Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Kdy mohou při obchodu přijít problémy při výpadky internetu? Co je to OCO vazba?


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 46
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

No já měl trochu podobný problém u OEC. Ráno jsem zadával MARKET příkaz na 16:00 do shortu.

Večer jsem otevřel platformu a pozice se otevřela, ale byla bez SL a PT.

Před tím mi to u DEMO verze fungovalo normálně, ale v reálu se otevře pouze pozice bez ochrany. Bacha na to.

Něco jiného je zadávat LIMIT na určité ceně, tam jim to funguje perfektně a pozice se otevře se SL i PT + OCO.

Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tento článek je hodně důležitý a podstatný, začínající by tuto věc neměli vůbec podceňovat.
Díky za něj Petře.

Osobně mám checklist, co musím zkontrolovat než začnu live ID seanci. Mimo jiné je tam před začátkem samotné seance:

zkontrolovat

- dostatečně nabitý mobil (jistý, dnes hodně zkušený a ziskový trader by mohl vyprávět, kdo má přístup do emini1 VIP diskuze, dejte hledat "vybitý mobil" :) ),

- mám k dispozici číslo na emergency desk na brokera (uzavřete všechny ID obchody po telefonu),

- otestuj funkčnost datového záložního spojení

Nemusím psát dlouze, že tato činnost, mi zabere před ID tradingem max. 3 minuty.
3 minuty, které vám můžou výrazně pomoci ochránit váš kapitál.

Tohle jsou přesně ty případy tzv. Černé labutě :) .

Zmíním se ještě u problematiky ID tradingu např. o záložním připojení k internetu. Fascinuje mne, když se někde dočtu, že trader obchodoval na živo, vypadl mu internet a on sice věděl, že může použít svůj mobil jako záložní připojení pro data, ale NEMĚL toto záložní připojení nachystané a otestované!
Pokud obchodujete ze stolního PC, mít záložní způsob napájení. Osobně mám proto místo stolního PC raději notebook (s dobrým stavem baterie!) s velkým LCD.
Stejně vnímám jako nutnost mít na mobilu uložené číslo na emergency desk a vědět jak postupovat (v mém případě nahlásit jméno, příjmení, pokud možno číslo účtu a kouzelnou frázi "cancel all trades and orders").

Taky jsem dříve řešil přednostněji kde bude kotvit ta jachta, kde bude stát ten zámek co si za trading koupím a jak budu danit ty milióny z tradingu.

Přitom v článku zmíněné věci, je nutné mít vyřešené a promyšlené nejlépe dříve než vůbec poprvé kliknu LIVE.

Neříká se, štěstí přeje připraveným? ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mohu jen přidat své zkušenosti z doby, kdy jsem ještě k live obchodům používal neplacenou verzi Ninja Tradera. Tato verze nepodporuje OCO vazbu a tudíž se PT i SL musí zadávat ručně a nejsou provázány. Skutečně občas došlo k situaci popsané v článku, kdy došlo k exekuci jednoho z příkazu a po swingu mi byl přijat druhý příkaz, abych skončil zbytečně ve ztrátě. Stalo se mi to snad jen dvakrát - na demu jsem si na propojení OCO bohužel zvykl. V každém případě mě tato zkušenost donutila neváhat a v prvním možném termínu zaplatit plněhodnotnou platformu NT.


Jiné riziko, které mě připoměl výše Martin je, že je potřeba zkontrlovat na platformě IB, zda jsou tyto ochranné příkazy zadané jen intradenně nebo "přes noc". To pro případ, že obchod držíme více dní. Také se mi párkrát stalo, že jsem si toto riziko neuvědomil a ráno se divil kdeže mám ten stoploss. Tyto obchody naštěstí všechny dopadly dobře, ale dušička byla malá :D
U intradenních obchodů tento problém samozřejmě nehrozí.

Dobré obchody,
P.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Presna jak pise MNovak, nastavit max. daily loss je to nejlepsi, co se da udelat. At uz z pohledu psychiky, tak i pripadneho technickeho problemu. Ja napriklad OCO vubec nepouzivam. Zvykl jsem si na obchodovani bez nich. Navic nevim, proc bych mel mit ihned od vstupu nastavene i me vzdalenejsi profittargety. V tom vidim vetsi hrozbu, nez ze zadam o pul sekundy pozdeji SL. Obzvlast, kdyz je OCO vazba drzena pouze na pocitaci...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Čo sa týka max daily loss, treba si zistiť u brokera detaily. Nie každý túto možnosť ponúka, resp. niektorí iba vo forme zablokovania účtu, ak už nemám otvorené pozície. Čiže v takom prípade sa musím ja sám postarať o korektné uzavretie pozície, inak môžem skončiť s neobmedzenou stratou - aj napriem tomu, že mi tam niekde u brokera visí hodnota daily loss.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Obchoduji intradenně přes TWS a na zobrazování grafů používám NT. Příkazy zadávám v Bracket Traderu. Zatím mi toto řešení vyhovuje.

