Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

kdy začít obchodovat


Doporučené příspěvky



Na vaše webové stránkiy jsem zcela náhodou narazila v lednu. zaujaly mne a zprvu jsem je jen chaoticky pročítala. Během měsíce jsem se však rozhodla, že komoditám věnuji tolik časui, kolik jen bude možné. Je mi však už 50 roků, tedy věk ve vaší oblasti seniorský. Proto mne velmi pozitivně naladil dopis Tatiany. Jsem odhodlána pocivým studiem a disciplínou dosáhnout cíle. Mám tři děti, všechny studují a ještě dlouho studovat budou. Jsem s nimi sama. Když však pročítám řádky těch kdož začínají, mám pocit,že mnozí si mohou dovolit bádat a studovat několik let, než vstoupí do trhu.A to já nemohu, ale zase tak úplně to uspěchat nechci. A opravdu zjišťuji, že studium této oblasti by mohlo být nekonečné. A já potřebuji postavit na nohy děti a sobě trochu připravit existenčně klidné stáří. Základní kapitál do začátku bych měla a něco ještě přibude, avšak nevím, jak dlouho mám na sobě pracovat, než vstoupím naostro do obchodu. Do konce května chci nadále studovat materiály, který poskytuje finančník.Dosud jsem pouze třikrát podrobně přečetla manuál, zakoupila a taktéž prošla knihopu "Jak obchodovat s komoditami" a velmi letmo jsem se seznámila se spready. 20. května se chci v Praze zůčastnit kurzu, který nabízíte.
Mám tedy jen základní informace. A od konce května se chci věnovat paper tradingu až do října a to každou volnou chvíli (po večerech 2-4 hodiny). Povězte mi, prosím, musí človšk opravdu nutně věnovat obchodování bez peněz tak dlouhou dobu, jak mnozí plánují- třeba několik let, nebo si mohu dovoli po půlročním tréninku vstoupit do trhu?(Sebevzdělávat se samozřejmě budu i nadále a doživotně). S obchodováním nemám velké zkušenosti, mám střední vudělání elektro za komunidstů (studovala jsem počítací techniku a počítač celou dobu studia neviděla), pracovala jsem poto na vysílači. Vysokoklškolské vzdělání humanitní (sociologie) jsem ukončila před 11 lety. Učila jsem, vlastnila jsem realitní kancelář a v realitách se stále trochu pohybuji ale zaměstnaná jsem v obkasti sociální práce.Jsem technický, podnikavý typ, ale k účetnictví jsem měla vždy daleko. Angličtinu ovládám spíše pasivně, počítač zase základně užitkově. Mám naději s mými vědomostmi a časovými možnostmi se na podzim (v zimě) pustit naostro do obchodování? Existuje nějaké optimální roční období pro začátek, či je to lhstejné? Také já patřím k těm, kteří vám moc děkují za finančníka, který mi otevřel zcela nové obzory a možnosti. Uvažovala jsem, že půjdu za několik let pracovat na pár let do zahraničí, snad ti nebude nutné a budu moci zůstat doma s dětmi. Příliš jsem se rozepsala, olmlouvá se! Alice
Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 42
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Alice,

sam jsem teprve z papertradingu cerstve prechasel na ostre obchodovani, ale v kazdem pripade se da rici, ze je to hodne individualni zalezitost. Myslim si, ze pokud zacnete papertradovat s realnymi daty od konce kvetna a vydrzite poctive do rijna, pricemz si budete stale rozsirovat i teoreticke vzdelani zejmena v oblasti psychologie obchodovani a doladite svuj obchodni plan, pak jste na dobre ceste a sama uvidite, jak se Vam (ne)dari. Podle vysledku v papertradingu se pak musite sama rozhodnout, jste-li uz na ostre obchodovani pripravena.

Hodne uspechu,

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den Alice, vítejte na finančníku.
Snad jen na úvod: patříme do stejné generace, komoditám se věnuji rok a půl, pokládám se také za technika ( SPŠ el. ) a v oboru i pracuji. Možná, že je dobré vědět, jestli diskutuji s technicky, nebo humanisticky založeným člověkem. Tyto dva typy lidí podle mého mají poněkud jinou logiku. Takže jsme technici, logika by nám neměla být cizí a proto budu postupovat od všeobecného ke konkrétnímu.

