Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Joe Ross


beginner

Doporučené příspěvky

Dnes trh chvíli po otevření vyrazil směrem dolů. Vytvrořilo se 1-2-3 (červené), ale bylo velké. Počkal jsem tedy na Rh. Trh se znovu otočil směrem dolů a vytvořil druhé 1-2-3 (modré), do kterého jsem vstoupil => SL. Když jsem se zadíval na celou situaci, došlo mi, že se vstupní signál se vytvořil uvnitř Trading range. V plánu mám napsáno, že 1-2-3 neobchoduji v TR. Moje chyba, za kterou jsem zaplatil.

22669

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Oproti včerejšku, pro mě dnes daleko čitelnější struktura trhu. 1. obchod se odehrál na vyznačené S/R úrovni na vyšším tf. Z důvodu vyššího SL jsem si počkal na Rh. Výstup na Globex High. 2. obchod se odehrál na GH, kdy trh nejdříve tuto S/R úroveň překročil, ale za okamžik se vrátil znovu pod ní. Po vytvoření 1-2-3 a průrazu TL. Jasný vstup. Výstup na LOD.

22730

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji kanosi za odpověď. Dnes byl jasný plán. Obchodovat do longu. Trh vytvořil DB na S/R úrovni (včerejší HOD). Vstup LIMITem z důvodu velkého SL. Výstup na horní hraně cenového kanálu, které jsem měl zakresleno na vyšším tf. Trh se obchoduje na svém historickém high, kde nemám žádné platné S/R úrovně, kde bych umístil PT. Hrana cenového kanálu se mi tedy zdála jako logické místo pro PT. Trh následně prorazil cenový kanál a roste prakticky do teď. Zdá se mi, že jsem výstup mohl zvládnout o něco lépe. Příště asi v také situaci, kdy se trh valí jedním směrem a nemám vyznačené žádné S/R úrovně, budu vystupovat na TSL.

22886

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tento týden jsem se vrhnul po úspěšně zvládnutém simu na live. Dnes se vytvořilo na vyznačené S/R 123. Vstup na Rh z důvodu velkého SL u 123low. V této situaci jsem byl opatrnější a posunul jsem SL na BE, když se trh odrazil od 50%rtcmntu. PT jsem umístil kousek za 50%rtcmnt, abych měl RRR 1:2. PT nebyl zasažen o 2 ticky.

23053

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...

Ahoj,
zdravím všechny co jsou uchváceni obchodním stylem Joe Rosse. Měl bych pár dotazů na zkušenější uživatele co "jedou" live. Jsem začínající obchodník už obchodující na reálném účtu. Chtěl bych se zeptat zkušenějších uživatelů, proč používají candlestick, Mám od Joeho 2 knížky a veškeré grafy jsou prezentovány klasickými bary, jestli jde jen o věc náhledu nebo vám to nějak pomohlo.. Dále vidím, že screenshoty jsou ze sierry, tak ještě otázka je pro vás pohodlnější pracovat v Sierra chartu? Já jsem s TWS spokojený, většinou si dám pod sebe 2 timeframy, 2 trhů, pro sledování tak akorát :-)

Jinak měl bych dotaz ještě na trhy obecně, bohužel se ke grafům nedostanu před 18:30h tak indexy se mi nechce obchodovat, většinou už mají slabší volatilitu, jestli je tady někdo kdo obchoduje energie, nebo obchoduje večerní seance... a končíte po prvním úspěšném obchodu, nebo když vidíte druhou příležitost tak ji zobchodujete také? Předem díky za vaše odpovědi...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj, knizky jsou psany pred cca 25, takze pro zobrazovani na PC tehdy byli pravdepodobne jednoduzsi klasicky OHLC bary v cerne barve. Takhle to vidim ja, ale myslim ze je to naprosto jedno. Na svíčkách se mi lépe určují 123 a trh je pro me zkratka na prvni pohled vice citelnejsi a libivejsi. Funguje to ale tak i tak, je to kazdeho vec, ale dopurucuji ti svicky. Zkus si urcite demo Ninja-tradera nebo Sierry, podle me je to vice komfortnejsi. Energie neobchoduji. A je jenom na tobe jak si to nastavis, jestli budes obchodovat i po tom co dostanes PT, SL, BE... Nekdo obchoduje nekdo ne, jsou k tomu ruzne duvody, ty duvody ale musis najit ty sam.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky za odpověď Kocista, nenapadlo mě že jsou ty knížky tak staré... to hovoří za vše, že i po tolika letech je to aktuální a tak úžasně napsané, alespoň pro mě. Sierru teda určitě vyzkouším demo, s daty od IB snad nebude problém to propojit. Jinak já když mám špatný obchod, tak se to snažím napravit dalším obchodem, ale když první obchod vyjde tak už jen sleduji data, snažím se min. ty 2h denně odsedět a trenuji soustředěnost a čtení grafů. Nevím, jestli spíš nebude vhodnější dodržovat (tedy aspoň přibližně, dle toho co trhy nabídnou) frekvenci 2 obchodů denně, i druhý obchod co bych vzal bude z 50% dobrý(neberte mě za slovo, mám zatím málo obchodů, tak ty % jsem nastřelil). Právě, když vezmu po špatném obchodu další, měl bych brát i po dobrém, jednoznačná odpověď asi neexistuje. Ze začátku jsem špatný obchod hodně rozdýchával a musel dávat na sebe pozor abych se nenechal strhnout, s přibývajícími obchody se to zlepšuje... Motivaci mám jako hrom a k trhům velký respekt. Obchoduji zatím po jednom kontraktu, tak se snažím vybírat pouze menší profity. Nedařilo se mi moc congestion, tam jsem méně úspěšný,tak zatím obchoduji 1-2-3 a Rh. Já obchoduji ropu a NG na menších timeframech, asi to není ideální na začátek, ale tak nějak mi sedly. A co obchoduješ ty, kocista, indexy?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Je to jak rikas, spoustu lidi kdyz dostanou SL, tak uz potom nejsou tak selektivni a jdou do trhu agresivneji i treba podvedomne aby ztratu dohnali. Kdyz ale dostanou BE nebo nejaky normalni profit, tak jsou v pohode, takze neni duvod nevzit dalsi obchod. Je to vazne na tobe, jak se citis a jak si to nastavis, zadny obecny pravidlo neni, musis si to ušít ty na miru. Jo obchoduju mini-Russell. 123 jsou uzasna vec kdyz se dobre uchopi a kdyz jsou ty congestion opravdu dlouha a pravidelna, poradne ohranicena tak se taky daji pekne obchodovat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji za radu. No od malička jsem si vybíral většinou ty těžší cíle :-) tak se budu snažit zvládat tu agresivitu a být konsistentní. Rád na sobě pracuji, jak fyzicky, tak psychicky. Ty congestion budu zatím pozorovat a jen si zapisovat, než si vytvořím širší statistiku, jak se chovají vlastně.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 9 months later...

obchod z 24.2.20 V premarkete sa vytvorilo 123 low a nasledne rh.Pockal som si na prvy prienik rh a po tom co bar uzavrel pod rh zadal som prikaz na nakup.Vstupil som do trhu nasledujucim barom co pre mna znamenalo platny signal kedze sa jednalo o druhy prienik po tom co sa vytvorila congestion.Sl som umiestnil 1 tick pod natural support uroven a po tom co trh urobil prudky pohyb smerom nahor som ho posunul na 50%.Dalej som ho trailoval 1 tick pod kazdu support uroven az kym ma trh nevyhodil.

27147

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...