Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Jak to chodí v Goldman Sachs a co si z toho vzít pro trading


Doporučené příspěvky

Hodně zajímavý článek.
Nemyslel jsem si že tyto firmy používají to čemu my říkáme "trading", myslel jsem že používají taktiku "kup a drž" - v překladu na našeho "kup a modly se" "buy and pray".
Ale pokud takto tradují měly by mít také nějaké odpovídající výsledky, většina fondů (předpokládám že i do GS se ukládají peníze jako do fondů) má velmi mizerné výsledky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

"NEEXISTUJE obchodní systém, který je možné jenom slepě následovat, a vydělávat tak peníze. Ať už budete obchodovat FinWin, nebo jakýkoliv jiný systém, pak zkrátka a dobře platí, že musíte nejprve získat cit jak pro systém, tak pro trh, který obchodujete."

Na červený vankúš a dvakrát podčiarknuť zlatou fixkou.

Moje mechanické srdce dlho, veľmi dlho odolávalo :) Avšak tak to vyzerá, že nemechanická cesta má niekoľko nesporných výhod, ktoré z porazenia úplne čistej mechaniky urobia len otázku času...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Souhlasím s Krakra. Uniká mi, kde jsou výsledky těchto institucí, obzvlášť u fondů.. Když bych 5 let držel index, tak vydělám víc než 70 % podílových fondů... Když jsem koukal na jejich statistiky, tak většinou fondy indexy kopírují. Občas najde výjimka, že při pádu prodělá o 5 % méně než samotný Index, ale jinak je to bída...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

krakra & lordberry:
cílem fondů není zisk klientů ale jejich vlastní (respektive jejich vlastníků) - zkuste si představit jak lehce dokáží přes různé poplatky a provize vyvádět zisk z fondu k matce (bance) tak , aby vykazovali pouze minimální zisk, který nepovede k úprku vkladatelů (víc nepotřebují).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Predne dekuji za clanek.
Bylo v nem mimojine napsano "Běžný trader však disponuje luxusem možné jednoduchosti - nepotřebuje být quant, ani mít tým matematiků, nepotřebuje složité a komplexní obchodní modely."

Ja si naopak myslim-v pripade naseho obchodovani, ze "quant" ma jiny cil nez "trader". A pokud si oboji delame sami (pri casove vytizenosti+zamestnani), prave proto muze vznikat rozpor a zaroven past v tom, ze "trader" se snazi dohnat to co mu ukazuje "quant". Pak to muze vest prave k obtiznostem v dodrzovani discipliny a k unahlenym, nekontrolovanym akcim.

Neni jednoduche najit tu spravnou harmonii. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

krakra a spol
GS a podobni maji vlastni hedgove fondy a jejich prop oddeleni vydelavaji miliardy dolaru. tusim ze v alpha magazinu se da dohledat, ze nemeli x mesicu po sobe zadny ztratovy obcod. zbytek co se nedela diskrecne jsou ciste automaticke systemy, viz RSJ. podle ruznych statistik tak automaticke obchody jsou vlastne 60--70% objemu trhu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

no tak to sme na tom asi podobne, trochu prehlad mam aj co to z matiky si este pamatam, ale nie az tolko aby som z tych for dokazal rozlisit co je jednoduchy model a co zlozity :)) preto sa pytam, ci nahodou nebolo v tej knihe nahodene ako to vyzera. Ale v podstate pri derivatoch matika moze trochu pomoct aj retailovemu traderovi podla mna

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ad matematika - jedna firma z houstonu - pozaduji PhD z uznavane americke university, obor matematika, teoreticka fyzika. na pohovor vas vezmou i pred dokoncenim studii, ale PhD bylo u nich podminkou (pohovor samozrejme online, pokud zaperlite, pozvou si vas). jsou velmi narocni, hlavne na programovani, sami vas predem upozorni ze se mate na pohovor ucit:)

zajimave, ze zrovna dneska se mi zdalo, jak v americe ve skole pocitam nejaky priklad, slo o derivaci soucinu funkci a bylo to sakra tezke:), aspon anglicky jsem tam umel lepe nez ve skutecnosti:) v realu bych podle me spis zderivoval, nez se domluvil:)

ad cit pro trhy - to me zase nestresujte, musim si lamat hlavu co neni na mem systemu mechanickeho:)
vytahnu neco z supliku a hodim to do prislusneho fora...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Diky za tip k cetbe uz to mam skoro docteny, clovek si alespon udela obrazek jak to chodi u no.1 Wall Street, a uvedomi ze krizeni dvou MA je spis vtip nez realna strategie obchodovani......:-))))))) pak si k tomu dat jeste par clanku o HFT a o tom ze vice jak 75% obchodu je realizovano pres algo a pak je tezke se ubranit myslence jakou sanci na uspech muze mit obycejny retail trader s smesnym rozpoctem v porovnani s big boys.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...