Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Jak efektivně dokumentovat procesy tradingu


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 41
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

O Evernote jsem již slyšel, OneNote aktivně používám. Mohl byste někdo, kdo máte praktickou zkušenost s obojím, porovnat výhody a nevýhody těchto dvou programů?

Evernote svá data kromě lokálních kopií pro offline práci ukládá někam na server, takže jsou teoreticky přístupná z kteréhokoli PC připojeného k internetu. OneNote tohle pokud vím neumí, ale můžete si pro změnu nějaké ty jeho soubory odsypávat někam na FTP nebo tak něco a sychnronizovat je ručně, nicméně na počítači bez instalovaného ON se na ně ani nepodíváte a free OneNote viewer neexistuje, jen trial verze ON.

Na druhou stranu jste u Evernote limitování velikostí a typem připojených souborů a počtem dat, která na server měsíčně ukládáte. Pokud máte placený účet (5$ měsíčně nebo 45$ ročně), tak je ten limit oproti free 40MB navýšen na 500MB, což asi většině normálních lidí bude stačit.

Tak nevím, tohle jsem vyčetl na stránkách, ale zajímal by mne i názor na ovládání a členění obou aplikací, je Evernote podobný tomu ON? Člověk když se s něčím naučí (ON), tak si pak blbě odvyká ...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Lucínek:
Evernote (E) jsem začal používat protože jsem změnil "normální" práci kde mi na notebook nekoupili Onenote (O). Používal jsem O na analýzy spreadů a komentování jejich vývoje a tak jsem hledal alternativu. Teď už (E) používám asi půl roku a jsem celkem spokojený.

Obrovská výhoda je synchronizace E mezi různými počítači (dokonce je klient i na iPhone). Pokud používáte víc počítačů konečně odpadne nutnost otravné synchronizace mezi nimi.
Používám pouze neplacenou verzi a i když počítají měsíční quótu používání, tak jsem nikdy zatím nenarazil na její strop.
Vyhledávání včetně používání tagů nemá chyby. Oproti O je E obrovský kus dál.

Kde E pokulhává je možnost tvorby poznámek. V O máte možnost psát kamkoliv, vložit obrázek přesně kam chcete a podobně. Tedy pracovní plocha O je nesvazující a můžete si s ní dělat co vás napadne. V E se poznámka píše spíš jako email. Nemáte možnost psát kamkoliv, musíte psát od začátku. Obrázky vložíte v pohodě ale psát můžete před ně nebo za ně. Tedy v E se práce spíš podobá vytváření emailů než kreativnějšímu postupu známému z O. Není to zas tak hrozné a dá se na to zvyknout, ale myslím, že tohle bude dost štvát lidi zvyklý z O.
Velice pěkně je v E zpracovaný nástroj na focení obrazovky. Dost mi urychlil práci při vytváření screenshotů.

Pokud byste se rozhodli přejít z O na E, tak je k dispozici dobře fungující importní funkce načítající poznámky udělané v O.


Rozhodně se E nebojte. Za svojí cenu (zdarma) odvádí dobrou službu...


Ondra

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ahojte,
diky za povzbuzujici a motivuji clanek, v OneNote abych se priznal ze sem pekne liny pracovat, mam rad zapisovani si poznamek a pocity do denicich propiskou, OneNote vim ze je uplne suprovni mam v nem rozpracovane veci a postupy,ale priznavam ze sem hodne liny v tom systematicky pracne pracovat, takova ta administrativa me uplne moc nebavi, jedine co vim ze je to potrebne tak to delam :) zkratka budoucnost je dulezitejsi nez ma lenost tak to premuzu. To je po kazdem obchodu zapsat do deniku excelovskeho, potom pocity a prubeh do tisteneho deniku,pak udelat screen,popsat, zaevidovat pro pristi tisk, v prubehu tohoto vse delat ruzne studie ,poznamky,napady testovat ,cist a evidovat knizky a jejich vycucy atd. je to ho ohledne burzy mnoho, a rekl bych ze hlavne v intradennim, ohledne opci se da jakkdyz za min administrativy vydelat stejne nebo vic,ale nevyhoda je ze je potreba hoodne vetsi ucet nez na ID aby to melo smysl,takze bojuji,a OneNote krom samotneho Excelu a sesitu pouzivam taky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

kuguar: Díky, přesně takovéhle srovnání "z praxe" mi chybělo. Jinak jak je to s vkládáním těch různých formátů souborů? Předpokládám, že když do free verze E nejde vkládat nic jiného než audio, obrázky a nějaký linky, tak to nepůjde ani obejít něčím jako přejmenováním XLSX na JPG a podobně, že? ;-)
Trochu spekuluji nad tím E, na O jsem přeci jen zvyklý, no ale asi ten E zkusím. Spíše bych pak ale zvažoval tu variantu Premium, zejména kvůli ukládání (a tím i synchronizaci) souborů ...
Ještě se zeptám, je tam vidět i nějaká historie úprav? Pokud vím, tak v O není ...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Lucínek: do poznámek jsem zkoušel vkládat jen obrázky. Na synchonizaci souborů používám Dropbox. Takže takovéhle "tweaky" jsem nezkoušel. Historie úprav vidět je. Je to ta časová osa vpravo. Vidíš na ní kdy jsi v tomhle poznámkovém bloku dělal nějaké poznámky. Můžeš jí používat pro procházení. Ondra

11473

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Onenote vs. Evernote je celkom casto diskutovana tema. Zadajte si to do googla a najdete kopec porovnani. Osobne nemam skusenost ani s jednym z nich ale dnes planujem stiahnut ten evergreen a trial OneNote. Obe vyskusam a potom sa rozhodnem. Ked zhrniem co som sa docital na nete:

OneNote
+ silnejsi v samotnom managovani poznamok
+ podpora viacerych formatov
- nemoznost synch. na viacero PC
- cena cca. 100€

EverNote
+ podpora synch. cez web
+ cena zadarmo
- slabsia podpora aplikacii
- horsia managovatelnost poznamok

Asi ako v tradingu - nic nie je dokonale...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

S produkty MS na e-bay ci jinem online aukcnim webu bych byl opatrny, konkretne produkty od Microsoftu jsou docela uzitecnou "zbrani" piratu. Pohlidat si prodejce (mel by to byt autorizovany obchod ci velkoobchod) a samozrejme nejjednodussi pomuckou je se proste podivat na spodek disku a mel by mit stribrnou barvu (jine jsou kopie, ikdyz maji barevny potisk na predni strane) :).

Link to comment
Sdílet pomocí služby


OneNote lze získat v rámci MS Office 2007 Pro domácnosti a studenty. Tento "odlehčený" Office obsahuje kromě Wordu 2007, Excelu 2007 a Powerpointu 2007 i OneNote 2007. Office 2007 jsem před rokem pořídil cca za 1200,-Kč(krabicová verze pro tři instalace, pro nekomerční použití, v češtině).
Ale jak je tento Office dostupný teď, nevím.

Olda
Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...