Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím, sleduji toto vlákno kvůli vašim postřehům a zkušenostem z TFka. Obchoduji sim - FinWin spolu s PT na TF RB8. Dnes vstup ve zmiňovaných 15.50 po vykreslení patternu 2w a cross S/R na 570. PT 300 na S/R 574. Nicméně jak psal yax, ani v mém případě nešlo o čistý signál chyběl mi tu cross swing. Nějak se mi zatím nedaří držet se striktně všech vstupních pravidel. Petra PS pište prosím dále vaše zkušenosti. i když k tomu nejsou screeny, tak si mohu vaše vstupy dohledat v grafu (i když se screenama je to asi opravdu příjemnější ;))

11102

Odesláno

lapaz: tak davam dnesni screen, jak jsem to videl. System radsi moc predstavovat nebudu, nejdriv ho podrobim zkusebnimu obdobi do konce roku, a pokud budu dosahovat backtestovych vysledku, tak pak ho s radosti zverejnim. Ale je velmi jednoduchy, beru pekne flipy, DT/B a 1-2-3 na high/low dne a pak jeste jeden typ prurazu. A jak jsem psal, tak tento tyden 2xBE, v UT BE diky posunu presne na tick, jinak by byl SL. Vcera diky posunu BE, jinak by byl PT, ale posun byl behem usecky v 16:00, takze tam muzu byt rad, ze to takhle dopadlo, protoze to byla hodne volatilni minuta. A zatim tento tyden naprosto podle pravidel, takze to me tesi nejvic. Lada P.S. Pavle, tak doufam, ze se dnes zadarilo, NQ se ted hnul pekne nahoru.

11105

Odesláno

Petro,

ten prvni obchod bych si teda uzil. Trh se 3x rozjel dolu, ale pokazde se obratil a pak dosel pro SL. Takoveto obchody jsou duvod, proc ja se drzim jednoho obchodu denne a po vstupu nechavam vse na ATM a jdu od toho pryc. Jo emoce jsou previt aspon teda v mem pripade.

Tak hodne zdaru, Lada

Odesláno

Petro, kde jsi umístila PT u toho prvního obchodu? Pokud ho označuješ jako kanál HiPMKT a 566,3 neměla sis vybrat PT u dna tohoto kanálu ? speciálně dnes když je zřetelný long? anebo alespoň šoupnout BE, když byla cena u dna? anebo není lepší obchodovat tento kanál ve směru trendu? tedy nákup limit u dna a pak čekat co to provede? neznám tvé parametry OS proto tyto otázky :)

Odesláno

Liliputek:

1. korekce je ciste mechanicky system, takze tam na S/R neberu ohledy. Ale i kdyby, tak dnes se NQ rozjelo pred vstupem velmi rychle nahoru a zaroven byl dost velky narust volume, tak to pred vstupem vypadalo na silny breakout a ten take prisel. Takze takto z diskrecniho pohledu.

zdq:

tak ted uz to chce jenom vydrzet a nedelat chyby. To ze clovek zacne drawdownem neni nic neobvykleho, chce to nedelat zavery driv nez bude konec mesice, i kdyz je to v jeho prubehu obcas dost neprijemne. Ja uz mam za sebou par mesicu, kdy jsem mel drawdown 500-800, ktery zacal hned na zacatku a nakonec mesice skoncily v pohode v plusu. Ono nejvetsi svizel je asi to, ze v backtestu ten cas rychle utika, ale v live ma clovek cas si kazdy den poradne uzit a prozit. A pak uz jde jenom o to, aby clovek nedelal blbosti a drzel se pravidel.

Tak hodne zdaru.

Lada

Odesláno

To zdq:
ked mate system riadne backtestovany a verite mu, nevidim dovod preco sa znepokojovat.
pisete tri straty a dve be... tak vam poviem - moj system mal podla backtestu (rok dozadu) iba jeden tyzden bez plusoveho obchodu.
minuly mesiac ale zrazu prve dva tyzdne bez vitazneho obchodu! pak sa to otocilo a skoncil som v pluse.
"Backtest je poctivy, niekolko krat prejdeny a verim mu na 100%." - napokon nie je co riesit!

tri straty a dve be este nic neznamenaju... moja mienka...

drzte sa, M.

