Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Zkušenosti s vývojem jednoduchého, ale profitabilního AOS – cesta tradera Mirka, dokončení

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 54
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Není mi jasné odkud se berou historické hodnoty obchodování. Tomu vůbec nerozumím. Např. dne 22.1.2010 je psaný vstup v 15:34 na hodnotě 1,4168 buy a SL na 1,4113. Trh eur/usd.
Já měl v tu dobu hodnotu zhruba 1,4120 a pak trh padal až na 1,4087. To by znamenalo vyhození na SL. Přesto podle tabulky tento obchod skončil drobným ziskem.

Odesláno

no ten system nevypada az zas tak profitabilni, rise na equity krivce muze byt dan dobrym dodrzovanim MM.
prislovecne hodite 100 korunou buy nebo sell a kdyz je dobry MM tak vam to hodi taky rise (tu)

Odesláno

MNovak
Díky za upozornění. Myfxbook zobrazuje časy obchodů v jiném časovém pásmu - o 2 hodiny méně oproti našemu času (CET). Můj vstup byl až v 17:34.

leife
Taky si myslím, že vstupy nehrají podstatnou roli. Rozhodující jsou výstupy, position sizing a řízení rizika.

Hodně úspěchů všem! :)

Odesláno

Dekuji Mirku za prinosny clanek.

Taky programuju AOS. Pracuji ale na Rusell2000 a strategii jsem napsal v C# pro Ninjatrader. Snazil jsem se o co nejvetsi robustnost a backtestovane vysledky si delim 2 abych dostal predstavu o realnych vykonech :-)
Po nasazeni do paper modu zacatkem prosince se mi stalo to co jiz pozoruji u ruznych systemu jako pravidlo - jednoho z nejvetsich drawdownu system dosahuje tesne po nasazeni :-) Neni to ale tak prekvapive, kontrakt TF12-09 byl velmi uspesny, takze korekce prijit musela.

Na jak dlouhem casovem useku jste backtestoval svuj system? Ja 2 roky coz je zhruba 1000 obchodu.

Jeste jsem se chtel zeptat na data pro forward testovani. Jak je mam chapat, odkud jste je vzal? Jsou to data jinych trhu nebo nejakym zpusobem vygenerovana?

Dekuji za uverejneni dokumentace, jiz delsi dobu planuji vytvorit ucelenou dokumentaci k systemu, pokud dovolite, necham se nekterymi body inspirovat.

O VPS hostingu jsem take premyslel, ale zatim mam rad mit veci pobliz a moct si vse pohodlne nastavit. Do budoucna to ale bude nutnost.
Ohledne vasich problemu s neplanovanymi restarty - co si naprogramovat utilitku, ktera bude v programech spoustenych po startu a odesle vam email, ktery muze byt potom presmerovan na SMS branu?
Sam jsem si musel do Ninjy doprogramovat emailoveho klienta (sice je v NT funkce SendMail ale pro vetsinu SMTP serveru nefunguje, protoze NT nastaveni SMTP v zalozce Options neumoznuje zapnout SSL kodovani). Nechavam si posilat emaily pri vstupu do obchodu, pri ztrate pripojeni a pri podobnych kritickych udalostech a pokud to jen trochu jde, kontroluji system pres vzdalenou plochu z prace.

Omlouvam se za dlouhy prispevek, sam takove nerad ctu :-)
Martin.

• Vytvořit...