Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Nezapomínejte při intradenním obchodování na vyšší timeframe


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 36
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Zdravím Petre,
vďaka za článok.
Chcel by som sa spýtať vzhľadom na nižšie citovanú vetu z textu...ako identifikujete zmenu nabídky a poptávky pri SR úrovniach? Použivate Time and Sales analýzu,resp. inú?

„Coby intradenní obchodník se nesnažím o odhadnutí dalšího hlavního vývoje ceny trhu, ale hledám S/R oblasti, kde očekávám hlavní změnu nabídky a poptávky způsobující zobchodovatelné pohyby“

Nech sa darí...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Niekedy som SR urovne vobec nepouzival a nepovazoval som ich za dolezite. No pri postupnom vyvoji som zistil ze SR urovne su velmi dolezite a tak tvoria zaklad pri analyze trhu v mojom obchodnom plane. Podobne je to popisane v tomto clanku analyzujem situaciu na trhu aj ja. Na dennom grafe si vyznacim SR urovne ktore povazujem za extremne silne, potom sa prepnem na 30 minutovy graf kde si vyznacim taktiez SR urovne ktore povazujem za silne, vyznacene su samozrejme inou farbou a vstupy a celkove moje pracovisko pri obchodovani pouzivam 3 min graf kde pekne vidim vyznacene extremne silne a silne urovne. Takze ked cena dorazi k jednej z tychto urovni, zvysujem pozornost, pripadne uzatvaram poziciu a otvaram reverznu pokial korensponduje s obchodnym planom. Vyhoda otvorenia reverznej pozicie na SR urovni je ta, ze staci pomerne mali SL a ak by cena dorazila co i len do polovicky, (vznikla by korekcia) stale sa tam jedna o RRR cez 3:1

Tesim sa na dalsie clanky typu "ako obchodujete"

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Hodně dobře taky funguje, když si udělám obrázek o trhu na obchodním tf, např. 1M. Tento tf co nejvíce stlačím. Takže na monitoru vidím průběh třeba za celý den. No a pak celkem mám představu co by mohl trh jako celek dělat. Např. pokud celý den stoupá a pak stagnuje u vrchu, tak se dá přepokládat, že začne klesat.
Já ovšem na to nekladu moc velký důraz. Jsem totiž situační obchodník a ne spekulant. Např. ted ráno je FESX poměrně vysoko a mohl by se otočit short. Možná to taky v průběhu dne udělá. Přesto se rozjel long , tak já v 9:27 vstoupil a došel si tak pro profit.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Myslím že je to jeden z nejužitečnějších článků. Také si stlačuji grafy abych viděl trh z většího rozsahu.
Umožňuje to plánovat obchody s nízkým risikem a větším potenciálem.Já osobně si určuji trend na 30min grafech a pak si srazím graf na nižším TF (5Range) a dál pzoruji trh na něm. Ušetří to mnoho ztátových obchodů kde by člověk eventuelně vstupoval třeba s platným signálem ale třeba proti směru hlavního trendu.
Dá se takto podstatně zvýšit RRR.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

stranger,

dle toho co uzivatel MNovak pise, je to velice jednoduchy pristup, princip asi ten - trh jde nahoru, nakupuji, trh jde dolu, prodavam = jaka je situace, tak reaguji, ergo situacni obchodnik.

velice kvalitní pristup, nesetkavam se s nim moc casto, ale co jsem jej videl v praxi, je to maximalne relaxujici cinnost, proti klasicke komplexni analyze trhu :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

