Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Poradna: Úspěch a mé okolí


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 37
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

dakujem za clanok, prave pred par dnami som si podobnu suvislost uvedomil..zacinam ist inym smerom ako ide vacsina mojich kamaratov v zivote a travim s nimi menej casu a zasa naopak s niektorymi, ktori tiez zobrali zivot do vlastnych ruk a prezivaju podobne starosti a problemy ako ja a rovnako aj podobne benefity vo forme slobody a zodpovednosti travim viacej casu. A prave tento cas si velmi vazim, pretoze ta kvalita vztahov aj casu straveneho spolu je super. mam vdaka tejto zmene kopec novych vztahov s ludmi s podobnymi zaujmami. Mozem odporucit jedno, obklopit sa ludmi, ktori Vas vo Vasich cieloch a snoch podporuju. Energia, ktora vyplyva zo vzajomnej podpory je uzasna. A je jedno co clovek robi, dolezite je mat okolo seba ludi, ktori Vas v tom uprimne podporuju..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Je to tak, okoli vam bude vse rozmlouvat uz od prvniho okamziku, jeste ve fazi kdy mate roky k opravdovemu uspechu v trzich. A duvodem je skutecne ve vetsine pripadu jejich obava z toho, ze by se vam to nahodou mohlo povest a oni by vam potom zavideli - toto plati obzvlast v postkomunistickych zemich :) Dalsim duvodem pak je prosty nedostatek znalosti a automaticke zavrhovani toho co se zda "too good to be true".

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tento článek mi tu chyběl.....Už několik měsíců si řikám co to se mnou je, že čím víc se posouvám k nějakému uspěchu (nemusí jit jen o trading), tak tím víc stojím, mlčim a uměle si vytvářim jiné důležitější věci na práci, jen abych to nemusel dotáhnout do konce....
Tak teď už snad znám příčinu a jen se stim nějak poprat ve svý hlavě...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

hm, ja osobne som nezazil ze by sa mi moje okolie (rodina) snazila trading vyhovorit. Skor to bolo naopak (na moje prekvapenie), mama vyhlasila ze ked uz budem zarabat, posle mi peniaze aby som jej hodnotil ucet :D a kazda navsteva u nasich zacina obligatnym "uz si milionar?" :D Priatelka ma podporuje, a ked sa mi nedari, snazi sa ma povzbudit tym, ze "nemoze sa ti predsa darit neustale", co je v tradingu velka pravda, ktoru ale castokrat nechceme pocut.

Mozno je to aj tym, ze som sa do toho nevrhol po hlave, stale chodim do prace a zijem z vyplaty, a obchodujem s peniazmi, ktore si mozem dovolit stratit.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Psychologické výzkumy říkají, že ženy se bojí úspěchu, protože mají strach, že je pak lidé nebudou mít rádi. Muži se prý spíše bojí úspěchu proto, že si tím zvýší laťku a mají strach z toho, že je bude stát spoustu práce, aby ji udrželi. :)

Osobně jsem se strachem z úspěchu kvůli ztrátě lásky druhých delší čas bojovala. Zjistila jsem, že
-počáteční představy jsou mnohem horší než skutečná realita,
-je lepší nečekat nadšené přijetí a podporu, ale spíše nedůvěřivé tolerování našeho "plánu na úspěch"
-je užitečnější nic moc neříkat, dokud se už úspěch nenaplnil a my v tom nejsme "zabydlení"
-rozhodně nechtít nikoho přesvědčit o své pravdě

Bariéru strachu z toho, jak to vezmou ostatní, mi nejvíce pomohla odstranit "technika", kdy jsem si vypsala lidi ve svém okolí, u nichž mám největší strach z "odsouzení" a pak jsem si představila u každého z nich ten nejčernější scénář, co mi můžou udělat nejhoršího. Odhalilo to, že mé představy jsou přehnané a že bych i to nejhorší variantu přežila. Navíc jsem si uvědomila, že na mínění některých lidí mi nezdravě záleží.

Myslím, že dobrá zpráva je, že strach z úspěchu kvůli druhým lidem se dá překonat. Špatná zpráva je, že je to jen jedna z bariér k úspěchu, za níž se většinou ještě skrývá další vnitřní sabotáž. To je alespoň má zkušenost.

