Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Hledat v
  • Více možností...
Najít obsah, který ...
Hledat výsledky v ...
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Spolupráce IB - Amibroker grafy


borco

Doporučené příspěvky

Zaujima ma ci tam funguje spolahlivo to nacitavanie dat z IB, ci niekto tuto kombinaciu pouziva aj na zobrazovanie grafov realtime dat ...

V amibrokery mi vyhovuje ze sa tam daju pisat vlastne indikatory/obch. systemy co v inych programoch cisto na grafy nieje az take jednoduche.

Chcel by som sa trochu hlbsie nastudovat ten Amibroker progr. jazyk ale pokial nefunguje prepojenie na IB tak pojdem radsej do Ensign(aj ked ten je z dlhodobejsieho hladiska drahsi tusim 40$/mes)

Inak na DEMO ucte IB my nefunguje poriadne ziadny system na zobrazovanie grafov - vsetky vynechavaju data (ibchart,amibroker...) - ked zapnem program s minutovym grafom tak povedzme 10min to ide bez problemu a potom nastane napr 5 min vypadok na grafe a potom zase pokracuje - je to sposobene tym ze nefunguje backfill na demo ucte?



Dakujem

BORCO

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 81
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

  • 6 months later...

Ak mozem tak by som sa vyjadril svoje domienky + riesenia k tomu zadrhavaniu. Je to sposobene tym ze AB spusta program / kod pri kazdom ticku - takze prave pri rychlom trhu sa zvykne pocitac zakusnut - hlavne ked mate nahodeny zlozitejsi kod - co je dost velky problem ked prave chcete z trhu vystupit :( - lebo v rychlom trhu to niekedy potrebujete dost rychlo.

Takze hned prve co odporucam pri ostrom obchodovani je :

- znizit prioritu procesu broker - cez task manazer - potom aj ked bude Ami vytazeny na 100% tak mozete robit s platformou na zadavanie prikazov pomerne slusne.

- Ak programujete vlastne kody - pridajte setbarsrequired() kolko barov dany kod k svojej cinnosti potrebuje, ak pouzivate prechadzanie barov prikazmi for tak ich obmedzte iba na hodnoty okolo kurzora / iba na niekolko poslednych hodnot. - vyuzite premennu BarCount. Ked mam pravdu povedat toto riesenie neprinesie az take urychlenie ako som ocakaval.

- najucinnejsie riesenie : pri obchodovani pouzivam inu databazu ako pri backtestoch. Ja som mal nastavenu databazu s 800000 polozkami aby sa mi tam zmestilo aj niekolko rokov dozadu. Teraz som vytvoril databazu s 10.000 polozkami (pri minutovych datach cca 10dni) Zatazenie procesoru mi kleslo z 80-100% na 20-60%. Raz za mesiac sa staci prepnut na velku databazu - nastavit backfill na 30 dni a previest ho - aby ste mali kompletnu historiu pre backtest.

Ak mate otazky popripade Vas napadlo nieco rozumnejsie budem rad ak sa niekto ozve

Zatial Caute

BORCO

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky za odpověď. Já jsem ještě nepřišel na to jak ten program vlastně pracuje "živě". Backtesting mám asi vyřešenej - tam problém není ( skoro). U těch živejch dat - tam jo. Borcio já používám graf kterej mě automaticky udělá backfill při spojení - to je O.K., ale nevím jak se dá ohraničit velikost grafu dozadu. Mám tam načtenej cca 1 měsíc a jestliže to pořád obnovuje data zpětně, tak se nedivím, že se to cuká. Jak se dá omezit délka grafu na cca ten týden - nějak jsem na to nepřišel? Je to ta velikost čárek k načtení ( mám to v češtině) v nastavení databáze? Já mám nastavený 20000.

PETr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim

Asi je to ono - ja osm nastavil 10.000 a mam tam cca 10 dni, velkost backfillu sa da nastavit vpravo dole je taky obdlznicek - pri pripojeni IB je zeleny - treba na to kliknut opacnym tlacitkom a tam sa da nastavit pocet dni bazkfillu od 1-30. Najnovsie tam pribudla este ponuka minimum - co bude predpokladam este menej ako 1 den.


BORCO

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jedna sa o subor ib.dll - pre istotu si treba povodny odzalohovat - neviem ci budu fungovat s tou ceskou verziou.

Inak od verzie 1.5 umoznuje backfill na minutovom TF 30dni. V inych TF poslednych 2000 hodnot. Aktualna nainstalovana verzia sa da zistit v menu Tools - Plugins(neviem ako sa to vola v cz verzii ale je to 6-ieste od vrchu v menu tools)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 10 months later...

Mohl by mi nekdo poradit,jak mam nastavit tickery do AB?....normalne se mi AB spoji s TWS,dole vidim zeneny policko connect,ale pokud zadam napr symbol HAL,zahlasi mi to ,ze symbol je spatny...vytvoril jsem si uplne novou databazi bez tickeru,-prazdnou,a zvolil jsem plugin AB-IB...1min graf...
Diky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tak jsem na to myslim prisel...zadal jsem napr HAL@ a pak to nehlasi chybu symbolu,ovsem snazi se to cca kazdy 2 minuty naspojit na TWS,a jakoby to TWS odpinkne pryc...proste hlaska,ze dela backfill,ale TWS mu presto nedava data...nemuze to byt treba jen tim ze nemam verzi profesional?...:-D
Uz me fakt nic rozumnyho nenapada...

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...

Důležitá informace

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy.