Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Automatické obchodování z programu Excel


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 44
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Zdravím,
skvělá věc ! zrovna uvažuju o obchodování opcí pod IB z důvodu , že TOS neotevírá live účty pro klienty ČR... Přihlásil jsem se na Váš seminář : "Jak obchodujeme opce I: strategie IronCondor pro stabilní finanční příjem" a tak jsem se chtěl zeptat, jestli neuvažujete , že by jste účastníkům tohoto Vašeho kurzu nemohli poskytnout toto řešení v exelu právě pro obchodování opcí přes IB...?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

V soucasne dobe se timto zabyvam. Ten sample Excel primo od IB je perfektni misto, kde zacit. Maji tam ukazkovy kod v podstate na vsechno - ikdyz ten kod neni vubec okomentovany, tak chvilku trva to rozlustit (zvlaste pro nekoho jako ja, kdo primo nesnasi VB :) ). V tech example modulech maji i kod, jak vytvorit timer, ktery pusti urcitou funkci vzdy za urcitou jednotku casu a da se pomoci toho v podstate vsechno zautomatizovat. Akorat jsem jeste nezkousel, jak moc to zatezuje procesor, kdyby se to poustelo treba kazdou pulsekundu. Propojeni pres DDE je opravdu velice jednoduche, ikdyz pres TWS je to o neco slozitejsi nez pres TOS platformu (coz je opravdu trivialni).

Pokud by byl zajem, tak bych napsal jednoduchy tutorial, jak TWS DDE z Excelu pouzivat, aby to pochopili i neprogramatori. Ten IB XLS je pro neprogramatory asi trochu silne kafe. Predpokladam, ze hlavni temata, ktera zajimaji kazdeho, jsou jak dostat do Excelu ziva data a jak posilat nakupni/prodejni prikazy. Pripadne monitorovat otevrene pozice.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

All,
mozete mi prosim uviest prakticky priklad pouzitia Excelu pre automaticku exekuciu prikazov? Realne na co to chcete pouzit a stavajuca platforma to nevie. Napisat a dostatocne odladit tak dolezity kod ako exekucia prikazov da zabrat aj skusenemu programatorovi a nie este civilistovi pomocou prirucky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

> lll

Ja OpenOffice nepouzivam, ale Calc ma taky makro jazyk. Nazyvaji to SB (StarBasic). Ma to skoro stejnou syntaxi jako VBA (Visual Basic for Applications), ale Calc a Excel oba pouzivaji uplne jine objektove modely, takze rozchodit to v Calcu urcite pujde, ale budes si muset prepsat vetsinu kodu.

Tohle by Ti mohlo pomoct (predem se omlouvam administratorum za vlozeni linku, ale v tomto pripade nemam jinou moznost):
documentation.openoffice.org/HOW_TO/various_topics/VbaStarBasicXref.pdf

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...