Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

kontinuita obchodování


Doporučené příspěvky

Dobrý den,
posledních čtrnáct dní nedělám po nocích nic jiného, než pročítám finančníka a jsem rád, že jsem tuto stránku objevil - čímž děkuji za tuto spoustu informací. Jsem prostě natěšený začátečník.
Po přečtení manuálu, všech článků a diskuzí ( mám toho plnou hlavu ) řeším, jaký si zvolit způsob obchodování - jestli poziční nebo intradennní.Láká mě ID - což se asi nováčkům nedoporučuje - ale zajímá mě, jestli je nutné obchodovat každý den. Vycházím z toho, že sestavím -li si obchodní plán, který podrobím backtestu, tak v něm budu obchodovat všechny signály, které mi můj obchodní plán určí - je to jako bych obchodoval každý den celý rok.Jestliže vím, že můžu obchodovat ID 3x týdně - má cenu se do toho pouštět ? Uvědomuju si, že teoreticky bych mohl zobchodovat obchody které nevyjdou a ziskových se zrovna neúčastnit. 21.5 jdu na kurz ID , tak snad mi to pomůže v rozhodování.
Děkuji předem za všechny názory a připomínky.
Marek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim,

jsou lide, kteri intradenne obchoduji x hodin denne; jsou lide, kteri obchoduji jen pri otevreni/zavreni trhu; a pak jsou lide, kteri obchoduji jen jednou za x dni. Zalezi ciste na Vasem osobnim stylu. Jestlize muzete obchodovat 3x tydne, je to vcelku dostatecny prostor a rozhodne bych se toho nebal. Sam uvazuju, ze z obchodnich dnu vypustim pondeli a patek...

Hodne uspechu,

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den Smazaku,

Zkusím to trochu přiblížit. Představte si, že se rozhodnete intradenně obchodovat 1 pevně zvolený signál ve svém obchodním systému. Tento signál se v trhu bude objevovat naprosto náhodně. Někdy s vyšší frekvencí, jindy s nižší. Je to jisté, neboť trhy se neustále mění a stejně tak i frekvence vašeho signálu. Důležité je abyste se soustředil přesně jen na tento signál a přesně dodržoval svůj obchodní systém. Co z toho lze vyvodit? Jen to, že při splnění výše uvedených podmínek se bude váš učet pomaleji měnit (co do plusu i minusu) pokud budete obchodovat méně a naopak rychleji, pokud budete obchodovat častěji. Pozor na přeobchodování, mějte na paměti, že vždy svému brokerovi zaplatíte komise a velmi pravděpodobně dostanete i skluz v plnění většinou ve váš neprospěch.
Taková obecná rada zní méně a kvalitněji. Je důležité si uvědomit, že velmi podstatný vliv na vývoj účtu má to, kolik obchodujete (množství a money management) a ne to jak často obchodujete.
Na kursu se určitě dovíte mnohem více a spousta věcí se vám vyjasní.

Přeji hezký den
Zbyněk

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj všichni,
můj příspěvek bude trochu "bokem", ale snad se bude také týkat kontinuity obchodování.
Z mnoha důvodů jsem musel poslední měsíc upustit od systematického sledování trhů v pozičním obchodování. V pohodě jsem sledoval 5-6 trhů.
V současné době mám poměrně velký problém s "návratem zpět". Chtěl jsem například reagovat na příspěvek v Diskuzi o obchodech. Když jsem se nad tím začal zamýšlet, aby to mělo hlavu a patu, na základě toho, že jsem orientovaný v dané komoditě, tak jsem se dostal k tomu, že bych potřeboval minimálně 3-4 hodiny. A ještě by to asi nebylo to pravé ořechové. Je mi moc líto....
Máme tu léto. Takže dámy a pánové - žádné dlouhé prázdniny, nebo Vám to uteče, jako mě !!!
Zdraví Vás Greenhorn.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

RadekFX: No, s poradateli kurzu nemam nic spolecneho, takze nemam duvod marketingove agitovat. :-) Nicmene - kurzy jsem si sam prosel a mam z nich velmi dobry pocit. Smyslem tohoto fora je pomahat ostatnim, kteri s komoditami zacinaji - a ja se snazim pomoci tim, ze doporucuji informacni zdroje, ktera JA povazuji za kvalitni. Kurzy poradane financnikem k temto zdrojum v kazdem pripade patri.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

DrMozek - vše záleží kolik času chcete čemu obětovat, jak rychle chcete objevit objevené, jaké máte dosavadní zkušenosti, jazykovou vybavenost atd. Žádné kurzy nejsou rozhodně podmínkou pro úspěšné obchodování. Kurzy jsme začali dělat proto, že nás lidé žádali, abychom připravili obsáhlé tištěné materiály a vše jim vysvětlili podrobně osobně a navíc jim odpovídali na otázky, které je u dané problematiky napadají. To je podstata kurzů – intenzivní předávání zkušeností. Zde ve fóru a v článcích naleznete mnoho know-how, na kurzu jsou k dispozici naše zkušenosti utříděné systematicky do jednoho dne.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den Greenhorne,

přesně vím o čem mluvíte. Já bohužel mívám problém i po víkendu. Trvá mi přibližně hodinu až dvě než dostanu ten správný rytmus a cítím se v pohodě. Pokud mám výpadek pět dní a víc musím pak jeden den obětovat a trhy jen sledovat (obchoduji ID). Bohužel to čato bývá ten výživný :D.

Už jsem si na to udělal pravidlo do plánu ;).

Přeji hezký den
Jakub

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...