vstoupit musim. A tak dost dobre chapu ten posledni odstavec, a rikam si, ze kdybych si vybral treba YM, kde muzu mit mensi SL a pritom trh take nabizi slusne profity, tak by ten start byl prijemnejsi. Ale jelikoz jsem TF venoval uz vic jak 9 mesicu, tak uz se mi nechce prechazet a zvykat si na novy trh, delat novy backtest, paper atd.

Takze jestli vam muzu doporucit, tak vyzkouset treba YM. Time frame si muzete nastavit, tak aby vam vyhovovalo doba vykreslovani jedne usecky - napr. pokud se vam ted jedna usecka na TF vykresluje 5 minut, tak aby se vam stejne dlouho vykreslovala na YM nebo NQ. Na NQ byste pouzil vyssi cislo volume (protoze trh je daleko likvidnejsi, takze vol. 2000 by byl hodne rychlejsi graf) a stejne tak na YM, ale tam takovy rozdil ve volume neni. YM je jenom o trosku likvidnejsi.

A urcite neni kam spechat, clovek vidi na zacatku jenom profity a zapomina na riziko (moje zkusenost). A podle mne si myslim, ze 3 mesice paperu je malo - je to dobra priprava, ale cim vice, tim lepe. Ja napr. zacal paperovat v zari a az do konce roku trhy byly velmi volatilni, bylo hodne trendu a penize se vydelavaly sami. A kdybych zacal obchodovat nazivo od konce roku, tak bych na tom byl ted hodne spatne, protoze v lednu byly trhy mrtve, nikam se moc nehybaly a ja v paperu hodne prodelal, nez jsem se prizpusobil. Takze kazda zkusenost dobra a cim vice zkusenosti pred ostrym startem tim lepe.

Nesnazim se nejak poucovat, je to spis takova moje uvaha, co bych ted udelal lepe, kdybych byl znovu na uplnem zacatku. Z vlastni zkusenosti moc dobre vim, ze clovek kouka po profitech, kolik by vydelal. Ale stokrat dulezitejsi je ochrana kapitalu, rizeni rizika, tak aby clovek na zacatku prezil. Ale ja sam na to prisel az po prvnim bolestivem drawdownu, i kdyz jsem si myslel, ze to chapu dost dobre.

Lada

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to: yax

děkuji za sdělení Vašich zkušeností, velmi mi pomohly a asi se do ostrého startu pustím až porovnám TF s ZM nebo NQ. Mám sice v backtestu a papertradingu cca 1 700 teoretických obchodů s TF a ER, ale toho není nikdy dost.

to: lukinluki

zřejmě jste měl na mysli, že bych měl zkusit pro začátek pomalejší obchody, než intradenní americké indexy. Já jsem před půlrokem, když jsem se poprvé začetl do těchto www stránek, měl taky takovou představu. Před tím jsem měl asi půlroční zkušenost s ostrým obchodováním na miniburze betfair, kde se obchodují mimo jiné sázky na koně a chrty, je to podobný systém jako komoditní burza. No a tam byl fofr, během 3 až 5 minut se stihlo i 5 obchodů. Obchod trval většinou několik sekund, nějaký stop loss nebo strategie to by se nestihlo, no prostě maximální adrenalin za pár EUR. Proto mi připadaly poziční nebo swingové obchodování příliš pomalé a rozhodl jsem se pro intradenní, přestože jsem greenhorn.

dveprek

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...