Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Už jste si vyřešili předsudky ohledně peněz?


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 48
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

S myšlenkou článku souhlasím, nicméně znám spoustu lidí, kteří bohatí nejsou a vím o nich moc dobře, že jsou šťastní a spokojení s tím co mají. Jednoduše řečeno, není pro ně priorita mít peníze. Bohužel je většina lidí na penězích až příliš závislá (stejně jako já) a uspokojení hledají jen v materiálních věcech, atd. Ona ta podstata našeho bytí zde tkví v něčem jiném...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomáši, zajímavé téma, ale myslím si, že vám tam chybí ten nejdůležitější problém nebo spíš myšlenka, kterou trpí většina traderů, že to co dělají je k ničemu, že to nepřináší žádný užitek, žádnou přidanou hodnotu pro společnost, že jsou paraziti ekonomického systému atd. Viz třeba tady: www.financnik.cz/forum/read.php?2,235366,235366. V takovém stavu mysli člověk podle mě nemůže dosáhnout úspěchu, protože všechnu svoji činnost bude jeho podvědomí sabotovat aby náhodou neudělal něco co si myslí, že je špatné. Jak jste si toto vyřešil vy? Co byste poradil ostatním?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

K tomu bych dodal výrok Jordana Belforta z filmu Wolf of Wall street, se kterým se plně ztotožňuji a sám sem to prožil.

"Let me tell you something. Theres´s no nobility in poverty. I´ve been a poor man and I´ve been a rich man. And I choose rich every fucking time!"

:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jsem hluboce přesvědčený, že Tomáš i Petr jsou lidé, kteří dokázali a stále nám tady na tomto vebu dokazují (a zároveň pomáhají !) že úspěch v tradingu je možný když to OPRAVDU chceme tím správným způsobem. Zejména Tomáš to tady naznačuje velice často. Jsem za to rád a pomáhá mi to. Myslím že vím o čem mluví. Děkuji Tome !!!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Paveln,

mohl bych vyjmenovat asi tak tucet dalších zaměstnání, u kterých také nevidím a nechápu žádnou přidanou hodnotu pro společnost :-) Co přinášejí zaměstnanci firmy McDonald tím, že dělají lidi tlustší? Nebo firma Coca-Cola? Jakou přidanou hodnotu mají lidé, co 10 hodin denně sedí někde v kanclu a zírají do počítače? Co za přidanou hodnotu pro společnost má inzertní oddělení v médiích a nebo bulvární deníky? Jakou přidanou hodnotu pro společnost mají ropné firmy a konglomeráty? Co tak úžasně společensky přínosného je na milionu aplikací pro mobil, kde člověk jen zabíjí čas?
To jsme opravdu u hodně náročného tématu.
Má přidaná hodnota pro společnost je ta, že dokáži na burze vydělávat peníze a ty pak utrácet mimo jiné tam, kde to dává širší smysl (samozřejmě zdaleka ne vždy a všude). Platím si například ne zrovna levné kurzy Španělštiny, i když už bych nemusel, u někoho, kdo má 3 děti a není snadné je živit. Podporuji finančně své rodiče. Občas udělám nějakou charitu. Podporuji studentku v Africe a přispívám na několik neziskových organizací. Atd, atd. Bez peněz, co vydělám na burze, bych to vše dělat nemohl.
Ale hlavně si myslím, že přidanou hodnotu pro společnost dávám tím, že platím ne zrovna malé daně, aniž bych cokoliv žádal zpět od státu (nikdy od státu nic nechci), nebo i tím, že díky finanční pohodě nejsem ve stresu, nikoho tím tedy neobtěžuji, nepřenáším své problémy na druhé, atd. Také si myslím, že pro společnost přináším mnoho ve formě inspirace, apod.
On si to asi každý musí vyřešit sám. Já sám tvrdím, že člověk by měl dělat hlavně to, co ho baví a uspokojuje a naplňuje a v mém případě je to rozhodně burza. Víc už o tom moc nepřemýšlím.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dovolim si oponovat, vsechny Vami vyjmenovane cinnosti prinaseji velky uzitek:
Co přinášejí zaměstnanci firmy McDonald tím, že dělají lidi tlustší?
- lide se maji kde najist, jenom nekteri ztloustnou diky McDanaldovi
Nebo firma Coca-Cola?
- maji dobre limonady, prinasi spolecnosti to, ze si je mohu koupit a vypit
Jakou přidanou hodnotu mají lidé, co 10 hodin denně sedí někde v kanclu a zírají do počítače?
- ja sedim v kanclu 10 hodin a ziram do pocitace. Jsem programator, delam aplikace pro rizeni vyroby.
Tyto aplikace napriklad umoznuji vyrabet vice vyrobku s mensim poctem lidi...
Co za přidanou hodnotu pro společnost má inzertní oddělení v médiích a nebo bulvární deníky?
- inzerce zvysuje mnozstvi prodanych vyrobku a snizuje naklady na jeden vyrobek a tim vyrobky zlevnuji, inzerce umoznuje konkurenci, velice prospesne, bulvarni deniky prinaseji nekterym lidem zabavu
Jakou přidanou hodnotu pro společnost mají ropné firmy a konglomeráty?
- davaji nam svetlo, teplo, pohyb atp.
Co tak úžasně společensky přínosného je na milionu aplikací pro mobil, kde člověk jen zabíjí čas?
- nekterym lidem davaji zabavu a odreagovani

