Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

2 Mcwoj : Ne, nemylis se, napsal si to uplne presne.

2 libri:
Proc si to myslim... nesedi mi tam poznamky typu :

1. " Nemel jsem odvahu..." (to je jako indikator ci co ? )
2. " bylo jasne ze long selhal..." (to bych taky chtel umet)
3. " PT jsem vzal vicemene tam kde jsem zamyslel..." (da se to "vicemene" nejak matematicky vyjadrit, aby se pak dalo vicemene zanest do statistik ? )

Neber si to zle, spis jako velke varovani... protoze takhle se obchodovat neda. To mi ver vic, nez ze long selhal...

Hodne stesti
Rob

Odesláno

Kotas
Je to jednoduché , vezmu dva TF a jakmile jdou v jednom směru tak na minutovém čekám na přeskočení puntíku a vstupuji.
Na ES byl rozjetý short. Vstoupil jsem 8:57(15,57 našeho č.). Byl to rizikový vstup, protože ES jde od včerejška v nějakém osmi bodovém kanále. Takže jsem vstoupil stím, že jsem čekal proražení kanálu(low). Jelikož byl trh dost volatilní tak jsem chtěl PT 4 body. Bohužel trh sice prorazil jak jsem předpokládal, ale dosáhl jen necelých 3 bodů. Jelikož jsem jel na pevný PT, tak neposunuji SL. Takže jsem vystoupil na SL -2b. Další signál tam ani nebyl. Trh jde neustále v kanále. Ted dokonce ještě užší kanál open- high. V posledním týdnu se na ES vůbec nedaří. Nejsou pohyby.

Odesláno

sd77:

max. DD byl myslim 8,1% /system je nastaven na 15% - pokud je tato hranice prekonana tak jej nahrazuji dalsim systemem/ - a za posledni rok nemam ztatove mesice na zadnem trhu.

mejte se focus

Odesláno

Kotas Ted je to vyloženě na hraní. Zrovna sleduji DAX. Taky jde v kanále. Takže zjistím parametry- pohyb v průměru 6 bodů. Lépe jde long než short. Takže počkám až je u low a dá signál do longu. Nastavím PT 6b a SL 6 B. Profit bude s velkou pravděpodobností vždy dosažen.

10865

Odesláno

MNovak:

... "když oba tf jdou v jednom směru" ... to znamená podle trend line. A ty puntíky jak tam máš je co za indikátor?

Já teď koukám na ES. To proražení triple high jsem čekal silnější kolem 2 - 3 bodů a ono jen tak lehce.

Odesláno

Směr trhu jde vidět podle grafu. Když dělá stále nižší low tak trh klesá, jde short. Pokud to ještě nerozeznáš tak si tam dej nějaký pomocný trendový indikátor. Já používám puntíky- je to psar. Ale krásně jde směr rozpoznat podle sklonu MA . Hodnotu uzpůsobíš podle TF. Kolem 10. Někdo používá MACD- podle sklonu určí směr trhu. Nebo CCI. Je to uplně jedno co použiješ. Dej si to tak, aby jsi to pěkně viděl. Pokud vidíš, že všechno klesá pak shortuj. Samozřejmě můžeš se trefit do dna, ale od toho máš SL, který tě vyhodí z trhu ven. Dnes např. ES jsem shortoval téměř u dna , protože pak se otočil long. Nikdy dopředu nepoznáš, že už bude dno. Ten trh taky klidně mohl shortovat třeba ještě další tři hodiny a PT 4b by byl dosažen. Pokud bych se rozhodl pro PT 2 body tak bych je měl. Ale z hlediska RRR je výhodnější PT stanovit minimálně jako dvojnásobek SL.
Zítra v 16:00 hod je report, takže, lze předpokládat nějaký rozumný pohyb.

Odesláno

MNovak:

Takže tvůj systém je založen, spíše než na nějakém proražení a následném momentu trhu, na možnosti vstoupit do "rozjetého vlaku" To je ale asi dost diskreční systém, ne? Pokud tam nejsou nějaká bližší pravidla vstupu při rozjíždějícím se trendu např. určitý počet čárek nebo nevím. Dělal jsi na to nějaký backtest?

Odesláno

Kotas
Možná se to nezdá, ale využívám momenta, když shortující trh se jde alespon kousek do longu a pak "vystřelí opět do shortu". Je to podobné jako natáhnout prak(dočasný long- zpětný pohyb) a když pustíš tak vystřelí short. Právě to momentum vystřelení bývá dost veliké. Většinou před proražením korekcí, kde vstupuje dost lidí. Takže jejich vstup mě pak posune ještě dál. Diskréční tam není vůbec nic. Pro mě toto slovo znamená nejistota a z toho pak by plynula špatná disciplína. Já musím mít všechny věci přesně definované. Za měsíc si připouštím max. jednu chybu. Na všechny záludnosti trhu musím znát přesnou odpověď a tím se taky řídím. Získávání takových zkušeností však trvá několik let a stojí dost peněz. Tuto strategii backtestuji již několik let v live obchodování.