Odesláno

Zdravim, ja jsem dnes FDAX nestihnul, takze to bude jenom o kdyby. Kdybych stihnul uvod, tak vstup by byl 5478.5 asi jeste par sekund pred 9:00 a v 9:01 by byl posun SL nad swing, ktery se udelal, takze by byl BE. Kdybych uvod nestihnul, tak vstup by byl az po prurazu noveho swingu na 5467 a tam by byl rychly SL. Takze tento tyden bud 2xBE a 3xSL nebo 1xBE a 4xSL. Takze zadny zisk a lze se tesit na pristi tyden, pokud statistika zapracuje, tak jak ma. Lada

11118

Odesláno

Lado, ja to dnes mel takto. Mám ty vstupy trošku upravené, takže dnes bych to měl malinko jinak. Ale dnes i drobet se štěstím, protože při klikání mi vyskočila chyba a trochu mi to ujelo... nakonec to dopadlo...

11120

Odesláno

Nie, na FESX je technika vstupu ina, ale je rovnako zalozena na otvaracom rozpati a urcitom range. Tu su vysledky poskromnejsie. Ale moja hlavna skusenost z FESX sim a live je taka ze kto pozera do grafu je pozadu. Treba sledovat DOM a orderflow. Na tom pripravujem aj dalsiu strategiu na FESX, ten trh sa mi paci.

Odesláno

Laďo:
První obchod, tak jak je zakreslen ve screenu není v současné době "o ničem". Jde o systém tradera jkr, který představuje ve vlákně premarketový kanál. Dost mě zaujal svou jednoduchostí a tak jsem ho začala sledovat. Dělám sice backtest, ale více mi přináší, když se mohu dívat na reálný trh, v reálnou dobu, kdy se svíčka vykresluje. Tam teprve vidím, co jsem schopna stihnout, jak zpracuji emoce, když trh "vyletí" na nějakou stranu a já nejsem v obchodě atd. Takže jedu sim 2 systémy na stejném účtu. Mám je ve výsledku rozdělené podle názvu, ale ve screenu je oddělit nedokáži.

Podle jkr jde navíc o obchod, který by se ani neměl brát - právě z důvodu nejasnosti situace v trhu. Ale to zatím skutečně jen nakoukávám. Můj obchodní systém je právě v tom druhém obchodě, zakresleném na screenu, kde kombinuji PA s několika patterny Fin Winu.

Jinak souhlasím, pokud jde o emoce. Ono odejít od počítače nakonec není vůbec tak špatný nápad. Mě to sezení nutí jít proti svým pravidlům ve stylu: "tenhle obchod nevyšel, ale tenhle už přeci vyjít musí" A tak se mi minulý týden povedlo udělat v řadě i 5 obchodů (3xSL, 1xBE+1 a 1xposunutý SL => tj. + 85,20).

Proto jsem se nakonec rozhodla přidat se k tomuto vláknu, protože tím "cítím nad sebou určitý bič", když zveřejním, jak jsem ten den obchodovala.

Petra

Odesláno

Libri:
PT jsem umístila na 563,6. Jak jsem psala výše, jde o systém tradera jkr - premarketový kanál, kde jde zjednodušeně o hledání signálů DT a DB nebo hammer svíce na hranici premarketu. PT se pak dává na low posledního swingu. Jak jsem psala, šlo o pokus, protože jsem viděla hammer svíčku. Podle jkr nešlo vůbec o platný signál právě kvůli té nerozhodnosti v trhu.

Navíc tento systém obchoduji na RB10, ale jakmile v jednom time-frame udělám obchod, tak se vyznačí ve všech. Příprava, kterou mám uvedenou na screenu je jen pro můj systém Fin Win v kombinaci s PA. Proto jsem si tam poznačila i ten kanál, který se nakonec opravdu 1. čtvrthodinu několikrát potvrdil. Takže podle mého OS nejde vůbec o obchod, který bych v případě obchodování pouze tohoto systému provedla. Omlouvám se za to matení.

Petra

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...