Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Video tutoriál obchodování 2 - rekapitulace prosince


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 93
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Měl bych otázku k situaci 14. Prosince 2010
To že trh TF byl jako jediný pod SR úrovní není spíše signál k tomu aby tuto úroveň překonal a nešel nahoru jako ostatní trhy ?
Ostatní trhy byly výrazně nad SR úrovní a já bych předpokládal že by se jim TFko přizpůsobilo.
Děkuji

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pěkné a zajímvé video. Rád bych se zeptal Petra, nebo i někoho, kdo dokáže odpovědět. Z čeho vychází zakreslení té SR úrovně přesně v tom místě, které Petr zakresluje? Například hned první popisovaný obchodní den má zakreslenou linku SR úrovně na open poměrně vysoké úsečky, která má své close výš a tudíž je tedy zelená, Proč je to zrovna toto místo a né třeba o jeden tick níž. Podle Petrovo výkladu to chápu tak, že je to vytvořená SR úroveň po otevření trhu, ale mylím si, že SR úroveň je místo, kde se trh několikrát po sobě dotkne stejné úrovně a čím více krát, tím je SR silnější. Na mém přiloženém obrázku se mi jedná o zakroužkovanou oblast na trhu NQ. Toto místo bych sám za SR úroveň neoznačil. Naopak na trhu TF ano. (oblast ve stejný čas, jako jsem zakroužkoval na NQ). Nebo je tedy výklad myšlen tak, že si zakreslím denní open trhu na všech čtyřech trzích a sleduji, jak se chovají? Jinými slovy tři trhy NQ,ES,YM stoupají a jediný TF vytvořil SR, od které by se trh mohl odrazit do směru ostatních trhů? Pokud ano, dává mi to smysl. Jen bych se tedy ještě zeptal, jak zjistím tu otevírací cenu? Tady v ČR se začnou úderem 15:30 trhy hýbat. Někdy je to ale třeba i v 15:28..zkrátka vytváří se nějaká úsečka a v tomto čase se začne vytvářet rychleji. Dojde k otevření burzy. Ve kterém bodě je tedy pak open dne? Možná trošku zmatené dotazy.... Ale i tak dík za odpověď. Honza :)

15008

Link to comment
Sdílet pomocí služby

honzasek:

myslím, že to chápeme stejně. Cena Open tvoří často během seance S/R proto si to Petr zakresluje na ceně Open. Líbí se mi jednoznačnost těch vstupů (není to tak diskréční - pocitové). NQ je ale trochu pozadu, tj. moc vstupů tam není. S tímhle přístupem se vyplatí obchodovat asi nejspíše Russell :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Myslím si že Petr nemá zobrazený Premarket a Aftermarket. Tudíž prostě 15:30 se vytvoří úsečka a její open je S/R. Nic víc, nic míň :). Vypadá to jednoduše a funkčně, být nováčkem bez OS neváhal bych otestovat a zkoušet obchodovat pouze toto. Méně je mnohdy více.
Ať se daří!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

(tu) Paradny clanok ako vzdy 5*. Taka jednoducha myslienka a ja som na to neprisiel, SR na open pouzivam ale zatial len pre moj obchodovany trh - TF. Urcite sa na to teraz budem pozerat z ineho uhlu pohladu. Velmi podstatne pre mna je drzat sa jednoduchych veci, kedze zacinam a jedu si PAPER.Takze aj za tu jednoduchost hviezdicka navyse :).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den zajimavy clanek a myslenka , jsem zacatecnik a IA me dost zaujala , mohl by nekdo zasveceny okomentovat zda jsem pochopyl system spravne ... Chapu to tak ze vtupy hledam na trhu ktery udela korekci k s/r a ostatni korelujici trhy jiz jsou rozjete danym smerem ? dekuji za odpoved

15009

15010

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Práve študujem trhy až do hĺbky samotného jadra a podstaty pohybu. Je to neskutočne tvrdá práca, a do toho príde takýto článok od Petra, ktorý kompletne nalomí moju psychiku v tom čo robím a donúti ma opäť zvažovať, či moja práca má zmysel, či nie je jednoduchšie všetko opäť nechať a pustiť sa do testovania tohoto jednoduchého systému :) Musím zrejme prestať čítať články o tradingu počas práce, a pustiť sa do nich až hromadne, keď svoju prácu dokončím.. Až moje otvorenie grafov a prezeranie si ďalších mesiacov v rámci tejto intermarket idey ma presvedčilo, aby som pokračoval vo svojej práci. Spomínaný december má naozaj pekné a príležitosti ukázané v tomto tutoriáli, ale zbežný prechod ďalších troch mesiacov mi ukázal, že inokedy to takto celkom nie je. December obsahoval situácie, keď napr. cena na troch grafoch bola nad day open, a štvrtý sa odrážal od day open do long, krásny signál, ale v mesiacoch iných ako december som podobný nenašiel aj 20 dní po sebe. Cena je na jednom grafe nad, na druhom pod, na treťom sa odráža.... ...plus máme tu situácie ako napr. na obrázku, cena v dvoch prípadoch pod day open, v ďalších dvoch sa odráža. Zobrať? Nezobrať?

15012

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Príklad: na každom grafe je v tom istom momente úplne iná situácia č. 1. Situácia 2: na troch grafoch je cena POD open, napriek tomu vidíme odraz do long, nie do short. Pridajme k tomu 20 dní po sebe žiaden signál, a ďalší, široký repertoár nejednoznačných situácií. Plus keď vezmeme do úvahy, že odraz nenastáva vždy krásne na day open, ale kdesi v zóne okolo tejto SR úrovne, pričom bod vstupu môže výrazne ovplyvniť našu stopku (jej veľkosť) a tým pádom RRR, máme tu zložitejší OS než to z videotutoriálu vyzerá. Petr absolútne perfektne zdôrazňuje, že toto je koncept, nie obchodný systém, do OS to má ešte dosť ďaleko, a že je predovšetkým nutný náš backtest, v ktorom sa s nástrahami tohoto v decembri dobre vyzerajúceho konceptu môžeme detailnejšie oboznámiť a pripraviť sa na ne. S pokojným svedomím teda pokračujem ďalej vo svojej práci. Som ale presvedčený, že hodnota tohoto tutoriálu pre začiatočníkov je veľmi vysoká a že predostretý koncept je možné profitabilne obchodovať. Chcem len zdôrazniť, že to čo v tutoriáli vyzerá extrémne jednoducho, nás v skutočnosti môže obrať o peniaze do momentu frustrácie keď s tým prestaneme, čo by bola škoda. Odporúčam hlavne zamerať sa na Petrovu radu pevného záchytného bodu, tj zo začiatku sa nesnažiť zobchodovať všetky nami "videné" situácie, ale niečo jasné a vypočítané, čoho sa môžeme pevne chytiť.

15013

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...