Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Jak na dobré výstupy – lekce z FIMS


Doporučené příspěvky

Snad nehrozí, že byste Petrě zpychnul, tak já se přidávám ke chvále :) a to přesto, že jsem "fiwiňák". Proč? Má to hlavu i patu, přináší to podněty k zamyšlení, nastiňuje to možné směry, je to logicky a srozumitelně podané a vychází to z diskréčního obchodování na aktuálních trzích. Po odchodu Tomáše k AOS, je takovýchto prezentací pomálu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj Zdislave,
dle mého názoru se FinWin s Petrovou výukou nijak nekříží. Já používám pro vstupy standardní patterny 0/v, 2/v, 0/100, a podobně v aplikaci na situaci v trhu, zejména na vstupy na odrazech od EMA, v průrazech a vstupech na double topp a double bottom. Pokud si do trhu nakreslím úrovně dle Petrova mentoringu a vstupuji limitem, následně vystupuji dle jeho doporučení a řídím trh dle aktivity obchodníků, tak jen zlepším klasický FinWin. Já obchoduji u Strikera a aktivitu trhu vidím v utilitě, kterou si otevřu z grafu a tam mi jedou počty nakupujících a prodávajících barevně. Funguje to podobně jako footprinty.
Dle mého názoru se klasický FinWin, který jsem shlédnul na školení před 3 lety pouze se sledováním patternů a vstupy na close úseček, které tvoří patterny, na dnešních trzích již nedá ziskově obchodovat. Myslím, že postupný přechod k systému FIMS je ten správný způsob přizpůsobení se k aktuálnímu stavu trhů. Přeji pravidelné a konzistentní zisky. Zdeněk

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tak to by mě taky hodně zajímalo, jestli byl výrazný rozdíl obchodovat FinWin např. před pěti lety a dnes.
Přijde mi, že už delší dobu jsou trhy málo volatilní a vstupovat na close úseček není to pravé ořechové.. Na druhou stranu přístup Petra vyžaduje hodně zkušeností, což začínající tradeři nemaji... To je dilema které právě řeším. :S

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Sejna Napsal:
-------------------------------------------------------
> Přijde mi, že už delší dobu jsou trhy málo
> volatilní a vstupovat na close úseček není to
> pravé ořechové.

Trhy nikdy nebyly takove aby se dalo jednoznacne rict, ze vstupy na close jsou to nejlepsi. Stejne jako v minulosti, tak i dnes, je potreba urcit danou fazi trhu a podle toho vstupovat bud s momentem (na close) a nebo limitem, tedy na opacne strane nez kudy predpokladame smer pohybu. Tyto dve moznosti se stridaji i nekolikrat za den ve vetsine trhu, a je potreba vypozorovat aktualni chovani obchodniku, ktere napovi zda momentalne vstupuji prevazne limitem nebo na close usecek.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Cizinec,Sejna:
dobrá otázka,ale mohu vás uklidnit finwin a jine systémy stále fungují a vstupování na close svíčky je naprosto v pořádku.Vlastně je to na každém z nás.Pokud v něco nevěříte,tak vám váš mozek bude podsouvat vše,aby jste se v tom ujistili.Realita je jiná,naštěstí :).
Tohle je "problém" finančníka.Schválně jsem to dal do uvozovek.Jaký "problém" mám na mysli?Ten,že na finančníkovi jsou z velké části začátečníci a ti nějak automaticky a nevědomě následují někoho,kdo to umí.Což je do jisté míry v pořádku,ovšem "problém" je v tom,že to co obchoduje Tomáš s Petrem,příjde ostatním jako ta jediná správná cesta a věci minulé nebo jiné se zdají jako nefunkční.
Kde se podívám do diskuze frčí AOS a FIMS,limitní příkazy,sledování nabídky a poptávky,2 min.timeframe.Pamatuji časy zde na finančníkovi(pár let zpátky),kdy 2 min. timeframe bylo tabu,protože byl 1min. a 3min. tak nikoho nenapadlo používat 2min.Je to snad špatně?Jasně,že NE!!
Ani FIMS ani různé AOS nejsou svatým grálem,ani finwin není grál,ani žádný další systém na světě.Je to jen jedna z mnoha cest.Sledování nabídky/poptávky také není jediná funkční cesta.Jen si uvědomte kolik obchodníku vstupuje do trhu čistě iracionálně,na základě emocí,to vám nabídka/poptávka nezaručí,že se trefíte.Prostě nic není na 100%.Jen si představte kolik chodí po světě profitabilních obchodníků,kteří nemají o nabídce/poptávce ani tušení a přesto vydělávají nemalé peníze.Já vstupuji také na close svíčky a nemám problém.Takže platí to,co platilo před mnoha lety a bude platit i v budoucnu.NIC NENÍ DOGMA!Kdyby měla většina obchodních přístupu tak mizernou životnost a vrtkavost,pravděpodobně byste spočítali dlouhodobě(myšleno roky)profitabilní obchodníky na prstech jedné ruky,což je samozdřejmě nesmysl.
To byste se po pár letech v tradingu třásli doma pod dekou strach z představy,že vám váš obchodní systém přestane příští útery fungovat a ZASE budete muset vymazat 2/3 účtu a vymýšlet něco úplně jiného,funkčního,lepšího,spolehlivějšího atd,..A tohle by dlouhodobě neustál snad žádný trader,protože by to po pár letech naprosto zlomilo obchodníkovu důvěru v sebe sama a tudy cesta nevede,jak všichni víme.OK nemusíte mi vůbec věřit a výše napsané zcela ignorovat,ale podívejte na Woodieho,který svůj systém obchoduji již několik desetiletí a na xy dalších o kterých se nemluví.
Myslíte,že Woodieho system je nějaký superdokonalý?V něčem vyjímečný?Vůbec né,je asi tak dobrý jako např. finwin FIMS atd,..Zkrátka je dobrý,protože mu obchodník důvěřuje ;)
Tak si to vemte k srdci a zbytečně se netrapte ;)
PS:možná by mohl Petr napsat pár řádků,jak vnímá finwin a FIMS