Jednou se mi stalo, že jsem posouval PT (na Bracket Trader DOM) a trh dosáhl původního PT a obchod byl ukončen se ziskem, ale posunutý PT se vyplnil až po ukončení obchodu - vyplnil se tak limitní příkaz na opačnou stranu. Nebylo to nic tragického a to díky tomu, že v Bracket Traderu mám nastavený PT i SL na pevnou částku i když ji prakticky nevyužívám (řídím obchody ručně) ovšem toto nastavení funguje jako záchranná brzda.

Jaké máte ostatní zkušenosti s variantou TWS - NT - Bracket Trader?

Dan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tatanka, napis svemu brokerovi, IB nepouzivam + jak spravne psal shany, zeptej se ho, jak presne s tim limitem tvuj broker zachazi.

Jinak osobne nyni pouzivam jako zalozni data wifi spot se sveho telefonu (galaxy s3) a co se rychlosti tyka, je to lepsi nez me primarni pripojeni od O2. Stabilita ve velkych mestech take velice dobra. Klidne bych si na nem dovolil obchodovat jako na primarnim zdroji dat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pokiaľ to niekto myslí s tradingem vážne a obchoduje často - tak by mal mať záložné mobilné spojenie a ako píše Honzin pripravené aj telefonne čísla do emergency centra.

Ja mám takéto riešenie:
ADSL pripojenie
potom bezpečnostný router ZYXEL ZWG 20 s podporou 3G USB - backup - cena cca 120 €
USB 3G modem - pozor musí byť kompatibilný so ZYXEL routrom - Huawei cca 20 €
externá GSM/3G anténna 11dBi zisk pre Huawei - za 13 € /zlepšuje odozvu a stabilitu signálu/
záložný zdroj APC s filtrom a s prepäťovou ochranou - cca 120 €
dodatočná prepäťová ochrana s filtrom /pre istotu/ - cca 20 €
spolu cca : 293€ podľa mňa je to rozumná investícia už od výšky balance niekoľko málo tisíc usd na trading účte.
obchodná platforma stále beží z notebooku pri výpadku elektriny a internetu naraz dokáže notebook fungovať celé hodiny
spolu s internetom - pri výpadku internetu router automaticky vytáča záložné spojenie - nie je nutný zásah užívateľa. Akurát niektoré obchodné platformy môžu vyžadovať dodatočné prihlásenie - lebo sa vaša IP adresa zmenila. Všetko som vyskúšal aj na živo a bolo všetko O.K.
Odporúčam všetko vyskúšať - nasimulovať situáciu aj s výpadkom elektriny dokonca aj zavolať do emergency centra a nechať zavrieť obchody - aby ste poznali presný postup a ako rýchlo to vedia vybaviť.
A samozrejme sa opýtať vášho brokera či podporuje niečo také ako je maximálna akceptovateľná strata a či tento level si môžete nastaviť aj podľa vášho vkusu. A hlavne nikdy sa nebojte žiadať brokerov o nové služby alebo funkcie - platí to najmä pri mladších a serióznejších firmách a nemusíte byť ani veľká ryba.

s pozdravom nickirout

Link to comment
Sdílet pomocí služby

1. na konci seance minimálně zkontrolovat v IB platformě v treder logu, že je tam sudý počet řádku. :D
2. mít číslo na zprostředkujícího brokera, pokud ho máte, a zavolat
3. mít mobilní internet a být v oblasti pokrytí a v nouzi tam vlézte přes to
4. příště už v Bracketraderu nemáčknout vstup a hned výstup - BT po exekuci nestihne zadat SL a PT, vědět proč tam lezu a ne jenom proto, že se mi chce a just chce a chce a chce a musím, dup, dupy dup nožkou
5. když výše jmenované nepomáhá, tam si prožít zajímavé emoce a následně se druhý den smířit se ztrátou stovek nebo tisíců USD :D

Link to comment
Sdílet pomocí služby

nickirout2,

súhlasím s Vami - záloha internetu je dôležitá. Stalo sa mi asi len raz, či dva razy, že mi v nesprávnej chvíli net vypadol a nebola to príjemná situácia. Ja používam 2 nezávislé linky, ktoré sú automaticky v zálohe cez router s funkciou Failover + mobilný 3G, ktorý mám priamo v notebooku. Všetko samozrejme na záložnom zdroji.

Je to jedna z vecí, ktorá prispieva k pokojnejšiemu obchodovaniu - nemusím sa báť, že mi odíde pripojenie a ostanem bez spojenia.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...