Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

mIRC zpravy


czaussie

Doporučené příspěvky

Obvykle jsem pouze pasivnim ctenarem, ale dnes jsem se rozhodl prispet svoji troskou a snad tak obohatit arzenal vasich obchodnich pomucek.

Jiz delsi dobu pouzivam automaticky se obnovujici aktuality z oblasti ekonomiky a politiky prostrednictvim mIRC chatovaci (konverzacniho) klienta. IRC (Internet Relay Chat), jak mnozi vi, je chatovaci protokol a existuje skala klientu (i v cestine) kteri vam umozni sledovat ci se aktivne podilet na konverzacich rozlicneho charakteru. Nekdo dostal vynikajici napad vyuzit tohoto rozhrani pro kompilaci zprav a informaci ktere nas obchodniky zajimaji. Pro mnohe je znat nejnovejsi fundamentalni zpravy alfou a omegou obchodnich strategii a jejich prisun je klicovy. Tudiz, pokud je zajem, je treba ucinit nasledujici:

1) stahnete si libovolny IRC klient, doporucuji mIRC (www.mirc.com), urcite se da sehnat i v cestine.
2) zaregistrujte se a zvolte si "Othernet" sit a prislusny Othernet server. IRC protokol nabizi radu ruznych siti a je nezbytne byt na te "spravne" pro danou vec. V pripade, ze nemuzete najit zadny Othernet server, zkuste nasledujici: Fremont.CA.US.Othernet.org
3) v momente kdy se zdarne pripojite k Othernet serveru, je potreba se pripojit do "newsroom" kanalu. Ucinite tak prikazem "/join newsroom" ktery zadate v hlavnim okne. V pripade, ze se nemuzete pripojit, je docela mozne, ze jste za firewallem ci proxy serverem a holt se budete muset naucit jak tento problem obejit ci ho konzultovat s osobou studovanou v dane problematice.
4) hotovo. Nyni uz muzete v klidu sledovat nejnovejsi zpravy, zdarma!

Uvedomuji si, ze cela vec zni trochu komplikovane, ale mnozi z vas se vrhli i do takovych orisku jako je programovani a tudiz nemam pochyby, ze vas tato vec premuze. Urcite to stoji za vasi namahu. Dalsi vyhodou je, ze vetsina zprav obsahuje URL odkaz, kde si muzete precist detaily. A jako tresnicka na dortu, vyse zmineny kanal poskytuje take okamzite hodnoty komodit, akcii, trznich indexu, atd.
Zkuste v hlavnim okne zadat prikazy:
.oil
.asia
.gold
.cad
.energy
.msft
a podobne.

Jedinym potencialnim nedostatkem je fakt, ze vse je v anglictine. Na druhe strane, znalost anglictiny by mela byt jednim z mnoha okruhu sebevzdelavani vsech, kteri maji choutky zivit se forexem.
Rad bych podotkl, ze s mIRC nemam nic spolecneho, potazmo s "newsroom" kanalem a tudiz bych nerad skoncil jako technicka podpora dane veci. Osemetne problemy rad vysvetlim, ale prosim neptejte se me na banality a investujte trochu casu a zajiste najdete odpovedi na zakladni problemy.

Hodne stesti!

czaussie

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 32
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Moje osobni zkusenost je takova, ze zpravy chodi temer ihned po ohlaseni, mozna tam urcite zpozdeni je (3min je spis extrem), a urcite to je lepsi nez obnovovat nekde stranky.
Dalsi veci je obchodni styl kazdeho z nas. Ja tesne pred zpravami do obchodu nevstupuji, naopak zaviram otevrene pozice. A velmi zridka vstupuji do trhu hned sekundy ci minuty po uvedeni vysledku. Sem tam mam prilis rychle prsty a statisticky receno si je pak spalim. Jinymi slovy, cekam 5-15 minut nez se trh uklidni a ujasni si, jakym smerem pujde. Obvykle clovek nic nezkazi tim, kdyz si trochu pocka, i kdyz to treba znamena ztratu 10-20 bodu potencialniho profitu.
czaussie

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Preji dobry den,

jen bych chtel upozornit uzivatele podobnych "kanalu" - jedna se o informacni kanaly typu "chat", takze veskere dotazy, ktere zadavate (.dow, .oil, ...)jsou "zobrazeny" a "zodpovezeny" vsem pripojenym ucastnikum. Takze pokud vse "zahltite" svymi dotazy, zrejme budete velice rychle (a pro registrovany nick mozna i natrvalo) "odstreleni" moderatorem kanalu ...
Kanal "newsroom" je kanal na predani novych zprav smerem k ucastnikovi - nikoliv jako kanal dotazu ...

S pozdravem kbtm

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to DarkMan
Bohuzel nemam seznam prikazu, ale predpokladam, ze se to da nejakym zpusobem vypsat (patrne prostrednictvim dalsiho prikazu :)
Pokud si to nechas den ci dva pustene, urcite uvidis spoustu zajimavych prikazu.

to kbtm
Problematika filtrovani chatu a samotnych zprav bude brzo adresovana, jiz nekolikrat jsem videl na newsroom kanale tuto otazku a udajne brzo bude volba blokovat individualni chat ci prikazy.
Rozhodne ale dobry postreh a poznamka!

czaussie

Link to comment
Sdílet pomocí služby

dobrý den .. tak jsem si nainstaloval mIRC připojil jsem se na server a dokonce i na nějaké ty kanály ale neznaám žádný server s odkazama na reporty nebo jinné pouze jsem se připojil např. do kanálu kde by se mělo komunikovat o e mini, ale žádná komunikace neprobýhala jen tam byli přihlášeni lidé..... prosím o upřesnění jak na tyto zprávy nebo jinné a předem se omlouvám za mou no jak bych to nazval .... :S

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to radusor
Po pripojeni se na libovolny server site Othernet je moznost jit na jeden z mnoha "chat mistnosti" ktere se nabizeji. Zkus napsat prikaz "/join newsroom" a timto se dostanes na inkriminovany newsroom kanal kde je prehrsle aktualit. Mnohe v sobe obsahuji URL odkaz, na ktery se da kliknout pravym tlacitkem a dale tak cist podrobnosti.
Jeste co me napada je, ze jsi skutecne byl na newsroom kanale, ale zrovna zadne zpravy nebezely (po pravde receno to nekdy o vikendu vynechava) a tudiz to pak opravdu vypada, ze je tam pouze spousta prihlasenych lidi a nic se nedeje. Zkus pres tyden, to je vetsinou jina...
Hodne stesti,
czaussie

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...