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Re MichalMV. Sejna.
Ahoj Michale, děkuji za odpověď. Asi je potřeba moje popíchnutí do FinWinu brát trochu s nadsázkou. Já si také uvědomuji, když se dívám zpětně na grafy, že většina vstupů je obchodovatelná se vstupy na close úsečky.
Sejno, souhlasím, když porovnávám svoje výsledky z papertradingu a ostrého obchodování, také vidím jak to se mnou cvičí a kroutím hlavou nad nesmyslnými vstupy a výstupy, systém nesystém. Uvědomuji si, že jsem se tradingem pustil do největšího dobrodružství svého života.
Já čtu již podruhé od Dr. Brett N. Steenbargera Trading Coach a pořád tam nacházím nové věci. Používám kognitivní deník, do kterého si denně píšu své výsledky, hodnocení a návrhy na zlepšení. Další den se rychle vrhnu do obchodování a po prvním SL se vzpamatovávám a přemýšlím, proč jsem si pořádně nepřečetl své návrhy na opatření z posledních obchodních dní. Takže vedle psychologie bojuji také s disciplínou. Přeji úspěšné obchodování a řádný odpočinek během Vánoc. Zdeněk

Link to comment
Sdílet pomocí služby

měl bych dotaz na Petra

význam výstupu na prvním PT při RRR kolem 1:1 s jedním kontraktem docela chápu, význam stejného výstupu při dvou kontraktech a druhém vzdálenějším výstupu taky (dřívější články a diskuse na Finančníku toto zmiňují). Ne zcela ale je mi jasný tento přístup v poměru výstup jednoho kontraktu na 1.PT a dalších 6 výstupů někde jinde. Zde už asi musí fungovat důvěra v úspěšnost vzdálenějších profitů. Význam jednoho ze sedmi kontraktů na 1. blízkém PT mi není zcela jasný.

děkuji petr29
p.s. osobně jsem si s článku odnesl více než "jen" něco o výstupech :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Prosim Vas, mozete ma niekto nasmerovat na roziely medzi finwin a FIMS (staci ak ma navediete na tu spravnu diskusiu)

A k clanku, ako rozoznate v pohyboch cien, ci tieto pohyby nie su spoof (falosne peniaze) alebo priprava velkeho hraca na masivnu zmenu nalady na trhu? Co ak nastupi masivny narast nakupujucich len na oklamanie davu, aby nastupili na vlak, ktory o 30 sekund padne do priepaste? Ako casto nastavaju taketo situacie?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...