Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Dobrý den, možná by bylo dobré přejít od Vol2000 na timeframe 2min. Jsem si vědom toho, že dříve bylo doporučován Vol2000 a zároveň nevím, kdy jste byl na posledním školení FinWin, nicméně na E-Mini II (cca prosinec 2012) jsme už pracovali standardně s timeframem 2min a pro vyšší náhled 30min a 60min. Samozřejmě ale základ je ten, že musí vycházet backtest. Nicméně u mne na timeframu 2min při hlavní obchodní seanci se vždy nějaký signál FinWin objeví.

Odesláno

icm: Díky za radu. Ještě se zeptám. Přechod by znamenal udělat si backtest znovu jestli se nepletu. Je to tak? Neznáte náhodou důvod této změny? Je to volatilita?
Díky
Tomáš.

Odesláno

Dobrý den, mluvil jsem o tom přímo s Tomášem na semináři a uvedl stejný důvod, jaký jsem vypozoroval i já, byť nemusí být na první pohled zřejmý. U tick. grafů a volume grafů se grafy nemusí vždy vykreslit stejně po sobě jdoucí dny.

Vysvětlím:
1.den - v grafu se v nějaký čas objeví DOJI svíce (tickové nebo vol. nastavení) s "nulovým tělem" a dlouhým knotem. Končí obchodní seance, uložíte platformu (v mém případě Ninja Trader).

2.den - otevřete platformu, načtete graf a hle, v ten samý čas a stejný den se už tam DOJI svíce neobjevila, respektive objevila v jiném formátu, tedy svíce s "nenulovým" tělem, kratšími knoty a to je potencionální nejistota v tom smyslu, že když někdo vidí svíci DOJI, je to signál, když někdo jiný s tou samou platformou svíci DOJI neuvidí, nevidí signál.

Závěr: Vykreslování grafů závisí pomyslně na indexu začátku, od kdy se Vám zobrazuje graf. Já třeba mám 10 dní a protože když ukládáte platformu, uloží se Vám data po nějaký index (tick, vol). No a když pak platformu znovu otevřete, počítají se hodnoty zase trošku jinak, od jiného indexu (hodnoty, tick, vol) a tím pádem dojde i ke zkreslení zobrazování tickových a vol. grafů.

Závěr 2: Tento typ chování se vám u časových grafů nestane! Čas je jasně definován od kdy do kdy a ať otevřete platformu v kterýkoliv den, měla by se data zobrazit stejně. Tedy DOJI tam, kde se zobrazila minulý den, tak se tam zobrazí i aktuálně v ten konkrétní den.

Závěr 3: Jasně, VOL grafy nám ukáží sílu, s jakou se momentálně obchoduje a je dobré je sledovat. Nicméně jak píšete, můžete pak dostávat mnohem méně signálů, což samozřejmě není špatně. Ale jak jsem psal v předchozím příspěvku, u timeframe 2min tyto signály vznikají každou obchodní seanci, samozřejmě je dobré je filtrovat vlastní zkušeností s trhem, tedy na základě toho, jak jej máte "nakoukaný".

Odesláno

icm: Snad jsem pochopil o co se jedná. Nevím jestli zrovna toto bude pro mě tak důležité. V každém případě je to pro mne důvod k zamyšlení. S 2min grafem mám problém, protože je děsně dlouhej, plochej a pro mě nepřehlednej.
Vidím v něm blbě trend, který určuji dle překřížení EMY34 a 205, také se EMY 36 a 60 nesmí neustále třít o sebe a musejí mít delší dobu jednoznačnej sklon a pokudmožno se musí oddalovat. To v plochém grafu nevidím. Možná je to ale jen otázka nastavení a hlavně zvyku.
Když už jsem u toho trendu, mohu vědět, jak Vy určujete trend??
Děkuji Tomáš

Odesláno

310Raptor pekne od teba ze sa pytas, dari sa super, obchodujem to co minuly rok akurat som pozmenil pohodlnost pri obchodovani, takze je to maximalne pohodlne a ucinne.
Ty sa pochval ako sa ti dari, v akej faze tradingu sa nachadzas?
Inak toto forum sa nam fajne "zamklo" malo ktora tema otvorena verejnosti, vsetko uzatvorene. Ked si chcem precitat ako obchodovali NQ iny, tak malo kedy tam najdem obchod, ale v uzamknutych temach sa diskutuje o 106. Som vdacny za to ze som objavil tieto stranky pred tymto uzamykanim, ktore ludi priamo ci nepriamo nuti navstivit jeden zo seminarov.
Skoda ale ze tato diskusia je taka mrtva, sam nadalej obchodujem nasdaq a docela by ma potesilo keby sa to tu ozivilo.

Odesláno

Jsem na tom podobně jako Vy. Používám volume graf, protože mi připadá přehlednější. Odfiltruje dost signálů, které se dají nalézt např. na 2-minutovém grafu, což je i není dobré. Obecně jsem s tím spokojený, protože obvykle zobrazuje ty nejlepší příležitosti, na druhou stranu je jich v určitém období zoufale málo. Přesto si myslím, že to s trochou trpělivosti není špatná taktika, jen se musí dát pozor na to, aby Vám signály neutekly. Na další se totiž dá čekat i několik dní.
Osobně používám k určení trendu obě Emy (také obchoduji Finwin), na volume grafu mi to přijde vcelku zřetelné, a pohled na samotné CCI.