MNovak
vstupovali jsme stejně. Já o trošku později obchoduji 2minutový TF vstup byl tedy v 9:30 odraz od HODvčera. PT byl naplánován na pivotu 2214 a tady k mé otázce. Předpokládám, že nějakým způsobem posouváte SL aby jste chránil akumulovaný zisk. Já byl vyhozen po první korekci se ziskem 30eur a výstupy nyní neustále řeším, protože v nich vidím potenciál. Vystupujete jako vstupujete tedy dle situace? Pokud ano předpokládám, že jste vystoupil na úrovni kolem 2200. Nebo ždímete trh co to dá a podsouváte pod swingy nebo nějak jinak? Nyní testuji 4 různé výstupy a každá isnspirace by se mi hodila.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Také si přihřeju polívčičku,
Já sleduju timeframe Denní, 15/5min a 1min
Denní mam pouze pro hrubou představu kde se cena pohybuje
15 respektive 5min, zde hledám hlavní s/r
na 1min občas nějakou s/r přidám a někdy zkoriguju s/r z 15min grafu.
Na s/r se dívám jako na místa kde můžu vstoupit i vystoupit. Ale scénáře o kterých píše Petr P. si moc nesmím připouštět k tělu. Jelikož moje hlava dubová se jich(těch scénářů) snaží držet a i když cena jde opačně než jsem si naplánoval, tak vstupuju přesně podle scénáře.
Dá se říct že S/R vidím pouze jako zeď od které se cena odráží. Občas jí přeskočí a pak se od ní opět snaží odrazit, aby nabrala sílu a mohla pokračovat dál. (zjednošeně: cena je nad s/r -> jdu Long, nebo cena pod s/r -> jdu short). A falešné průrazy se snažím filtrovat podle toho jak je s/r silná a co právě trh dělá na denním TF (stagnuje, roste, klesá).
Co se týká výstupů tak opět se řídim podle s/r a chování trhu. Pokud cena se prudce odrazí od s/r tak ukončuju obchod a v opačném případě vyčkávám na další dění.

MNovak: jestli můžu doporučit tak zkus použít ATR pro výstupy. To mi bylo poraděno v předminulém článku od Petra P (a diskuzi pod ním). Jmenuje se " Dotaz začátečníka: jak na optimální exekuce?" A zatím to vypadá na velmi dobrou cestu.
Podle prvních testu na trhy YM mi velikost PT vychází na trojnásobek hodnoty ATR(14), ale jak jsem již psal výše tak pokud mi stojí s/r v cestě tak na nic nečekám a obchod ukončuji.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Můžete mi prosím někdo poradit jak mám spojit graf do jednoho celku za několik kontraktních období, jako to má např. Petr v článku? Používam Sierra Chart a nějak se mi nepodařilo tento problém vyřešit. Při testování by se mi to hodilo vidět třeba roční graf a zakreslovat si různé SR oblasti.
Děkuji za odpověď :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jardat
Výstupy volím podle toho jakou strategii chci obchodovat. Zde jsem měl napevno nastavený PT na 2199.
Pokud hledáte výstupy tak zkuste napevno nastavený PT tak, aby byl dvojnásobek SL. Pak bud máte PT nebo SL.
Toto vychází dost dobře.
Taky můžete trailovat SL. Zde jsou však podobné výsledky jako u předchozího způsobu. Zásada je neposunovat stopku pokud je cena v oblasti mezi SL a B/E. Stopka se posunuje až trh vyrazí naším směrem. V longu by mělo být low ukončené svíce alespoň 3 ticky nad vstupní cenou. Pak se dá potáhnout stopka na B/E+1. Dřív ne.
U scalpingu pak vystupuji v proměnném zisku okamžitě, když začne trh váhat.
To jsou tři základní způsoby výstupů. Záleží co vám sedne k vaší povaze.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

MNovak
Koukám, že jste tedy zde měl na pevno nastaveno RRR 1:2. To se pro mě zdá vcelku málo. Nyní mě zatím nejlépe vychází +- 1:4 s tím, že posouvám SL tick pod swing, posunu na be se snažím vyhnout krom toho když se vytvoří DT nebo DB.
Vaši možnost zařadím taky a podívám se na to. Děkuji za inspiraci.
Jen takový dovětek. Jako situačního obchodníka bych spíš viděl, že pojedete s trhem dokud jde Vaším směrem. Dle Vaší odpovědi to je pro Vás stráta času při podobných výsledcích, ale i tak mě to vrtá hlavou. No odpověď si najdu v trzích. Jinak Váš přístup se mi líbí, máme ho vcelku podobný jen s tím rozdílem, že já musím mít pod/nad sebou ještě sr což Vy asi ne. Někdy musím zkusit otestovat i tento přístup.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jardat
Výše RRR si musí každý zvolit podle toho co mu vychází z dlouhodobého hlediska lépe a taky hlavně podle vaší vnitřní pohody. Udělejte si v exelu kolonky a u každého obchodu si zapište jednotlivá RRR od 1:1 až třba 1:5 a TSL a za půl roku pak můžete porovnat jak to vychází.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...