Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Dvě nezbytné knihy, pokud se chcete věnovat mechanickým strategiím


Doporučené příspěvky

Koukni sem:

www.amazon.com/Evaluation-Optimization-Trading-Strategies-Wiley/dp/0470128011/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1306749521&sr=8-1

www.amazon.com/Evidence-Based-Technical-Analysis-Scientific-Statistical/dp/0470008741/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1306749509&sr=8-1

Klikni na "Click to LOOK INSIDE" nad obrázkem knihy. Klikni vlevo na First pages a zkus si přečíst pár prvních odstavců/stránek. Zjistíš tak, jestli je pro Tebe autorova angličtina srozumitelná či nikoli.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Připojím se k vřelému doporučení knihy Evidence-Based Technical Analysis. Několikrát tu byla už dřív v různých diskusích zmiňována, tak jsem si ji pořídil, a opravdu stojí za to. Pro mě osobně byla nejpřínosnější kapitola o optimalizaci a data miningu. S přeoptimalizací a curve-fittingem se člověk setkává pořád, hodně se o něm píše, a většinou jsem se setkával jen s vágními radami, co s tím. Tahle kniha mi dala hlubší vhled do mechanismu, proč a jak ke curve-fittingu dochází, a také jak mu aspoň částečně bránit, případně jak jeho dopad za daných okolností odhadnout.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...
  • 1 month later...

První knihu - Robert Pardo: The Evaluation and Optimization of Trading Strategies jsem dočetl, moc nových informací jsem se nedozvěděl. Zakoupil jsem si tedy druhou knihu - David Aronson: Evidence-Based Technical Analysis (EBTA) - a chtěl bych se zeptat, jestli má uplatnění i mimo AOS i genetické algoritmy. Jsou to směry které mě nezajímají. Vzhledem k délce knihy a poměrně náročnější angličtině to s tímto rozsahem je čtivo asi na měsíc.
Zčásti mě zajímá využitelnost této knihy k mechanickým-ručním strategiím, ale ještě více bych rád věděl, jestli jsou tam zmíněny ''nějaké'' obecné věci, kontexty, úhly pohledu, které mi pomohou se dívat na trading ještě trochu jinak - a pomohou i když mi nejede o ony AOS a gen. algoritmy. Nebo jestli je kniha z velké části zaměřena výhradně na věci spjaté s AOS/algoritmy ergo by to byla v tuto chvíli ztráta času - respektive by to nebyl nejlépe využitý čas.

Za případné reakce děkuji.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Toho stavu lze dosahnout jednoduchymi metodami, stejne tak slozitymi. Duvod je ten, ze kazdemu vyhovuje neco jineho. A konkretne ja se divam na gen. algoritmy jako na neco, co kdyz se clovek nauci, usetri mu to v budoucnu mnoho casu. Nepavazuji to za neco - nevydelavam s tim a tim, takze jdu na gen. algoritmy a s temi se to zmeni. Takze ja nevidim duvod nekoho omezovat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

MNovak,

genetické algoritmy nejsou komplikace. Genetické programování je výrazné zjednodušení procesu. Ano, na závěr jsou to stejně velmi jednoduché metody, které nakonec díky GA obchoduji. Ale proces, s pomocí jakého jsem k těm velmi jednoduchým metodám došel, ze asi tak 1000x urychlil. To je dle mého názoru výrazné zjednodušení.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Proces hledání metody se urychlí, ale jak víme v tradingu neexistují žádní zkratky. A obchodní metoda je jen nízké procento z celkového koláče. Nejdůležitější je naše myšlení, psychika. Jak dokážeme ovládat své emoce. Ta se nám rozvíjí v průběhu několika let. A právě hledání obchodní strategie přispívá k jejímu formování. Bez tohoto nám nebude nikdy fungovat žádná metoda. V žádném případě, ale nechci nikoho omezovat v neomezených možnostech tradingu.
Samozřejmě situace je jiná pokud již pravidelně profitujem.Zde již se dá zkoumat více do hloubky a upravovat a zjednodušovat nejrůznější věci. Pokud se nám něco nepodaří pak máme vždy možnost se opět vrátit k tomu co nám funguje.
Časem, během několika let obchodování přijdeme i na to, že dokážeme profitovat prakticky v kterémkoliv okamžiku trhu a dostat se tak kdykoliv k profitům.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

MNovak:

Měl bych na Vás skromný dotaz. Myslím si, podle příspěvků, že máte podobný přístup k tradingu jako já a nedokážu s Vámi nesouhlasit byť, jak jste sám řekl, cest je mnoho. Velmi by mě zajímalo, kam jste se za ty roky praxe a obchodování dostal. Tzn. co vytváří v trhu signály pro Vaše vstupy. Je to mechanika s filtry nebo opravdu posouzení trhu a vstupy podle citu pro daný den, hodinu, minutu ? Zeptal bych se na systém, ale nevím, jestli to bude správná otázka. Jde mi o to, co Vám při obchodování řekne, teď je ten okamžik stanovit si stop a target. Myslím si, že mi odpovíte selským rozumem a pokud ano, předpokládám, že to bude právě ten cit pro trhy a nic jiného, že ? Já totiž po 2 letech koukání denodenně do grafu zjišťuji, že už nepotřebuji indikátory, a když už tak jen víceméně pro potvrzení divergence. Už bojuji jen s psychikou vstoupit a jasně definovat riziko a cíl a setrvat v pozici. A to je ten zvrat a možná to nejtěžší, co dělí dlouhodobě úspěšné od neúspěšných v tomto BUSINESSu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To MNovak

rad ctu vase prispevky, diky za ne! Sam obchoduji pouze z grafu, a nejvetsi cast uspechu prikladam "citu" (ackoliv jsem cetl i nazory jinych "zkusenych" traderu, ze s necim tak neobjektivnim se neda na trzich vydelat, pouze s exaktne definovanymi postupy, strategiemi apod.) Mam rad veci jednoduche a primocare, a presne tak vypada i moje obchodovani.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

MNovak,

souhlasím, v tradingu neexistují zkratky. Ale s prominutím a vším respektem na mě trochu předešlé příspěvky působí, že s genetickými algoritmy v tradingu nejste seznámen dostatečně do hloubky.

Pokud rolník, který doposud používal koně, začne používat traktor, protože výsledkem bude více práce za méně času, je to hledání zkratek?

GA nejsou o zkracování cesty, jsou o výrazném zefektivnění cesty, o optimalizaci času a procesu při hledání robustních edge v trzích. Byl bych rád, kdyby se to nemíchalo s hledáním zkratek.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...