Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Naučte se, které pohyby dokážete zobchodovat a které nikoliv


Doporučené příspěvky

pekny clanok, v podstate podtrhuje to co som tu parkrat na inych vlaknach uz spominal - treba vediet kedy obchodovat agresivne, kedy opatrne a kedy ist radsej na ryby :)

Trhy ako take su vrtkave a jedina skutocna zbran, ktoru mame, je money-management. Zazil som dni, ked trh krasne trendoval, ale akykolvek vstup som bral, trh sa vzdy spolahlivo otocil a vybral moj stop-loss, niekedy na tick presne. Vyzeralo to az umyselne. Zazil som aj dni, ked som vyberal krasne profity z kazdeho obchodu ktory som urobil, az som mal pocit ze je to nejake cudne.
Podstata tradingu je prezit tie blbe dni v relativnom financnom zdravi, vyberat v tych dobrych dnoch dostatocne velke profity, a o zvysok sa postara matematika :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby


yamato :

Souhlasím s Vámi. I když je tzv. špatný měsíc a trhy netrendují, vždy se najde alespoň několik dní kdy to neplatí a tam v ten daný čas je potřeba být v obchodě ( v daný čas na správném místě). Je pravda, že se vyskytl měsíc, alespoň pro mne, kdy byla na trendy opravdu bída. To bylo předloni v srpnu. Od té doby jezdím v srpnu na dovolenou.

P.J.











Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky za zajímavý článek. Jako většina Petrových článků je to pro mě trochu složitější a vyžaduje to podrobnější prostudování a zamyšlení. S tématy článku jsem se už mnohokrát setkal na vlastní kůži (jako ostatně asi každý):

- Zdánlivě perfektní paterny najednou nefungují.
- po několika ztrátových obchodech se podívám na graf za celý den a tam vidím, jak cena šla krásně pravidelně zleva dole doprava nahoru a já se jen ptám, jak se to mohlo stát.

Všimnout si takových situací je jedna věc ale najít opatření, které jim zabrání je věc druhá. Každá rada a nový pohled na věc může být jen ku prospěchu (a přestat v nevhodné situaci obchodovat je geniální řešení :) ).

Hezký den,
Michal

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tato situace pro mě nastává třeba právě teď. papertraduji intradenně TF 06-11 (v čase 16:60-19:30) a koncem května se chystám na live, ale co se děje dnes, to jsem ještě neviděl. trh udělal pohyb během hodiny za 13 plných bodů a na 15 rb timeframe mi nedal jedinej finwiňáckej signál (aspoň z těch uvěřejněných v knihách p+t) ke vstupu.. ani na 3 min timeframe. ani na 5 min!
tak jak to mám jako čuchat :-)))
sedím tu a trpělivě si opakuju - dočkej času, počkej si na korekci. a koukám se nečinně, jak mi trh proráží bez jediného zaváhání jakoukoliv s/r úroveň. high dne, open dne, prsotě cokoliv :-/

Link to comment
Sdílet pomocí služby

gumaczek, na to si casom zvyknes :)
ja uz som zvyknuty na situacie, ked o 17:00 zasadnem k pocitacu, pozriem sa na krasny 30bodovy uptrend aj s krasnou vstupnou korekciou niekedy o 16:00, a potom uz len dve hodiny sledujem tvoriaci sa chop. Alebo dve hodiny sledujem downtrend, ktory len pada a pada, bez jedinej vyraznejsej korekcie. Uz tu na webe bolo spominane, ze proste nie vsetky trendy ponuknu nejaky obchod, treba sa s tym zmierit.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

"Promarněné příležitosti" a koukání na cenu, která se hýbe a signál nepřichází mi připomíná sbírání hub. Když jdu po lese, tak taky vidím plno hub, ale sbírám jen ty, které umím bezpečně identifikovat. Ano, najde se i plno bláznů, kteří seberou houbu i když si nejsou jistí, jestli je to ta pravá. A jak to s nimi pak dopadne, už víme všichni.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zury, to já taky nevím ... :)

A teď vážně,
pojmem "Flip" rozumím když si resistence se supportem vymění role. To je důležité a je jedno jestli tomu budete říkat Flip, Pullback, Throwback, Role Reversal. Tedy, jde jen o zjednodušené pojmenování určité situace v trhu. Nic víc.

add: když se podíváte na petrův graf v článku, tak tam výměnu sup. za res. (Flip) uvidíte také + nádherný DB na S/R (A) a velice povedený Pin bar (B).

... ještě jsem zapomněl dodat že validní S/R jsou pro mě ty co se vytvoří od 14:30 do 22:15 (NQ)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...