Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Mistr Jiro sní o sushi


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 33
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Tomasi, Vy se ve svem psani hodne zlepsujete! Ne nadarmo vzdycky cekam, az se s uderem pulnoci objevi Vase a Petrovy clanky. Tenhle je tak skvely, ze ho fakt musim oslavne pochvalit.

Dekuji Vam. I za to, ze i kdyz treba nezvladnu byt profitujicim traderem, budu mnohem lepsim a vyrovnanejsim clovekem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

děkuji za velmi zajímavý článek, zrovna včera odpoledne, když jsem seděla nad svým papertradingem, jsem si uvědomila, jak velký posun jsem udělala za půl roku, což bylo velmi motivujicí pro mě. Je dobré si také udělat chvilku a uvědomit si, byť malá zlepšení. V dubnu jsem absolvovala kurz e mini russel a pravidelně, doposud ne naživo, nicméně pravidelně baktestuji, pracuji na obchodním deníku.
Snažím se využít maximum z kurzu a lehce si zkouším "své nuance" a vytrénovat svou mysl natolik, abych mohl začít živě obchodovat. Protože si tradingem přeji vydělat na své sny

Hodně štěstí

:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mne sa tento článok veľmi páčil a tá posledná tretina v mojej mysli vytvorila silnú paralelu so športom (včera som pozeral záverečný ceremoniál olympiády). Tam bolo množstvo ľudí, ktorí nielen zvíťazili (získali zlato), ale prekonali okrem všetkých ostatných aj samých seba.

Nie nadarmo ste sa na E-Mini I kurze pýtali (bolo to ešte v roku 2009, keď som tam bol), kto robí nejaký šport na vyššej úrovni. Už vtedy mi došlo, že profesionálni športovci a profitabilní traderi sú si veľmi podobní a že takýto športovec má dobré predpoklady stať sa úspešným traderom.

Darmo, už tuším Einstein povedal, že genialita je len 1% úspechu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zrovna minulý týden byl z pohledu mého účtu tím nejčernějším. V pátek jsem čelil 4tému strátovému dni. Večer jsem si procházel den za dnem a mohl jsem jen konstatovat, že jsem měl smůlu. Ale místo pocitu neštěstí jsem zažíval pocit uspokojení a radosti. Ne z toho, že mi účet poklesl, ale z toho, že jsme překonal sám sebe a i přes špatný týden, který byl pro mne psychicky náročný, jsem udělal vše co jsme měl.
Jako příklad uvedu pátek. Na předem připravené s/r úrovni dorazila cena ke svému předešlému vrcholu (DT) a ostaní trhy neměli sílu se ke svým vrcholům dostat. Pro mne známka možného oslabení trhu a jasný vstup s předem daným SL a výstupním místem. Srdce se rozbušilo a hned začaly vyskakovat myšlenky typu, to bude další SL, trh je moc rychlý atd. Svedl jsem se sebou krátký boj a vstup umístil dle plánu. Nastavil SL a PT a zvítězil jsem nad sebou:-). Pro mne to byl nakonec vítězný týden, i když z pohledu účtu to je opačně. Uvědomnění si toho, že ztráty jsou a budou a jediné co mohu ovlivňovat je kolik nechám trhu si vzít z mého účtu pokud trh bude mít na budoucí vývoj jiný názor než já a že díky disciplíně budu nakonec i ve vítězných obchodech, udělalo z toho týdne ten vítězný.
Naučit se ovládat sám sebe je velké plus tradingu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

(tu) Vďaka, Tomáš, za ďalší motivačný článok. Naučiť sa robiť trading nielen kvôli peniazom, ale z vášne a priam ako záľubu je náročné. Vrátane všetkých prvkov, od disciplíny, až po zvládnutie vlastnej psychiky. No nie nasilu, samozrejme. Prekonávať každý deň seba samého je pre mňa už teraz ťažké, ale verím, že som na správnej ceste. Tento článok (a im podobné) je pre mňa silným "supportom". Ďakujem.

Jozef

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jardat: mám to podobně, teď jsem měl v paper forward testu třetí nepodařený obchod za sebou, podle backtestu vše OK, ale psychicky mě to docela lámalo (4H timeframe, málo signálů, čili měsíc a půl bez zisku). A jak jsem tak projížděl seznam obchodů a porovnával s backtestem, najednou jsem zjistil, že je mi fajn - že jsem v pohodě! Trochu mě to udivilo, ale uvědomil jsem si, "prozřel", že je to proto, že jedu přesně podle plánu, že všechny obchody byly přesně takové, jaké měly být, a že jsem o krok blíž k tomu být lepším traderem.

Díky Tomáši za další ze skvělých článků.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

financnik.cz je urcite jednym z najhodnotnejsich webov ..mozno aj na svete..a tento clanok to aj dokazuje.. kazdy kto si z psychologickych clankov nieco zobere sa urcite posunie o poriadny kus vo vyvine dalej aj za predpokladu , ze trader nebude pretoze vacsina postrehov je aplikovatelnych do bezneho zivota (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jde videt,ze jsem se vydal tou spravnou cestou,kdyz jsem si precetl prispevky 5 let stare od zdejsich zakladatelu,jejich knohy a knihy dalsich.Tento business nas muze posunout ne jen hmotne do jinych rovin,ale hlavne jako osobnosti a to si myslim,je daleko dulezitejsi.Pokud je clovek vyrovnany a dodrzuje plan,ma disciplinu a vytrvalost,tak jako uz zminovani sportovci,pak se i uspech urcite dostavy.
Super zlanek Tomasi a musim se pridat k dalsi,ze Vase spisovatelske dovednosti se neustale zlepsuji.Jsem sam osobne zvedav,kdy zase vydate nejakou knihu.Rad bych si pocetl.
Vsem hodne uspechu!!!

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...