Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

dotaz pro novačka


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 64
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

  • 2 years later...

Jsem začátečník krátce po absolvování kurzu. Proto se omlouvám předem za případné naivní otázky.
1. Stáhl jsem si free verzi Gecko TnT. Protože mne vzhledem k možnostem účtu zajímají také marginy, vypsal jsem si je z Gecko TnT jak pro jednotlivé komodity, tak pro spready. Na základě typu z diskuze na stránky CME jsem si vypsal rovněž marginy komodit a spreadů na CBOT a CME a zjistil jsem, že marginy uváděné v Gecko TnT jsou již vesměs neplatné (jsou často nižší, v některých případech i dosti výrazně). Jedná se jen o přechodnou záležitost nebo je to pravidlo?
2. V marginech CBOT je definován rok úrody (sklizně) např. pro Corn December trough September. Chápu to správně tak, že se jedná o všechna období od prosince roku běžného do září roku následujícího?
3. V marginech CBOT je často definována komodita South American Soybeans, ale nikde jsem nenašel údaje OHLC ani Volume o ní.Poraďte mi, prosím, kde je možné je nalézt. (Jedná se o komoditu s velmi výrazně zvýhodněnými marginy).
Jsem si vědom, že skutečné marginy mohou být trochu vyšší, ne však nižší. Zabývám se zatím pouze papertradingem, chci problematiku nejdříve dobře zvládnout, proto rád přivítám každou radu.
Děkuji Pavel

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Prosím vás každý broker přes kterého budete obchodovat má jiný margin. Takže co vám kdo nabídne to platí. Já například obchoduji indexi russel, dow, NQ s marginem 500 a Tnote s marginem 300$, sojové boby 945, atd. Pro poziční obchodování jsou pak tyto hodnoty řádově v tisících $. Detailní popis komodit je třeba na barchart.com.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 months later...

dobry den, by som sa chel opýtat, že je nieco na Sovensku kde sa daju kupovat a predavat akcie??? A este ked mate tie americke komoditne burzy tak to am ako funguje to sa tam musite nejako zaregestrivat alebo tak nejak????? :) lebo co som si cital že na vstup na burzu zohnat 5000 USD to je pre 16 rocneho chalana tažke :) Dakujem

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Richard IV.:

Zkus vyhledat v Googlu treba 'broker +Bratislava' a uvidis co ti vypadne. Co se tyce US burz, staci, kdyz najdes brokera (idealne z US - maji vyrazne nizsi poplatky za obchod), posles penize a muzes zacit obchodovat :o) Pred tim bych si ale byt tebou jeste neco nastudoval - muzes zacit tady na Financniku. 5.000 $ byva naproste minimum pro rozumny zacatek obchodovani komodit. Uc se a setri :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

před časem jsem se nějakou dobu seznamoval s obchodováním na komoditních trzích - věnoval jsem mu asi tak měsíc a půl nebo dva měsíce každodenního studia, ale pak jsem přestal. Pracuji v neziskovém sektoru v sociální oblasti (hledám pracovní uplatnění pro handicapované) na jeden a čtvrt úvazku a také se věnuji hudbě. Mám tedy docela dost práce a studium prostředí komodit jsem dočasně přerušil s tím, že se k němu později vrátím.

A nyní k dotazu, který stručně uvedu:

V srpnu končí projekt, na kterém pracuji, a já už delší dobu pochybuji o tom, že svoji práci dokážu dělat dostatečně kvalitně. K výběru výše uvedeného zaměstnání mě totiž nevedla vášeň ale morální důvody. Brzy jsem ale zjistil, že bez vášně nedokážu podávat výkon, který by mě uspokojoval. Vždycky od doby mého dospívání mě vzrušovaly toky hmotných statků, ale spíše jsem inklinování k této části reality podvědomě potlačoval. Přitom můj mozek automaticky analyzuje vše co mu přijde do cesty a dělá si z toho závěry. Například sleduji ceny v obchodech, cifry na benzinových pumpách, ceny služeb a to nejen doma, ale i během cest v cizině. Obecně mě baví přemýšlet o světě v jeho rozmanitosti a kontrastech a to sice nejen filozoficky, ale také v penězích, které poměrně spolehlivě odrážejí životní úroveň.

Na tomto serveru bych se rád zeptal, jestli myslíte, že v Praze existuje možnost uplatnění na pracovní poměr nebo na živnostenský list v oblasti komoditního obchodování. Je mi 32 let, mám vystudovanou vyšší odbornou školu publicistiky a poslední 4 roky jsem se věnoval personalistice, marketingu a PR v neziskovém sektoru. Tj. zajímá mě především jestli dle Vašeho mínění mám nějaké šance, kde a na jaké pozici.

Předem děkuji za odpověď a nebudu se zlobit ani v případě, že můj příspěvek vyhodnotíte jako nemístný.

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

karloff:

Zdravím,

nevím nakolik je šance na to, že najdete práci v oblasti komodit na HPP nebo ŽL, možná u nějaké velké firmy, nebo jako nějaký správce fondu (to ale nejspíš nebudou komodity). Hlavou mi ale vrtá, proč pracovat pro někoho dalšího a ne jen sám pro sebe. Samozřejmě by se člověk prací pro někoho jiného vyhnul prožívání ztrát a nutnosti mít vstupní kapitál, na druhou stranu by pracoval za nějakou firemní režii a motivace a hlavně odměna by neodpovídala výsledkům.

Podle všeho o komoditách něco víte, protože za ty dva měsíce jste se určitě něco naučil, na druhou stranu nevím nakolik vás to nadchlo, když jste dal nakonec přednost jiným věcem. Rozhodně na tom není nic špatného, záleží na vás jak moc by vás bavilo dělat trading, a pokud bavilo všechno ostatní musí tak nějak na chvíli stranou - i když není nutné se koníčků vzdát naprosto.

Ještě mě zaujala jedna věc a tou je potlačování těch myšlenek na hmotné statky - asi v tom nebudete sám a možná i to je jeden z důvodů, proč tolik lidí prodělává, podvědomí je velký a tichý manipulátor a dokáže s člověkem pěkně cloumat. Práce s ním je asi ta neojobtížnější ze všech, ale rozhodně se vyplatí, vždycky je to jen o tom, najít tu správnou cestu k cíli hlavně ve svojí hlavě tak, aby bylo podvědomí na naší straně, zbytek je už sranda... ;)

Přeju hodně zdaru ať už budete dělat cokoliv.

Tom :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 months later...

×
×
  • Vytvořit...