Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Variace a vylepšení systému FinWin (2): pár obecných tipů "mimo rámec"


Doporučené příspěvky

Super článek, o něčem podobném jsem zrovna nedávno přemýšlel, že bych udělal, jen ne až z tak velkou redukcí. Ale určitě to vyzkouším. Tyhle články jsou přesně co teď hledám.

Měl bych dotaz k obrázku, který pojednává o vztahu CLOSE ceny k EMA. Nechápu co znamená poznámka "Tak tohle rozhodně". Můžete mi to prosím někdo vysvětlit.

Děkuji

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Osobne me myslenka clanku zaujala a za to dekuji. kazdy si tam muze najit sve, treba poznamku v grafu :) ja bych se rad zeptal Tomase nebo ostatnich jestli je clanek zameren na vsimani si komplexnosti (umet mit cit pro cci+k cci sledovat sklon a chovani em + naucit se brat signaly jen s potencialem= komplexne vzit obchod jen podle techto 3 kriteriich,ke kterych vede studie vzdy samostatne a pak spojit a udelat system) a nebo se clanek spis zameruje na jednotlive veci? treba brat signaly jen z pohledu MM, a nebo Tomas chtel touto myslenkou navest ze nekomu se muze zalibit postavit si system prevazne na hodnote MM+psychologie. zajima me jak to pochopili ostatni.

dekuji

Radek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Má tam být samozřejmě NE, omlouvám se za chybějící slovíčko - nějak mně vypadlo....
Mcwoj: to je spise na vas - nekdo preferuje komplexnost, nekdo hledi jen na RRR a MM, opravdu je to dost individualni. Neni "zaruceneho" pristupu. Clankem jsem chtel hlavne prinest nejake nove pohledy. Ja treba dominantne sleduji EMA a potencial. Zajima me RRR a EMA chapu jako sve voditko pro ukonceni korekce. Ale rozhodne nepozoruji veci jako sklon, uhel - proste merit podobne veci mne opravdu nedava smysl. Trading neni exaktni veda....

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,
já pokud bych se zapojil do diskuze tak bych se chtěl zeptat na tu poslední variantu tj podle MM ( ty předešlé mi jsou jasné) .... odhadnout potenciál k nějakému "bodu" je mi taky jasné, jen nevím jak mám hledat ten vstup? podle úsečky? podle velikosti úsečky? bez ohledu na to kde je? nějak to nechápu :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

radusor

:) zaujal me zase Vas prispevek, jestli ctete i diskuze pod clankama, minule si lidi stezovali ze o vstupech se napsalo vic nez dost, ted Tomas napsal clanek podnet jak hledat prilezitosti(resp.jak nahlizet na prilezitosti a pomucky) k profitu ( ani ne vstup ani ne vystup ). je to jak kdyby nekdo napsal clanek o psychologii a v diskuzi pod clankem by se nekdo zeptal dobre chapu co je to podvedomi jak ho pouzivat ale porad ted nevim jaky MM si mam do sveho podvedomi + planu vstipit :) o vstupech je tu vic nez dost jinych clanku,jakozto o vystupech, jakozto o vsem. jen jim porozumet a nehledat nejspis porad nejake novejsi graly,ktere se asi vyvojem techniky by mohli zjevit :)

hezky den

Radek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Kdysi dávno v minulosti jsem měl učitele a ten nám pravidelně obrazně i fakticky "vtloukával do hlavy" poučku která zněla: "Když nevíte kudy kam, najděte si extrém!"
Později na škole vyššího typu jsem při řešení netrviálních problémů v první řadě hledal (určoval) něco jako "okrajové podmínky". De facto to byla obdoba oné všeobjímající výzvy "najděte si extrém!".
Proč o tom píšu! Technika "redukce" je totiž velmi podobná, ne-li docela shodná s oním "hledáním extrémů". Obecně, pokud v životě řešíte jakýkoliv "neřešitelný" problém existuje jediná univerzální rada, jak jej úspěsně vyřešit. Nejprve si člověk musí najít všechny možné "extrémy" a pokud je najde a definuje, pak řešení jeho problému se nachází někde mezi nimi.
Proto se domnívám, že technika "redukce" není přímým návodem, jak postavit profitabilní obchod, ale je radou, jak si pomoci najít pevné opěrné body v situaci, když člověk neví kudy kam, točí se v kruhu a hledá z něj cestu ven.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

S prvnimi dvema metodami jsem se moc nestotoznil (asi taky proto ze nesleduji zadny indikator) nicmene treti "mimo ramec" (vcetne alokace kapitalu na jeden obchod) je naprosto uzasna vec kterou dlouhodobe pouzivam a mohu jako filtr obchodu nic nez doporucit se o ni seriozne zajimat. Velice zajimava metoda je take rozdelit equity na dve casti(core equity a market money) a kazdou cast riskovat ucrite procento(core equity=vstupni kapital-riskovat mene, market money=penize vydelane nad vstupni kapital-riskavat vice,podle tolerance). Vice detailu v knihach od Dr.Tharpa-prevazne v "Definitive guide to position sizing".

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...