Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Nejčastější dotazy úplných nováčků


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 69
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

A poprvé jako začátečník zneužiji vlákno, předem se za to omlouvám.

BID a ASK - prosím, jedná se o pojmy, hodnoty, které vyjadřují, za kolik nám je ochoten náš Brouker exekuovat příkaz k nákupu, resp. k prodeji? Tedy aktuální cena instrumentu navýšena o brou. komisi?

Děkuji za případnou odpověd.

Daniel

Link to comment
Sdílet pomocí služby

sukim orim, to si snad dokazes spocitat sam... Staci znat horni hranice likvidity pro jednotlive instrumenty a mesicni zisky na kontrakt a vis max. castku, kterou si muzes na jednom trhu vydelat. Da se rict, ze moznosti jsou prakticky neomezene. Nicmene pro 1. rok live bych bral jako uspech jakekoli kladne zhodnoceni.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

K těm českým akciím - dělat na nich klasický trading s nižší dobou držení pozice než měsíce je (vesměs) nesmysl právě kvůli nízké likviditě, SPADu, problematické dostupnosti obchodních nástrojů atp.

Nicméně pro střednědobé investování až zas tak nezajímavé nejsou. Odpadají problémy s převodem peněz, částečně i kurzovým zajištěním, jsou menší problémy s daněním dividend. Dále máte lepší představu, jak si firma vede, protože lépe znáte její trh. A já, jako zastánce psychologické analýzy, mám už vytipovaná fóra a lidi, od kterých brát signály :-)

Samozřejmě obchodovat pouze CZ taky není to pravé ořechové, ale byly tu (a částečně jsou) dobré příležitosti, tak proč je nevyužít.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Studuji trading cca 3 rok a před 2 měsíci jsem začal live. Obchodní systém postavený na FW. Vždy jsem četl články o psychologii a věděl jsem co mám dělat kdy a jak. Bohužel po prvních obchodech Live jsem byl v šoku co všechno jsem měl udělat a neuděla lnebo neměl a udělal. Začal jsem tyto články opět studuvat a stali pro mě momentálně nejdůležitějším zdrojem o psychologii v tradingu. Za poslední měsíc jsem přečetl ještě několik knih na toto téma. Tímto chci poděkovat Tomášovi a Petrovi za tyto články jsou pro mě velice důležité.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to pavel K.
jasně že si to dokážu spočítat.... na papíru podělit 2 čísla fakt umím....dle Tvé odpovědi soudím, že ty jsi schopen naplánovat jakouliv světlou budoucnout, bohužel já stojím trochu více mimo snění amerického snu. proto díky už všem a Krakra za jasnou odpověď tam, kde oni mají zkušeností.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...