Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

e-mini trhy


beginner

Doporučené příspěvky

Po té, co vyšel zde na financniku článek o mini trzích, tak mě dost zaujaly jejich elektronické verze. Začal jsem všude možne zjišťovat o nich víc, ale dost mě překvapilo že o nich skoro nikde nic není. Taky by mě zajímalo, které všechny komodity se dají obchodovat v podobě e-mini (kromě e-mini russell, S&P 500, dow jones ...)?
Jaké jsou jejich symboly a na jaké stránce se dají najít jejich grafy?

Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 408
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Jardo,
Na některých těchto stránkách jsem již byl, ale nic moc jsem z toho nezjistil - ano je zde např. na stránce sites3.barchart.com/pl/vsn/ccharts.asp mini corn, ale nevím, jestli je to e-mini, třeba v TnT, je e-mini verze corn, e-mini wheat, e-mini soybeans, e-mini gold, a e-mini silver ... ale většinu těchto komodit nemůžu nikde na internetu najít, je se mi podařilo e-mini gold a e-mini silver. Tak by mě zajímalo, jetli vůbec tyto komodity v e-mini verzi existují, jestli třeba není v TnT chyba. Nebo já už totiž opravdu nevím.

Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Namodro,
na stránkách burzu jsem taky byl - byl jsem na www.cbot.com , www.nymex.com, www.nybot.com ...
jediné e-mini kontrakty co jsem tam našel byly e-mini gold a e-mini silver (+ indexy). Právě že jsem hledal na spoustě míst, ale nepodařil ose mi najít víc e-mini trhů. Jinak bych sem nevlkádal tento dotaz. Já se vždy snažím si zjistit vše sám a až pokud to nejde, tak dám dotaz.
Doufám, že se ale chápeme dobře ... mě nejde o ,,obyčejné,, mini trhy (obchodované pitově), mě jde ted jen o elektronicky obchodvatelné mini trhy.

Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Už by mě jen zajímalo pro uplné ujasnění - existují vůbec E-MINI kontrakty:
e-mini corn ?
e-mini wheat ?
e-mini soybeans ?
V TnT tyto kontrakty jsou i v e-mini podobě, ale například na stránkách burz jsem je nikde nenašel. Na CBOTu jsem nasel treba jen mini corn, ale ne e-mini corn atd.
Tak by mě zajímalo, jak to tedy s těmito kontrakty je? Jestli teda můžu věřit tomu co je napsané v TnT...
díky

Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

snažím se vytvořit vstupní strtegii pro intradenní obchodování trhu E-MINI S&P 500. Na stránkách IB jsem dohledal, že margin pro intraday trading je skoro 2000 USD.
Výše marginu přece vychází z volatility trhu. Znamená to tedy, že trh E-MINI S&P 500 je v e-verzi vysoce volatilní?, když např.E-MINI GOLD má margin něco kolem 300 USD?

Díky za radu Jiris

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pokud se podíváte zde:

www.interactivebrokers.com/en/trading/marginRequirements/futuresMargin.php?ib_entity=llc

"IB Intraday Futures Margin and Futures Options Hours

All Futures products except on the Sydney Futures Exchange (SNFE) will be margined at 50% of the normal margin requirements during normal liquid trading hours for each product type. Each day at 15 minutes before the close of the normal trading session for a product, margin requirements will revert back to the 100% requirement until the opening of normal trading hours the next day. Margin requirements will always be applied at 100% for all spread transactions. "

tak se dozvíte, že během běžných obchodních hodin je margin snížen o 50% a až 15 min před ukončením běžného obchodování je margin navýšen na 100%.

Jakub

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to jiris:
výše marginu se odvíjí nejen od volatility, je toho více, navíc víte že různí brokeři mají různé marginy na totéž, lišící se až ve stovkách usd. Někteří ale právě na e-mini indexy a intraday nabízejí marginy oproti overnight velmi nízké, včetně podstatně snížených poplatků.

dovolím si zmínit jistou fintu na miniindexy intraday, jež mě neznalému kdysi ukázal profík z banky na mém PC doma:
-do portfolia se nahodí všechny papíry v DOW např.-ty se tam vejdou všechny na obrazovku, u SaP se vyberou ty s největší váhou-jejich pohyb také nejvíce ovlivnuje pohyb indexu.
-na obr.se pustí celé portfolio, včetně barevně indikovaného stavu bid/ask každého papíru. růst je zelená, pokles červená, přitom musí být nutně vidět časová řada, to je třeba 10-20 ticků-pohybů nahoru dolů za sebou, real time data nutností, dobrá tech.anal. též
-jsou stavy v trhu, kdy se do většiny papírů jakoby nalijí peníze, vzroste objem---políčka zezelenají. červenají u poklesu. Je to velmi názorné, obrazovka celá mění barvy. Index reaguje okamžitě.
-kdo má dobré a rychlé spojení a možnost okamžité exekuce dá se zde vařit, je nutné ale být velmi pozorný a umět rychle reagovat na signály buy/sell vč.limitů SL/PT. Kdo má na to nervy, oči a reakci...

pěkný večer vám

Link to comment
Sdílet pomocí služby

pete:
...tomu rozumím. Mám vypracovanou základní metodu na umísťování stop-loss. Vlasntně nic vyjímečného. Zatím sleduji jen vzestupné tendence. Snažím se sledovat základní formace na grafech duble bottom/ duble top a S/P a podle nich pak reagovat na vývoj trhu...
Avšak výše blokovaného marginu je stále pro můj money-managament dosti vysoká. Nechci však tento trh opustit právě pro jeho vysokou likviditu.

S pozdravem jiris

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...