Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Dva silné triky, jak se pohnout vpřed


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 38
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující


Zdravím.

Tak ako bolo napísané...tento článok sa netýka vôbec iba tradingu ale funguje všade. Čo sa týka trikov...sám som takéto triky začal používať a naozaj to ide...len je potrebná disciplína. Ja som to začal napríklad aplikovať na učení anglického jazyka a slovíčok. a tiež začať bolo ťažké a keď som videl koľko toho času bude treba. Ale začal som banalitami. Napríklad pohrávať sa s GoogleTranslatorom. Potom pomaly učenie slovíčok, ďalej pozeranie filmov, interaktívnych kurzov a stále ďalej a ďalej a dennodenne pokračujem.

Tiež som mal problém začať s backtestom. Avšak ako bolo napísané založil som si nový excelovský súbor a urobil si základnú tabuľku a začal...a potom to šlo.

Je potrebné si zadať cieľ...avšak nepozerať na jeho koniec...to človeka ďaleko neposunie...ale treba pozerať po malých krôčkoch ďalej a ďalej a hoci dennodenne tomu venovať minútku dne..aj to je dosť ( u mňa napr aj cestovanie a popritom počúvanie anglických slovíčok a viet cez mobi je niečo ) Vždy lepšie ako sedieť a prizerať sa ako práca stojí deň za dňom..

Naozaj dobrý článok venovaný do všetkých sfér života. Vďaka
Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jako byste mi z duše četl. Přes měsíc jsem se dokopával k backtestu. Pak se to najednou zlomilo a já stihl za 2 dny - připravit deník včetně vzorců a barevných vymožeností, zapsat 150 obchodů pro 5 patternů, provést základní analýzu a vyvodit závěr. Neuvěřitelné kolik času mi ten backtest vlastně zabral :D Ale přes tuto "negativní" zkušenost to má jedno pozitivum - za ten měsíc jsem si v hlavě přesně uajsnil, jak backtest udělám, 3x jsem si to upravil, uvědomil si, co od backtestu očekávám, jak přesně ho vyhodnotím atd. A hle, za ty 2 dny jsem nad tím téměř nemusel přemýšlet. Všechno šlo samo, prostě se to jen sypalo z hlavy :)

Jinak k tomu sepsání obchodního plánu - začnu nadpisem, to bude pro začátek stačit :D

p.s. už chápu, proč někomu trvá i roky stát se profitabilním traderem a někdo to zvládne i za necelý rok ... no jo, když většinu času zabere právě ono "dokopávání se"

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Docela me potesilo, ze stejne problemy neresim jenom ja. Tento clanek mi uplne mluvi ze zivota! Moje pritelkyne by mohla vypravet, kolikrat jsem potreboval dodelat o vikendu nejakou praci z domu a muj "ritual" probiha zhruba nasledovne - 2 hodiny chodim a mluvim o tom, jak tu praci opravdu musim udelat a ze se mi do toho fakt nechce, protoze tohle a tamhle to. Pak si k tomu cely otraveny sednu (vetsinou v nedeli v 8 vecer) a za 20 minut to udelam.

Letos na zacatku roku jsem si rekl, ze musim opravdu pohnout s tradingem. Sedl jsem si a udelal jsem si tabulku v Excelu, do ktere budu zapisovat, kolik hodin denne jsem se tradingu venoval a co jsem delal. A kdyz uz jsem byl u toho, tak jsem si udelal podobnou tabulku na cviceni. A protoze me to v tu chvili nejak bavilo, udelal jsem si OneNote dokument s ruznymi sekcemi a tematy tykajicimi se tradingu. Je to skoro az neuveritelne, ale od te doby se tyto dokumenty nezadrzitelne plni zaznamy.

Jakmile se clovek prenese pres puvodni nechut, zacne ho to kolikrat tak neskutecne bavit, az ho to samotneho prekvapi :)

Ale ja jsem opravdu typ cloveka, kterej to musi mit napsany cerny na bilym, aby videl pokrok a citil se trochu pod tlakem (samozrejme, ze jsem byl driv presvedcen o naprostem opaku).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,

děkuji Tomáši za pěkný článek. Musím přiznat že články na Finančníkovi čtu opravdu moc rád. Po pravdě řečeno je Finančník to první na co ve čtvrtek a v pondělí ráno na internetu koukám :o).

Chci se zeptat jak dlouho vám trvá příprava jednoho článku a podle čeho vybíráte témata. Máte nějakou kostru jakým tématům se budete na Finančníkovi v příštích měsících věnovat? (na co se můžeme těšit? :o) )

děkuji za odpověď a jsem s pozdravem Lukáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ono celkovo pre mňa napríklad som zistil je dobré ak som pod časovým tlakom. Vtedy podávam anjlepšie a najdlhšie výkony. Samozrejme u tradingu to nieje možné, keďže tu nejaký časový tlak nieje a zrejme je zle ak je...Potom to už máva psychikou. Len som tým chcel povedať, že mne niekedy pomáha ak si dám plán napri do mesiaca urobiť to a to...tak ma to posúri, ale zase, to čo si človek povie a nieje nútený to robiť tak to s najväčšou pravdepodobnosťou ani robiť nebude. Ale to zaleží od osobnosti.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Diky Tomasi za skvele clanky, rad si je pri pondelku prectu.