Komodity a jejich perspektiva pro nás: pro pracovní trh už nejsme vůbec zajímaví. Je třeba si upřimně přiznat, ža naše vzdělání je zastaralé, školy dnes opouštějí mladší absolventi, kteří znají lépe jazyky, mají ve svých oborech nejnovější poznatky, většinou nejsou vázáni na rodinu ( jsou časově flexi..).... atd...atd... ALE na všem špatném je něco dobré. Berte to prostě tak, že díky těmto nedostatkům máme dost velkou motivaci vydržet. Nehledě k tomu, že v civilizovaných zemích jsou komodity velice prestižním zaměstnáním. Prostě to berte tak, že lepší džob už nám nikdo nenabídne. Ono asi není moc lepších pracovních příležitostí... zase ale na druhou stranu: "Na světě nejsou žádné obědy zadarmo." ( Milton Friedman).

"jak dlouho mám na sobě pracovat, než vstoupím naostro do obchodu" - To je naprosto individuální. Vezmu to podle sebe. Prostě si jednoho krásného dne budete myslet, že už jste připravena. Budete přesvědčena o tom, že už toho nemůžete více přečíst, ani natrénovat, budete mít za sebou několik eufórií z krásně vyvedených papírových obchodů a řeknete si: Jdu do toho. A tak si poprvé naostro kliknete.... Co to s Vámi bude dělat ( v pozitivním i záporném smyslu...), to si zatím nedovedete představit. Nedá se to téměř ani dopředu odhadnout. To si prostě MUSÍTE zažít na vlastní kůži. Právě v těchto okamžicích se pro Vás bude lámat chleba a Vy si začnete ujasňovat, jestli k těm komoditám jste, nebo ne. Kde jsou Vaše slabá a silná místa.... co bude třeba doladit, nebo úplně změnit.

Píšete, že jste se přihlásila na kurz spreadů. Dejte si konkrétní úkol: V sekci Vzdělávání je e-learning. Než půjdete na kurz, měla byste být připravena tak, že např. v odstupu 4 dnů od sebe uděláte test s výsledkem nejhůře 98 budů.... ze 100. Možná se Vám to bude zdát přísné, ale komodity neodpouštějí ani ten nejmenší detail.... Pak asi budete připravena na tak spec. školení jako jsou spready, indikátory, nebo jakékoli jiné.

Taky jsem se trochu rozepsal, tak snad Vám to alespoň malinko pomůže ve Vašem startu do nového života.
Greenhorn.





Link to comment
Sdílet pomocí služby

Kdyz uz se tu zminily kurzy, tak rozhodne doporucuji absolvovat postupne vsechny tri zakladni kurzy, ktere financnik.cz porada - tj. 1) Zaklady uspesneho obchodovani na komoditnich trzich; 2) Uvodni kurz do obchodovani emini trhu; 3) Obchodovani s pomoci nejpouzivanejsich indikatoru (v tomto poradi!). Spoustu veci Vam to vyjasni a hodne pomuze v zacatcich.

Hodne uspechu,

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den všem.
Alice vítám vás mezi "Finančníky". Greenhorn vám dal poměrně úplnou odpověď na vaše nejistoty stran tohoto businessu. Věta "Prostě si jednoho krásného dne budete myslet, že už jste připravena" není z pohádky, ale takto nějak to je. Nehledě k tomu, že nejde pouze o teoretické vzdělávání, ale i o celkový proces. Celá věc je z počátku tak nová, že si spíš připadáte jako ve snu, než v realitě a je potřeba získat určitý pocit normálnosti, nebýt ze všeho vyjevený a tak podobně, a toto se děje v čase, který neošidíte. Ovšem, na druhou stranu, jsou zde i tací, kteří mohou mít jinou zkušenost, začali obchodovat brzy, ne-li hned a mají jinou zkušenost. Musíte zvážit sama, jaký styl je ten váš. Osobně jsem zastánce cca ročního papertradingu, ale konkrétně ve spreadech, kterým se věnuji, mnoho kolegů tuto dobu nepovažuje za potřebnou k úspěšnému obchodování. Abyste také správně pochopila - papertrading vás neochrání před ztrátami v živém obchodování, ale dá vám určitou statistickou výpověď o tom, jak tyto ztráty mohou být velké a jak velké můžou být vaše zisky. Samozřejmě bez záruky, další rok může být jiný, ale určitá informace je v papertradingu obsažena. Nehledě k tomu, že ID a poziční obchodníci si v tomto období vyzkouší svůj obchodní systém. Ve workshopu pro spready ho dostanete téměř hotový, ale je třeba ho doplnit o vlastní money management. Rozhodně vám spready doporučuji. Přeji vám velkou vytrvalost a velký úspěch! Iveta (46, 1 manžel, 3 děti, vášeň pro komodity).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den Alice,

Kdy začít naostro? Není jednoduchá odpověď. Komoditní obchodování je postaveno na psychologii a důvěře v systém, jež jste si odzkoušela na historických datech, popř. on-line na demo účtu. Takže, až budete [bold]VĚŘIT[/bold] ve svůj obchodní systém pak určitě zkuste svůj první klik.

