Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Wall Street 2: peníze nikdy nespí - recenze tradera


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 68
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Bol som na premiere a keby som mal pisat recenziu, tak by sa velmi podobala na tu Tomasovu. Tiez som si nemohol nechat tento film ujst a pod moj vysledny dojem z filmu sa urcite podpisal fakt ze som na neho isiel s velkymi ocakavaniami. V celom filme hra Wall Street iba kulisu. Rovnako ako Tomas som ocakaval ze sa budu vo filme riesit viac obchody a obchodovanie, podobne ako v jednotke. V popredi dvojky su vztahy medzi jednotlivymi postavami a jedina akcia je ked sa mlady obchodnik snazi znizit hodnotu akcii protivnikovej banky.

Filmy o burze a obchodovani by sa dali zratat na jednej ruke nesikovneho masiara, preto je pre mna sklamanim ze z takehoto nametu spravili obycajny film, kde sa riesia veci ktore su ustrednym motivom mnohych inych filmov. Asi je to fakt o tom ze clovek ktory sam na burze obchoduje bude mat uplne ine ocakavania ako bezny divak.

Herecke vykony neviem zhodnotit asi velmi objektivne lebo Michaela Douglasa mam velmi rad a naopak Shia Labeouf vobec nemusim. Ten chalan je podla mna velmi nepresvedcivy.

Jeden z highlightov filmu pre mna bol, ked sa Gordon stretol s Budom Foxom (Charlie Sheenom) a spytal sa ho ako si zije. A Bud Fox mu vysvetloval (v sprievode dvoch dam) o lyzovackach, vecierkoch atd. (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

já šel na film s přítelkyní-netraderkou a po skončení filmu byl přesně vidět ten rozdíl mezi běžným publikem a lidmi, co se tradingem zabývají..jí přišel film skvělý, plný burzy a ta vztahová zápletka jí vůbec nevadila....mně přišel film tuctový s tuctovým závěrem, s menší dávkou burzy a ta vztahová zápletka to z mého pohledu celá pokazila..

mrzí mě, že se dnes už nedokážou točit filmy, které by byly - jak to říct - faktické...prostě pokud to má být film o tradingu, tak to má být o tradingu...nevím, jestli se někdy dočkám filmu, který by měl jasné téma, které by nebylo přehlušené lacinou milostnou či rodinnou zápletkou...pár dnů před premiérou Wall Street II jsem se díval na první Wall Street a to je uplně něco jiného..tam je dá se říct milostná a rodinná zápletka pouze malým doplňkem, ale absolutně nekrade filmu jeho čas..a celý ten film je daleko syrovější, skutečnější...kéž by se dnešní tvůrci filmů nesnažili tak strašně zavděčit slaboduchému americkému - celosvětovému - popcornovému publiku...

abych to shrnul - když jdu na Gordona Gekka mám zájem o akci, napínavý příběh a intriky - ne o slzy..

PS. ale jsem rád, že jsem na tom byl..jakmile člověk vstřebá ty vady, má z toho dobrý pocit..a hlavně - i jen za tu závěrečnou písničku od Talking Heads to stálo :)

majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,

pokud chce někdo dobrý film o tradingu, tak můj favorit je Rogue Trader o Nicku Leesonovi. Nechci hodnotit kvalitu WS1 a WS2, ale to jsou pro mě pouze produkty Hollywoodu, kdežto Rogue Trader je produkt reálného života a skutečné chamtivosti a strachu docela dobře převedený do filmové podoby bez zbytečných klišé, jako že hlavní hrdina se na konci obrátí na "správnou" stranu apod.

Láďa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pokud se chcete dozvědět více o tom, jak byl svět blízko kolapsu finančního systému, BBC natočila výborný třídílný dokument The Love Of Money. Viděl jsem ho už před nějakou dobou a pravilo se v něm tuším, že to bylo asi tak 48 hodin.
Dokument můžete najít tak, že si dáte vygooglit:
the love of money site:tradeitdontdateit.com

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Na filmu Wall Street 2 jsem byl. Jsem řád že má někdo podobný názor jako já. Tradingem a burzou se zabývám dost dlouho, ale přesto jsem občas nechápal o co jde, budu se muset na film podivat vícekrát. V kině jsem se občas nudil, očekávla jsem že Gordon začne jednat a něco dělat, to se ale stalo až v závěru, kdy ze 100 milionů udělal miliardu, ale bohuŽel nebylo vysvětleno jak.
Wall Stree 1 je dodnes nepřekonaný film, někde jsem četl že dvojak je posun ve vnímáni Wall Streetu, já si ale myslím že jednička je stále aktuální, akorát v jedničce nejsou mobilní telefony, a monitory nejsou placaté a mají jenom dvě barvy.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Na WS 2 se chystám tento víkend, ale musím souhlasit s Yaxem. Nejlepším filmem je bezpochyby Rogue Trader. 2 hodiny jsem se nehnul od obrazovky ;) Prostě to nešlo. Pokud se nepletu, tak brzo budou filmy "The Pit" a "Floored" převážně o "krizi" přesouvání se traderů z chicagského pitu k počítačům ;) (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tiez som bola na premiere Wall Street 2, bolo to s mojou kamoskou, ktora nema ani paru co je to burza. Ked sme vychadzali z kina, tak ona bola unesena z pribehu, avsak ja som cakala nieco uplne ine. Co sa tyka wall street 1, tak tam to doslova zije obchodovanim. To sa mi strasne na tom pacilo, nehovoriac o tom uvodnom gongu, ked sa otvara burza. To ma doslova nakopne!!!! Asi si ho zavediem aj doma pred obchodovanim :-).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

diky Ignawin za tip na "Floored". Prave to pozeram a je to fakt velmi dobre. Najviac sa mi paci (a musim sa pri tom skerit) ako sa delia traderi z dokumentu do niekolkych skupin. Dve najvyraznejsie su:

1. ti co sa prisposobili a z pitu sa prestahovali k PC - napr. Linda Raschke (rozhovor s nou sa mi pacil uz v The new Market Wizards)
2. ti co sa neprisposobili a obvinuju PC a vsetko ostatne z ich strat - napr. Kenny Ford

Sorry za OT.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...