Anežka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Kazdy za uspech povazuje nieco ine. Vacsina ludi vsak na sklonku zivota priznava, ze sa venovali v zivote menej podstatnym veciam(zarabaniu penazi) a podstatne veci zanedbavali(venovat sa rodine a priatelom).
Trading moze clovekovi vytvorit dostatok volneho casu, aby sa venoval tym podstatnym veciam v zivote.
Mozem povedat, ze v mojom okoli je skor opacna mentalita nazerania jeden na druheho. Kedze zijem v kraji, kde je malo prace, chodia tu skoro vsetci pracovat do zahranicia. Takze s prijmami 2000-4000 Euro mesacne, kazdeho, kto pracuje v blizkosti svojho bydliska, aby sa mohol venovat rodine, podcenuju.
Takze nielen uspech ale aj neuspech ludi provokuje.
Povedal by som to tak. Kazdy, kto zmysla inac ako vacsina, je pre vacsinu podozrivy.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

"Skutečný důvod, proč vás většina lidí už na začátku odepisuje je ve skutečnosti jejich vlastní strach z možnosti, že by vám to s tradingem náhodou vyšlo." - TESAT DO KAMENE !!!

Nabízím "řešení" - zkoušel někdo o tom "divným" tradingu svému širšímu okolí prostě NEŘÍCT? Chápu, že např. partnerovi o tom asi říct musíme, ale širší rodině či přátelům? To už přece třeba není.

Já to udělal a je klid. Pouze teď řeším "problém" s tím, že kupuji nové auto za peníze vydělané tradingem, tzn. asi bude co vysvětlovat ;-) Jde o nového Passata, takže se to nakonec asi provalí, nu což.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

xzajic Napsal:
-------------------------------------------------------
> Já to udělal a je klid. Pouze teď řeším "problém"
> s tím, že kupuji nové auto za peníze vydělané
> tradingem, tzn. asi bude co vysvětlovat ;-) Jde o
> nového Passata, takže se to nakonec asi provalí,
> nu což.

Nic netreba vysvetlovat. Staci povedat:"Kupil som auto na lizing a budem ho splacat 5 rokov".
Ako vravi jedna moja znama: " To, co si kupis, vidi kazdy. Ale ake mas dlhy, nevidi nikto." :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Doporucuji nikomu nepodavat "priznani", kde jsi penize na auto vzal. Tak to zase delam ja a mam taky klid (nehlede na to, ze lidem po tom nic neni).

Ja jsem o tom, ze se venuji obchodovani, s vetsinou lidi pomerne otevrene mluvil. Vetsina z nich vubec netusi, o co jde, takze je to celkem jedno. Reakce byly z 99ti procent neutralni az pozitivni, tedy az na par vyjimek - lidi, kteri v trzich ztratili penize a tak samozrejme maji tendence kazdeho odrazovat (nemusim tady asi rozebirat, kolik toho o obchodovani jako takovem dotycni vedeli). Spis nez s negativnimi reakcemi jsem se setkal s reakcemi typu "super, tak to ti poslu sto tisic a na konci roku mi posles zpatky dve ste, co?" :). Ano, bylo to v Cesku.

Pokud chcete dosahnout svych cilu, musite za nimi jit bez ohledu na to, co si mysli ostatni. Lidi si hrozne radi na vsechno vytvari svoje nazory. Nechte je v tom a berte to s usmevem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


Tady by mě spíš zajímalo, kdo z úspěšných traderů vůbec do sebe investuje, protože zkušenosti mého kamaráda jsou spíše děsivé.
Kamarád dělá opraváře domácích spotřebičů, je slaboproudař a asi jako jedinný mimo mou rodinu ví, co se snažím naučit. Při své profesi v Praze a okolí už několik traderů potkal. Většinou jde o nadšence, kteří mu ukazují grafy, vypráví kolik se dá vydělat a jaká je to pohoda makat doma........., ale mimo jednoho jedinného všichni bydlí v bytě, kde mají matraci místo postele, stůl, židli a zanedbanou kuchyňskou linku s lednicí plnou polotovarů.
U jednoho znich byl po necelém roce znovu a jediné co v bytě přibylo byla velká televize, chlap předním dokonce chodil ve slipech a nepřipadalo mu to divný..!
Vzhledem k jeho zkušenostem nevidí v tradingu perspektivu a tradeři mu připadají spíš jako feťáci.....ti vidí taky všechno super a bydlí ve vybydleném bytě.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...