Co dava nekomu trader?
Na nekterych trzich pojisteni, na nekterych trzich likvidita, ale na akciovych indexech asi nic :D
Ja s tim ale vubec nemam problem...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ja za sebe si to vysvetluju tak, ze spekulanti proste zajistuji likviditu... Kdyz se producent kukurice potrebuje zajistit na burze, potrebuje aby na dane cene nekdo odkoupil jeho kontrakt a ne aby cena udelala obrovsky skok (jako u nelikvidnich trhu).
To same treba na forexu, napr. podniky ktere nakupuji material v jine mene nez prodavaji vyrobky

atd...atd...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Svopex,

asi takto: Každý se musíme nějak živit a v principu každý vidí hodnoty jinde a přínos pro společnost také jinde, už kvůli tomu je to téma, které si zkrátka musí každý vyřešit sám po svém.
Dle mého názoru je ale nejdůležitější, aby člověk dělal hlavně to, co ho baví a naplňuje. Tím bude spokojenější, šťastnější, bude se to odrážet na jeho okolí, bude méně stresu - a to bude ten největší přínos pro společnost. Věčně frustrovaní, naštvaní, protivní a negativističtí lidé, co musejí dělat něco, co bytostně nesnáší, je dle mého názoru udělají pro společnost větší škodu, než třeba McDonald. (Ale na druhou stranu, nikdo nikoho nenutí, aby dělal to, co nesnáší - je to jen a jen jeho volba a rozhodnutí).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

svopex,
dík za příspěvek, je na něm krásně vidět, jak relativní může být hodnocení prospěchu z nějakého oboru činnosti, dovolím si jiný pohled na tvoje příklady
- McD, Coca-cola - mají prokazatelně negativní vliv na lidské zdraví, tj zdravotní pojištění jde na obezitu, nové klouby, místo na výzkum léku na rakovinu, teda na léčbu lidí, kteří si svoje problémy nezavinili
- aplikace pro více výrobků a méně lidí - tím zvyšujete nezaměstnanost a také spojitě sociální výdaje státu
- inzerce - stejně jako o pozitivním vlivu na prodej, značku, se najde dostatek studií dokazující žádný vliv na to samé
- bulvar - myslím, že je jedním z důvodů proč se podobný diskuze jako tato vedou a pozitivních přínosech se dá s úspěchem pochybovat, parazitování na cizím neštěstí, apelování na nejnižší lidské pudy neni nic extra, co by společnost posouvalo dál (ano, vím, že v ČR je jasně nejčtenější Blesk)

trading na akciích - kupujete si akcie firmy, dáváte jí důvěru a svoje finance na další rozvoj

nechci tím nijak zpochybnit tvoje důvody, dokonce s nimi souhlasím, jen mi přišlo, že jiný pohled to samé hodnotí úplně jinak a to samé platí pro trading, záleží na nastavení společnosti a i médií, kterým se speciálně u nás vyplatí ukazovat peníze jako důvod všeho zla a ty úspěšné jako viníky problémů neúspěšné většiny

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...