Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Trading a život u moře – Lanzarote #3


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 50
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Uz po prvych clankoch o Kanarskych ostrovoch som pozeral ceny prenajmov a podla vsetkeho to vyzera tak ze sa tam zije lacnejsie ako v Bratislave :) Tiez sa stravujem denne v restauraciach a cena bezneho menu s napojom v Bratislave je cca. 6 eur. Urcite dojdem na 1-2 tyzdne, mozno este na jar si ostrovy obzriet. Ak sa mi bude pozdavat, tak balim kufre


:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Petre,
dekuji za clanek. Vzhledem k tomu, ze v oblasti Kanarskych ostrovu travim jiz temer 2 mesice v roce, z toho alespon 3 tydny na Lanzarote, zaujala mne informace o tom, ze vyridit "rezidenci" lze prihlasenim na policii. Muzete byt
konkretnejsi, co k tomu je potreba? Prokazuje se treba bydleni - tj. je treba mit najemni smlouvu na byt/dum?
Dekuji,
TRe (bobek)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

pekny clanok, my zaciatocnici, co sa zatial tradingom nezivime, len tisko zavidime a tesime sa az si budeme vyberat podobne destinacie pre zivot :)

na tento rok zvazujem dovolenku na kanarskych ostrovoch, kupodivu to tam vyjde dost lacno. Len ma trosku odradza ten ocean, teplucka voda na hvare je predsa len kupatelnejsia. Ako je to na kanaroch v lete? Da sa kupat v oceane aj zimomrivym?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

yamato:

s teplomerem do vody nechodim, ale mohu poskytnout zkusenost z 2011: v prosinci na La Gomere byla
voda rozhodne teplejsi nebo aspon na koupani prijemnejsi, nez zacatkem cervna na Hvaru. Zalezi, kdy na ten Hvar jezdis. A na Kanarech zase zalezi, jaky je vitr, kdyz fouka (to je casto), tak se voda odparuje a odnasi skupenske teplo vyparovani, takze pak vylezes a je Ti velka zima.

TRe (bobek)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim Petre,

Mna by zaujimalo ako je to tam s lekarskou starostlivostou, ci sa clovek nemusi bat ist napr. na operaciu atd...ak si to situacia ziada. Kde riesis zubara, ci v CR, alebo tam...? Ktore mesto si si vybral ty za svoj prechodny domov....? Ak sa nahodou rozhodnem ist a checknut situaciu, tak nech ma clovek s kym zajst na surf, ci piffco :) Inac good article a hodne si ma navnadil, rad surfujem, kitesurfujem, bikujem a pocasie mam tiez rad pekne ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

bobek, dik za info. Bol som na La Palme, tam nebol najvacsi problem teplota, ale vlny. Kupat sa dalo malokedy, ale zase pre surferov uplny raj :)

Mimochodom, info pre kanarskych rezidentov a dovolenkarov: zajdite si niekedy na noc na vrchol roque de los muchachos, alebo pico del teide. Hviezdna obloha, ktoru tam uvidite, je jedna z troch najlepsich na svete ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Problém Kanárských ostrovů je ten, že tam proudí od severu studený kanárský mořský proud, takže i v létě je tam teplota vody poměrně studená.
Tady je přehled teploty moře pro Lanzarote:
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec

19°c 18°c 18°c 19°c 19°c 21°c 21°c 22°c 22°c 22°c 21°c 20°c

Osobně dost času trávím v Karibiku, tam je to neuvěřitelně vyrovnané po celý rok, jak teplota vzduchu, tak i teplota moře.
Přehled teploty moře na mém oblíbeném ostrově Antigua:
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec

26°c 26°c 26°c 26°c 27°c 28°c 28°c 28°c 29°c 28°c 28°c 27°c
Pokud jde o ubytování, tak to stojí na Antigue při dlouhodobém pronájmu na min. 6 měsíců 1000 USD/měsíc v plně vybaveném domku přímo u moře.
Létám tam z Frankfurtu, zpátečná letenka stojí včetně všech tax. 10 – 13 000,- Kč. (Nejlevněji jsem jí koupil za 9 200,-).
Pokud jde o obchodování, není problém, dost domů k pronájmu má ve výše uvedené ceně pronájmu i připojení na internet. Oproti ČR je časový posun – 5 hod., když je v ČR letní čas tak je to -6 hodin. Což je výhodné na obchodování odpolední evropské a dopolední americké seance. Ve 12 hod. místního času je hotovo. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Na Lanzarote bývam 4 mesiace, na niektoré otázky sa pokúsim odpovedať:

Pepe2000:
- ceny sú dosť podobné ako v Bratislave, štruktúra cien je ale iná. Celkové výdavky ale v konečnom dôsledku nebudú o moc vyššie.

bobek:
- k rezidencii treba mať vybavené N.I.E. (štátna polícia) + zmluvu o nájme.

Mydlo SK:
- lekárska starostlivosť je tu na bežnej európskej úrovni. Existujú tu štátne aj súkromné ambulacie/nemocnice a polikliniky. Skúsenosť známich zo štátneho zariadenia - neplatí sa nič, všetko hradí poisťovňa. Súkromní zubári sú tu rozhodne neni lacný. Pre nich je zaujímavá klientela z Anglicka. Bežné zákroky 100-350€. Pri troche hladania nájdete aj súkromných španielskych zubárov s cenami minimálne o 50% lepšími. Operáciu by som tu asi neriešil ak by nebola nevyhnutná. Doprava SR - Lanzarote je v podstate každý deň.

Jiří S.
- Sneh žiadny. Tento rok je navyše extrémne suchý. Za posledné 3 mesiace pršalo asi 4 krát. Teda ak to dažďom nazvať, trvalo to asi 10-15 minút. V čase extrémnych mrazov v Čechách a na Slovensku tu boli denné teploty 18-22 stupňov.

Kúpanie v oceáne je možné aj teraz, kopec turistov tam vlezie. Ja osobne som sa kúpal naposledy pre 2 týždňami a voda bola dosť studená / max 19 stupňov /. Naše deti sa však kúpu stále. Reálne kúpanie by som videl do konca decembra. Švédi a Nóri tam ale stále skáču ako to termálneho prameňa. :)

Ceny za potápanie neviem, v prípade záujmu môžem zistiť.


Link to comment
Sdílet pomocí služby

na Lanzarote zjii take uz par let, co se tyce residence, pokud to za ty roky nezmenili tak potrebujes certifikat od ayuntamienta ze jsi residentem, a s certifikatem, pasem, poplatkem za vydani na comisaria (v Arrecife u pristavu), kde ti, za par dni, vydaji certifikat a prideli NIE (numero de identidad de extranjeros). S timto documentem (zeleny papir oficialni doklad o residenci) mas narok na vyhody residenta (50% z ceny letenk mezi ostrovy, na pevninu, trajektu a par dalsich vyhod).

.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...