Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Tomášův žurnál cílů a progresu: Srpen 2015


Doporučené příspěvky

Děkuji za zajímavý článek.
Super je, že se dá v tradingu neustále někam posouvat vpřed a obdivuji lidi, (jako jste vy Tomáši), kteří se snaží neustále zlepšovat, takových jen na světe jen pár. Ostatní jen nadávají a tvrdí jak něco nejde a jak za jejich problémy může někdo jiný: stát, partner, přistěhovalci, rodina atd. Osobně se takovým lidem se snažím vyhýbat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

budu tentokrát pesimistický

z článku:
...Prázdninová nálada se myslím odrazila dokonale i v trzích. Za srpen spíše takové plácání se kolem nuly, nic moc akce...

a potom přišlo pondělí 24.8.2015 na finančních trzích

- panika na trzích
- volatilita na úrovni roku 2009
- propad indexů v odpoledních hodinách, Nasdaq > 8%, DAX > 7% atd.
- na FDAXu pohyb od Close do FDAX Low druhého dne 700 bodů (v roce 2012 bylo 200 bodů nedosažitelným maximem)

Volatilita trhů neustále a permanentně stoupá, brokeři nečekaně zvyšují spready, předvídatelnost se snižuje, klesá likvidita poskytovatelů kapitálu brokerům, trh se smýká nahoru a dolů ve velmi krátkých úsecích (DAX dnes umí 120 bodů za 2 sekundy, to v historii nenajdeme) ...

V současnosti si skutečně neumím odpovědět, zda nějaký AOS může být funkční alespoň v ročním horizontu. Používám vedle standardů polo AOS (kombinace specifických indikátorů a ruční exekuce příkazů) a musím konstatovat, že jich polovina prostě nefunguje. Je to tím, že trhy postupně ztrácejí svoji stabilitu, narůstá nárazově dynamika bez příčin a fundamentů, mění se zažité korelace (indexy - dluhopisy - měny) atd.

Mohl bych takto psát hodiny...




[ital] [/ital] [ital] [/ital]

Link to comment
Sdílet pomocí služby

S tímto já souhlasím. K úspěšnému obchodování stačí nekomplikovaná analýza trhů. To napsal Tomáš výborně. Takže žádné složité systémy,náročné strategie, které dávají signál jednou za tři dny, apod. To je nesmysl. Trhy se neustále hýbají a to postačí ke každodenním profitům. Stačí pouze sledovat trh a následovat jej. Když se otočí, tak rychle reagovat a ne tupě zírat jak se ztráta prohlubuje a čekat až prorazí námi nastavený nějaký smyšlený SL.
Stop loss nemusíme vůbec aplikovat. Možná jen na začátku, když se seznamujeme s trhy a taky v případě, že bychom nebyli u pc, ale to už není daytrading.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...