Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Pro začínající: jak zobchodovat akcie?


Doporučené příspěvky

Ja jsem i Fia, jako začátečník spokojenost, ale zjistil jsem že poplatek za obchodování na zahraničních burzách je 7,95$, jenžo je to jen za "jednu stranu" což mi nějak uniklo :-( Takže nic proti nim, na ČR je to asi slušný, ale nevíte o něčem levnějším, s kapitalem okolo 5000$ ?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim, jen se domnivam ze omezeni na intradeni obchody akcii bylo na maximalne tri itd transakce v poslednich peti dnech. Nevim jiste zda se toto omezeni nejak nezmenilo. Jinak jeste pro doplneni, marginy je lepe vice prostudovat. Lisi se totiz i aktualni hodnotou akcie, nektere velmi lacine akcie mohou mit omezeni v poskytovani marginu. Stejne tak byva u akcii nekdy zvlaste v poslednich letech omezen short ( casto bankovni spolecnosti a na urcite obdobi ). Vyhoda akcii spociva v libovolne zvolitelnem poctu, tim i mozne diversizifikaci, vetsi pohyby a velky vyber titulu. Nevyhoda, umet nalezt prilezitosti v ohromnem mnozstvi akcii, mozny gap mezi dny, mensi margin a nesporne mnoho dalsich pro a proti. Je to vsak cesta jak obchodovat i pri zamestnani.

romanrak

Link to comment
Sdílet pomocí služby

> Nevyhoda, umet nalezt prilezitosti v
> ohromnem mnozstvi akcii, mozny gap mezi dny, mensi
> margin

Toto je pochopitelně relativní, neboť:

* umět nalézt příležitosti v ohromném množství akcií se dá řešit pomocí nějakých screeningů, tzn. to, že je akcií tolik může být i výhoda, neb jiích víc může splňovat moje nákupní kritéria
* gapy mezi dny jsou jasné, to je nevýhoda. Lze je snížit použitím ETF namísto akcií
* menší margin bych pro začátečníka taky vnímal jako spíše výhodu

Já bych zmínil ještě jednu dosti postatnou výhodu pro začátečníky. Akcie jsou velmi snadno "uchopitelné". Když bych se jako začátečník díval na obchodování futures, může mi chvíli trvat než pochopím co to vlastně kupuji a prodávám. Na drouhou stranu výraz "sto akcií Coca-coly" asi pochopí většina.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 months later...

Vážený Petře a Tomáši,

chtěl bych jen konstatovat, že je možné s kapitálem menším jak $25,000.00 obchodovat intradenně, ale jen 3 round tripy za den, respektive za týden. Je to i logické, protože stop loss vám zakázat nemohou. Tedy: v pondělí nakoupím 10 akcií AAPL, o hodiny později 10 akcií AAPL prodám. V pondělí nakoupím 10 akcií MMM, 10 akcií MMM posléze prodám tentýž den. A na závěr si prodám 10 akcií AMZN, ale cena šla nahoru, protne se můj stop buy příkaz, tedy stop loss. Mám tedy 3 celé round tripy/round turny). Již nemohu po zbytek týdne obchodovat. Ale také je možné nakoupit v pondělí AAPL, prodat jej, v úterý nakoupit MMM, prodat jej, atd. Nebo nakoupit AAPL v pondělí, v úterý prodat. V úterý nakoupit MMM, ve středu prodat, atd.

Ale upozorňuji, že 3 obchody za týden je možné provést libovolně...

Pro potvrzení mého tvrzení je možné více nalézt zde: www.techtradersystem.com/frame.asp?url=http://www.howthemarketworks.com/popular-topics/day-trading-rules.php&title=HowTheMarketWorks.com%-%DAy%Trading%Rules&desc=How%often%CAn%I%DAy%trade?%If%you%have%less%than%$25,000%in%your%ACcount,%you%CAn%only%perform%3%DAy%trades%in%a%5-day%period%(weekends%and%holidays%do%not%count).

A dále já sám tuto strategii v minulosti uplatňoval, nikdo mi účet na 90 dní nezmrazil.

Neberte to jako nevhodný komentář, tak to není ani myšleno. Ale někteří začátečníci by se v tom nemuseli zcela správně orientovat a mou povinností již zkušenějšího tradera je uvést věci na pravou míru.

[ital]"The game of speculation is the most uniformly fascinating game in the world. But it is not a game for the stupid, the mentally lazy, the person of inferior emotional balance, or the get-rich-quick adventurer. They will die poor." by Jesse Lauriston Livermore[/ital]

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...