Přeji hezký den
Zbyněk

Link to comment
Sdílet pomocí služby


Váení, moc děkuji hidalgo, greenhornovi , Martinovi i Zbyňkovi za jrjich rady. Jsou pro mne velmi podnětné a velmi povzbudivé. Ráda bych jen ještě věděla, zda tato cest vede opravdu ke slušnému živobytí, nebo zda ji všichni používáte jako vedlejší příjem, dojíždím tiž denně do práce.A pokud je to váš hlavní zdroj příjmu - jste spokojeni? Omlouvám se , pokud mé otázky považujete do této diskuze nenáležející nebo pro vás nepřijatelné. A máte, prosím, pro mne doporučení ještě nějaké literatury, kterou by bylo možno zakoupit ke studiu? Absolvuji zcela určitě kursy v pořadí, jaké doporučuje Zbyněk.A v nejbližších dnech si asi dovolím položit některé z již prvních odborných otázek začátečníka, které mi vyvstávají. Přeji všem pěkné jarní dny a god trading. Alice
Link to comment
Sdílet pomocí služby

Alice,

v cestine vysla prozatim jen jedna rozumna kniha - Obchodovani na komoditnich trzich. Umite-li anglicky, muzete zacit studiem knih:


Kniha Reminiscences of a Stock Operator je take legalne k dispozici na webu - Reminiscences of a Stock Operator [PDF]
Link to comment
Sdílet pomocí služby

Vážená Alice,
živit se tím dá velice zajímavě, a co je na tom neskutečné že si za vše můžete sama. Takže žádné české nadávání na kdekoho a házení viny na jiné zde neplatí! . Na věku a vzdělání nezáleží, vše je pouze ve Vás a na Vás. Tvrdím že kdo tomu dá 20-30min denně má obrovskou šanci si i podstatným způsobem změnit život k lepšímu. Trh je tak obrovský že se tam myslím vejdete v pohodě ještě i Vy a pár dalších :-) Pominu peníze: jde i o čas, který kape a kape a kape... a pocit uspokojení
A navíc:
neznám jinou možnost kde si nanečisto, ale přesně tak jak to je v reále máte možnost vyzkoušet zda ANO nebo NE.
(snad ještě na papíru zkoušet sportovní sázky - tam máte též jasně vypsané kurzy jak zde).
přeji úspěch a výdrž, stojí to za to když se povede!
miciko



Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den Alice,

Knihy sice doporučil Martin, ale to nevadí. ;) Sám za sebe bych doporučil asi Eldera - Trading for living. Co mě na této knize přitahuje je jednak základní aspekty z psychologie, seznámení s trhy vůbec, vysvětlení základních indikátorů a co je hlavní je psána velmi jednochuchou angličtinou a s pomocí slovníku věřím, že nebudou nějaké vážné problémy s porozumněním co autor má na mysli. Kniha zde na finančníku byla recenzována:

www.financnik.cz/art/recenze-knih/trading-for-a-living.html

Přeji hezký den
Zbyněk

Link to comment
Sdílet pomocí služby

S nakupem knihy Trading for a Living bych doporucoval prozatim vyckat - prinejmensim tak 2 mesice (nekdy v lete bude tato kniha pro cesky trh vyrazne dostupnejsi - dalsi info dodam v horizontu tech dvou mesicu).

Osobne doporucuji zacit bud knihami pana Douglase, ktere se zabyvaji psychologii tradingu a k nimz se v poslednich dvou tydnech stale znovu a znovu vracim (imho obsahuji skutecne to nejpodstatnejsi pro ostry start) a posleze pak necim inspirujicim - bud Reminiscences of a Stock Operator nebo Market Wizards.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Martinek: Mam na mysli onen "kovbojsky" manual (resp. manualy). Samozrejme to zalezi na uhlu pohledu, podle me je diky mnoha faktorum (predevsim jednoduchost a motivace tou povestnou premrstenou cenou) nejlepsi. Posledni dobou zjistuji, ze cim vice se k "jeho" strategiim vracim, tim jsem uspesnejsi. Ostatne na nem zacinali i autori tohoto serveru...

Tato diskuze by nejspis nikam nevedla, proto je to moje posledni reakce. Pojdme se venovat necemu uzitecnejsimu:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...