Odesláno

Ked som tu prispieval tak to bolo zivsie :D
V kazdom pripade myslim ze sa diskujute o obchodoch NQ ale len u vyvolenych, u tych co navstivili jeden zo seminarov financnikov. Vecsinou sa tam zrejme diskutuje o obchodovani pomocou technik ktore prezentuju financnici, preto je to zamknute predpokladam.

Uzivatel Taraka aspon prezentuje svoje obchody, ale kedze TF neobchodoujem nemozem sa vyjadrovat.
chcelo by to aktivnejsie prispevky do tejto temy. Nakolko NQ som zacinal (ak nepocitam ten omyl zvany M6E) a zaroven ho este obchodujem, tak som mu nadalej verny a docela by som bol rad keby sa to tu nejako rozbehlo.

Zamyslam ze budem aj ja prispievat s obchodmi, ale nakolko moje prispevky a uz duplom zobchodovane obchody boli bombardovane vselijak negativne a ludi skor poburovali ako povzbudzovali ci nieco im dali... moc sa mi do toho nechce.

Verim ale tomu ze najde sa niekto kto sa do toho da a bude prezentovat svoje obchody ci uz LIVe alebo Paper

Odesláno

stranger:
Ja síce neobchodujem NQ a stále som len v počiatkoch, ale máš pravdu, že v časoch, keď si prispieval, to bolo živšie a aj tvojím "myslením" zaujímavejšie. Ľudí neprerobíš a treba ich brať takých, akí sú.
Nevšímaj si ľudí, ktorí rýpu a možno aj závidia. Najlepšie je to vidno na "ulici".
Buď ďalej sebou a hotovo. Koniec koncov, máš to aj v prezývke, že nie si len taký nejaký obyčajný z davu. Tvoje myšlienky a postupy sa nemusia každému páčiť, ale ja som si ich rád prečítal. Je to samozrejme len môj osobný názor.
Všetkým úspešný deň.

Odesláno

PTomi: Omlouvám se, že píši odpověď až teď. Ptal jste se, jak určuji trend. Obchoduji především v době otevření trhu, tedy přesně v 15:30 našeho času. Píšete, že 2-min graf Vám přijde plochý a že se Vám špatně určuje trend podle EMA. To se mi zdá hodně zvláštní a musíte někde mít chybu v nastavení, neboť jak jsem psal, i v kurze E-Mini II jsme jeli na timeframe 2-min a věřte, že ploché rozhodně "nebyly". Zkuste si opravdu projet historická data.

A teď tedy, jak obchoduji, tedy poznám trend (dá-li se to trendem vůbec nazvat)? Znovu připomínám, snažím se obchodovat už v prvních minutách otevření. Ideální situace (pro můj obchodní styl) jsou, když "EMY" se nachází na OPENem daného dne a po otevření se vytvoří svíce odrážející se od některé EMY, třeba zrovna včera byla taková situace, naprosto ukázková. Pak je ale důležité správně určit PROFIT TARGET, který určitě nemám fixní, ale variabilní podle nejbližší rezistentní úrovně. V mém případě je to vždycky ale MIN 100$. Zatím obchoduji jenom jeden kontrakt (bohužel).

STOP LOSS mám nastaven zatím stále na 150$ a v případě pohybu jej posunu pod poslední SWING.

No a v neposlední řadě zároveň sleduji korelaci s druhým trhem, NASDAQ. Jak na E-Mini II bylo řečeno, je to velice důležité sledovat, neboť když NASDAQ dosáhne jistého supportu nebo rezistence a odrazí se, stejně tak povětšinou reaguje i Russell, ale musí to být opravdu na důležitých silných úrovních, ideálně, když se ještě vytvoří divergence vzájemná (IDM). Ale přiznám, že toto moc nepoužívám, neboť se snažím být z trhu co nejrychleji pryč! Protože už jsem se poučil, že když jsem na trhu moc dlouho, většinou je to kontraproduktivní a jak Petr na semináři říkal, pokud někdo chce dělat 10 000$ za rok, tak mu stačí denně udělat cca 50$, aby splnil cíl, což není moc, pokud má systém pro jeden kontrakt. O více kontraktech ani nemluvě.

Další dobrá formace je, když celá svíce překoná překoná HOD nebo LOD, v tom okamžiku vstupuji na CLOSE, tuto situaci umocňuje ještě situace, pokud se nacházím nad oběma EMA. Pozor ale na situaci, kdy HOD nebo LOD se ztotožňuje s OPEN, zde je potřeba být opatrný, čímž se dostávám k další situaci, a sice odrazu od OPEN, opět, pokud se vytvoří svíce, která odráží od OPEN, opět vstupuji na CLOSE, ale v těchto odrazech nechodím pro velké PROFIT TARGETY (cca 100$)

Určitě by bylo dobré, když to teď tak popisuji, zde udělat i screeny obchodů, které jsem udělal, aby tyto situace, které jsem popsal, byly lépe pochopitelné.

Odesláno

Ahojte,

suhlasim, pozri slabu odozvu Trakovi na TF... Pre mna su tieto disk. zaujimave a poucne, presne aj pribeh a obchody Stranger. No aspon clanky o psychologií a ich diskusia sa da citat vela krát. Nie je nutne tu viset hodiny ale rad vidim aktualne temy, situacie a rady tých co maju cosi za sebou. Takze za mna: tesim sa na Vase prezentacie, ale asi nas tu hlavne aj amaterov nie je dost.

Pekny den.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...