Zacinal jsem podobne s behanim, chci zabehnout mistni maraton a vzhledem k tomu ze nejsem zadny profi atlet a behani nepatrilo nikdy k mym oblibenym sportum je to stale pro me vyzva. Ze zacatku jsem byl schopen bezet v kuse tak max 15min. A tak jsem zacal pridavat, pristi beh extra 5 minut, trikrat tydne a za kratkou dobu jsem behal v pohode 30min pak 45min a nakonec 60min.

Ze zacatky mi to prislo nemozne, ale kousek po kousku, a minuly rok jsem zabehl pul maraton. Sice jsem nedosahl zadneho super casu ale dokazal jsem to.

Dosahneme jen takove cile ktere si sami vytycime:-) Good trading.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zajímavé je,
že se plavání stalo nedílnou součástí mnoha lidí pracujících v kanceláři.

Důležité je vypěstovat si návyk a to trvá dle Ivo Tomana cca 30dní.

A s tím přesvědčováním se začít něco dělat, to je 100% pravda. Nejhorší je začít, pak to jde samo a baví mě to :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky za článek a hlavně za ten trik č. 1. Ten zkusím použít při nejbližší příležitosti. V dokopávání se k začátku mám opravdu velké rezervy. V tradingu to ještě není tak špatné, tam mám větší motivaci ale na druhou stranu,, když trávím hodiny tím, že přemýšlím, jak se mi nechce dělat něco jiného a jak je to složité, tak mi kvůli tomu zbyde na trading míň času. Zkušenost, že potom, co opravdu začnu už to jde skoro samo a rychle přesně odpovídá tomu, co se mi stává každou chvíli.

Sám používám taky jeden Trik - možná je to dětinské ale pro mě to funguje. Když mám nějakou činnost, kterou bych měl dělat pravidelně (například sport), udělám si na to tabulku a vyplňuju do ní, jak mi to šlo. Když se potom stane, že se mi nechce, tak představa, že bych měl nesplněné červené políčko může být tou kapkou, kvůli které se přiměju začít. Něco podobného ostatně dělám i s tradingem, každý týden se na hodinu změním na svého šéfa a kontroluju úkoly, výsledky a píšu o tom zápis.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ja mam v tradingu takove periody, kdy pouze obchoduju a kdy do toho i backtestuju nove pristupy, napady a tak. Z vlastni zkusenosti vim, ze cim dele trva perioda "nicnedelani", tim jsem podstatne linejsi s necim zacit... V posledni dobe se proto snazim "neco delat" pravidelneji a usetrim tim spoustu casu diky tomu, ze se do toho nemusim tak dlouho dokopavat, jsem vice "rozjety". To dokopavani je pro me totiz absolutne ztraceny cas, kdy vetsinou jen tak projizdim internet a nedelam absolutne nic pro me uzitecneho..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Absolutne zbytocny clanok pre ludi co vedia co chcu. Pripada mi to ako motivacny clanok pre deti v zakladnej skole... Ale ked vravite ze to pomaha, OK. Skorej mi to pripada ako agitacny clanok, nie ako motivacny.

Osobne a vela dalsich ludi by tu skorej uvitala fundamentalny princip robenia backtestov. Ano, mame tu portfolio clankov o backtestoch. Ake su dolezite, uzitocne, ako ich robit velmi zhruba. Ale su samoucelne. Vobec nevysvetluju podstatu. Vobec nehovoria ake otazky si klast pri backtestingu, vobec nehovoria aku filozofiu volit pri pokladani si otazok aby ich odpovede vytvorene backtestom nam davali pozadovany vysledok. Ako interpretovat backtesty? Ako robit rychly backtest a podrobny backtest? Ze su toho plne fora? Ale nie clanky, presiel som teda tony clankov na financnikov ale nikde som nevidel vysvetlene ako sa robi zbezny backtest jednoduchej otazky/patternu. Nieco podobne som nasiel az pri nastrele wcci pre neuspesny februar. Myslim ze clanok s uzitkovou hodnotou tradera ma byt clanok ktory odpoveda na otazky ktore som polozil a nie ako pohnut prstom.

Mozno som extra nechapavy, mozno len neviem hladat na financnikovi, mozno ma zlu organizacnu strukturu, ale pravda je ze clanky podrobne neopisuju ako robit backtest efektivne ani rucne ani automaticky prostrednictvom software. Nezostava vam teda nic ine, len behat po forach a hladat o tom nejake veci, resp. triafat naslepo. Co moze s prehladom zabrat viac ako onych 120 sekund denne.

S pozdravom ZOLLINO

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...