Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Technická analýza pro nováčky (2): Svíčkové grafy se zdravým rozumem


Doporučené příspěvky

Osobne mam vstupni patterny definovane prave na svickovych formacich, ale dulezite je si uvedomit, ze tataz svickova formace ma v kazde situaci jiny vyznam, takze tvar a velikost svicek sam o sobe nelze pouzit ke stavbe funkcniho obchodniho systemu. Co je podstatne dulezitejsi, je prave onen kontext trhu, ve kterem k formaci dochazi.

Jedna z nejznamejsich svickovych formaci je 2-bar reversal (vice zde: tradingwithpriceaction.com/2-bar-reversal-trade-setup/), ovsem trader musi posoudit celkovou situaci na trhu nez na zaklade takoveho patternu otevre pozici. Na LOD nebo HOD napriklad lze uvazovat o protitrendovem obchodu, zatimco stejny pattern v silnem trendu lze brat jako signal ke vstupu ve smeru trendu (je tomu tak proto, ze vetsina pokusu o obrat trendu selhava a zejmena to plati prave v silnem trendu, vsazime tedy na reversal failure).

V neposledni rade je dobre si uvedomit, ze zmenou timeframe se svickove formace meni ve zcela jine - napriklad zdvojnasobenim TF by ze zmineneho 2BR vznikla de facto jedna samostatna doji candle, pripadne reversal bar.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

já často s oblibou sleduji poměr délek svíček trendových a protitrendových a to proto, že mi tato informace potvrzuje nebo vyvrací, zda bude trend po obratu do swingu pokračovat nebo zda už dochází k jeho vyčerpání.

Ke všem svíčkám s dlouhými knoty bych ještě podotknoul, že se dají také často použít ke vstupu do trendu, pokud jsou jimi po průrazu odmítnuty mimo jiných S/R i úrovně jako je Open , GHOD, GLOD, nebo 50%Rtc, protože v těchto místech jejich význam také vzrůstá.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Myslím, že si to první pravidlo trochu odporuje.

"1) Pokud čekáte na signál LONG, svíčka by měla být rostoucí, nebo alespoň otevírat i zavírat v horní polovině (třetině) úsečky. Ideálně by měla mít "plné tělo" a co nejmenší knoty. Obzvláště to platí, pokud obchodujete momentum. Opačné samozřejmě platí pro short".

Jestli má ideálně svíčka otevírat a zavírat v horní třetině úsečky, pak nemohu dosáhnout toho, že bude mít plné tělo.

Nebo jsem to špatně pochopil?

H.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

hanybany

"1) Pokud čekáte na signál LONG, svíčka by měla být rostoucí - PLNÉ TELO, open v spodnej časti, close vo vrchnej časti-

nebo alespoň otevírat i zavírat v horní polovině (třetině) úsečky - TU UŽ NIE JE PLNÉ TELO, ale cena mala silu uzavrieť vo vrchnej časti, preto je tam silný predpoklad pokračovania rastu aj počas nasledovných úsečok.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

MNovak: ono je to i v případě svící vždy jen otázka způsobu interpretace informací. Stejně jako u jakékoliv jiné informace pocházející z tržního prostředí. Pokud jsou svíce správně "zapasovány" do vhodného kontextu např. viz můj screen výše, mohou být i svíce velice "informativní". Tedy alespoň pro mě ..

Link to comment
Sdílet pomocí služby

V tradingu je potřeba všechno zasadit do toho správného kontextu => ani svíčkové formace nebudou v zásadě fungovat samy. Pokud se ale svíčková formace objeví např. v kombinaci s divergencí, dá se to brát jako potvrzení toho prvního signálu.

Stejně tak je možno propojit PA, odrazy od SR, pivotů, fibo atd. - pořád mi z toho ale vychází, že zatímco obchodovat pure PA je v pohodě, obchodovat "pure candlesticks" by byla sebevražda.

MNovak:
Co znamená n-wave?

foglik

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...