Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

zdq: Verim, ze sledovanim orderbooku je mozne zlepsit nacasovani vstupu apod., ale to, co tady nyni ukazujes vypada skoro jako predpovidani budoucnosti.. Jestli muzu, rad bych vedel, co znamena, ze jsi vstoupil brzy? To jsi vedel hned po tom, co jsi zadal prikaz nebo az po tom, co to udelalo ten pokles 5 ticku? A kde bys vystoupil v pripade pokracovani downtrendu? Neber to prosim jako kritiku, jsem pouze zvedavy.

Odesláno

Pavel K.

ak mozem jednu vec k tomu predpovedaniu, zda sa to mozno trosku nadnesene, ale orderbook trading je podla mojho nazoru zaujimavy prave preto, ze sa kalkuluje z objednavkami ktore v trhu uz su, a preto je preratavanie pravdepodobnosti ci Up alebo down logicke. doraz sa kladie prave na prepocty pravdepodobnosti. treba si uvedomit ze velka skupina ktora na trhu je nepozera na graf, ale na cenu. a preto ak ma niekto skusenost z grafmi a prida k tomu ratanie z cenou, tak je vo vyhode pred tym kto len rata cenu alebo len pozera na graf.

a este k tomu orderbooku, aj v orderbookoch vznikaju patterny, akesi vzorce pohybu objednavok tak isto ako sa da vidiet pattern 1-2-3 v grafe, da sa videit to ze trh klesne v urcitom momente maximalne 3-4 ticky, a ak tuto maximalnu cenu prekona, tak je pravdepodobnost vyssia ze bude pokracovat.

viem ze toto zrovna nieje styl tradingu ktory tu je dlhodobo prezentovany, a mozno je to dobre, len som chcel upozornit ze takato cesta tu je, a da sa nou ist. ze to nieje nic spatne, prave naopak je to trosku iny pristup. ovela detailnejsi. to je vsetko co som k tomu chcel :)

Odesláno

Prispevky sem posielam prave aby som dostal odozvu takze som len rad, a samozrejme ma zaujima ci je tu niekto kto ma s tymto stylom skusenosti. Ono popravde zo screenshotov tu nie je vsetko vidiet, situacia bola vsak taka ze som isiel proti momentu z t&s a uroven to neustala. Mal som pockat kym prestanu hitovat bid.

Airmike, velmi rad.

Odesláno

Airmike: To chapu. Rozhodne to nijak neshazuju, jenom si myslim, ze i tady by mely platit zakladni pravidla jako vedet, kdy vystoupit ze ztratove pozice, proto me zajimalo, v jakem pripade by zdq z pozice vystoupil. Kazdopadne je to zajimave tema, bylo by fajn, kdybyste se o tom nebavily pres mail ale treba v nove zalozenem vlakne. Ale je jasne, ze je to vase vec.. (tu)

Odesláno

Mirek F. Napsal:
-------------------------------------------------------
> Dneska rychlovka, doufam ze Vam, kteri jedete ty
> prurazy se take dnes zadarilo.
>
>

Jo trh udelal pekny pohyb, ale ja jsem zustal mimo, i kdyz jsem mohl vstoupit, ale je dulezitejsi dodrzovat OS a tam mam podminku ze si musim byt jak TA tak psychicky jisty, coz se nepotvrdilo. Takze dodrzeni planu, coz je super.

Odesláno

Tak NQ s prvni korekci podobny scenar jako vcera, na zacatku to docela ulitlo, ale bez signalu, takze pozdejsi vstup s nevyhnutelnym pullbackem, MFE presne 20 takze BE, kde to taky skoncilo, PT lezel nad 1780, coz je slusne zapikana resistance, takze uvidime. ;)

H.

Odesláno

Dnes po otvorení bolo vidiet ako TF postupne stracalo chut rast, mozno sa mu zachce neskor ale to uz bezomna. Obchod prebehol podla planu, vstup 591.2 long vystup 591.4 na urovni BE.

K tomu predtym, samozrejme ze mam pravidla na vystup zo stratovej pozicie ale nepouzivam fixny SL riadim sa tym co vidim. Na screenshotoch nie je vidiet celkovy kontext obchodu. V tom konkretnom priklade islo o to ze som vstupil napriek tomu ze ludia vo velkom mnozstve hitovali bid za market co je chyba. Po prerazeni vyskocili dalsie velke bidy a bolo nelogicke to uzavriet, ludia zacali brat offer. Keby som bol skusenejsi si pockam a mam o 5 tickov viac s omnoho mensim rizikom. Da sa povedat ze sa zatial ucim a mam stanovenu max stratu na den 100EUR/kontrakt. Ked si ju vybijem dajme tomu v dvoch obchodoch tak som spravil asi pekne amaterske chyby a ten den koncim.

PS.: Ja sem tieto veci pisem prave preto lebo chcem nejaku odozvu, zaujima ma ci tieto veci niekoho tiez zaujimaju, pripadne s nimi ma prakticke skusenosti. Pokial budem mat nejake postrehy urcite napisem do tohto vlakna, myslim ze je to k teme diania na trhoch.

Airmike, velmi rad.

Odesláno

Dneska rano Dax BE, posledni dobou studuji PA atp a hranice 5618 byla SR uroven, takze vstup dle planu, posunuti na BE mimo plan ale naprosto z logickych duvodu, bez emocniho rozhodnuti. Po tomto live vstupu vystupu prepnuti na sim a v 11:15 vstup dle PA na 5618 dosazen PT. Dalsi SR uroven 5610 sem mel zaznamenanou jiz pres vikend, takze druhy odraz od 5610 vstup do longu a PT.

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...