Odesláno

věděl jsem že osobní komentáře jsou kontroverzní pro většinové myšlení, ale byl jsem líný je smáznout. považuji dnešní seanci za zajímavou a hlavně jsem chtěl postnout ten screen, s očekáváním komentářů k vyznačené situaci. ale asi je jednodušší zaobírat se slovíčkama. některé mé komentáře je složitější rozpitvat a jelikož slouží mně nebudu tady plýtvat místem, nicméně některé věci se pokusím objasnit.
začnu více zeširoka:
nejsem příznivcem AOS, věřím na trading jako umění. odvoláváte se na rady moudrých - a ti tvrdí že každý AOS jednoho dne přestane fungovat - a mechanické obchodování není nic jiného než AOS (každý slušný programátor dokáže zde prezentované mechanické systémy naprogramovat ... nemíním fungovat jako hardware, ale nepopírám ideu že pro začátek a zklidnění emocí při obchodování začátečníků je nutné obchodování zjednodušit a co nejvíce zmechanizovat). Z toho co jsem měl možnost zde vidět nepovažuji Focusův styl obchodování za AOS, i když má většinu věcí zmechanizovanou.

za věcné (částečně) považuji tyto body:
1. " Nemel jsem odvahu..." (to je jako indikator ci co ? )
...papertraduju a současně tyto screeny používám pro backtest, netrápí mě ekonomické výsledky (i když mám velkou radost z PT a ukrutnou zlost z hloupých SL), ale zaznamenávám si každou situaci, kterou z nějakých důvodů (dříve definovaných) chci obchodovat a sleduji u toho i pocity ... a třetí dotek TL (za definovaných podmínek) je jednou z těchto situací (ne není to indikátor vpodstatě sleduji zda jsem schopen tyto situace na živých datech zobchodovat)

2. " bylo jasne ze long selhal..." (to bych taky chtel umet)
toto je asi nejlepší připomínka. k tomu že selhal long mě vedlo toto:
- RR odraz od TL hammerem má vysokou pravděpodobnost pokračování, jenže zde cena zabředla do reversních candel a poté se vydala na jih
- protla EMA34
- CCI měly Véčka do shortu a CCI50 crosslo ZL
- MACD po reversních candles ukazovalo short
- na vyšším TF byla cena stále pod shortovou TL a ačkoli ji před tím protla, byla nyní vyšší pravděpodobnost, že šlo jen o falešný průraz
- mohlo jít taky o chop a pak by druhý obchod skončil SL
- a samozřejmě i varianta longu mohla nastat - ale viděl jsem ji jako hodně málo pravděpodobnou

3. " PT jsem vzal vicemene tam kde jsem zamyslel..." (da se to "vicemene" nejak matematicky vyjadrit, aby se pak dalo vicemene zanest do statistik ? )
dříve jsem vždy vybíral 1.PT u Lo/Hi PMKTu, nyní tam PT neumísťuji a řídím se podle pulsování ceny a postavení indikátorů - zrovna dnes bylo jejich postavení neutrální a cena ačkoli byla rozběhnutá k čistému průrazu, ztratila momentum a začala přešlapovat, než jsem posoudil situaci, cena se trochu vrátila a tak jsem první PT ukončil o pár ticků hůře než jsem zamýšlel ... pro backtest je těch pár ticků nepodstatných

Pak ještě považuji za důležitou otázku přitažení SL - v plánu je SL 12 ticků (v ojedinělých situacích 6 ticků) větší nikdy nebude, takže obavu zda přitáhnu TSL málo nesdílím, vždy to bude výhodnější než plný SL . Problém je s příliš těsnými SL a to byl dnešní případ.

A možná jsem úplně přesně nepochopil otázku jak "spravne odhadnout ze jde o prulom trendline" - prostě když to protne TL je to průraz (někdy může být falešný :) ) ... mám pak k tomu ještě několik nápověd od trhu, ale stejně nic není 100%.

Dnes jsem první cross TL neobchodoval, neboť jsem čekal na výraznější swing po úzkém vodorovném kanále z PMKTu a čekal jsem co cena udělá - byly tři varianty :
1. cena by bez korekce pádila UP ... pak bych byl bez obchodu
2. korekce a RR odraz ... to jsem zkusil zobchodovat
3. protla by shortovou TL zpět a pak bych čekal jakým způsobem se vypořádá s longovou TL

PS: klidně mi všichni tykejte, já se s tím taky nemazlím :)

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...