Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Psychologie obchodování 32: Brandon Bays


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 191
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Dobré ráno.

To zní skvěle. Tohle pro mě dělá v běžném životě "přijetí toho co je". Ať se objevuje cokoliv, tak přijetí a odevzdání se prostě opět ukáže, že vše je a vždy bylo ok. Velký klid mimo jakékoliv pochyby. V tradingu zatím nemohu posoudit, live zatím nejedu. K této snadné "metodě" mě přivedly audioknihy E.T.ho (Eckharta Tolle).

Knížku si pro zajímavost seženu, díky za tip a ať se ve všem daří!

h.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tomnes:

moc díky za tenle článek..přemýšlel jsem, jestli něco o semináři s Brandon napíšete, takže jste minimálně mě velmi mile překvapil..sám jsem Cestu přečetl už před nějakou dobou a naprosto mě fascinovala..leč, jak říkáte, proces Cesty není vůbec jednoduchý (spíše opravdu nemožný), pokud jej člověk chce provádět sám..stejně to vidím i v případě dvou nezkušených lidí..takže do budoucna určitě seminář také plánuji..ke studiu psychologie (tím pádem i duchovna) mě před lety přivedl právě finančník a Vaše články, a od té doby se pomainku neustále snažím vyvíjet a dále studovat a přemýšlet..ale je to velmi dlouhá (spíš nikdynekončící) cesta a i malinké pokroky ve vlastním chápání a jednání se provádí extrémně těžce..proto je velmi důležité, co zmiňujete ve článku - studium a zlepšování chápání duchovna, psychologie, sebe sama chce opravdu maximální dávku trpělivosti a odhodlání...řekl bych, že to je ještě na vyšší úrovni než trading, pokud jde o trpělivost a odhodlání..v dnešní době skutečně není lehké se změnit..ikdyž třeba jen minimálně...ale právě takové články jako tento pomáhají v lidech probouzet zvědavost, která je branou ke všemu na světě..ještě jednou díky a sám budu moc rád, když budete v podobných tématech, byť občas, pokračovat..

PS. naprosto chápu Vaše dovětky o tom, že je Vám jedno, co si o tom článku budou lidé myslet atd...když si přečtu reakci od "premnath", není snad na to lepšího vysvětlení...je neuvěřitelné, jak omezení můžeme být....

majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby


tomnes

Cestu jsem četl cca před 2 měsícy a byl jsem fascinován především tím,jak mi celé to vyprávění přišlo důvěryhodné.
Přirozeně jsem se pokoušel nějakým způsobem aplikovat postup cesty sám na sobě a samozřejmě neúspěšně,což mne utvrdilo v tom,že tudy cesta nevede.:)
Na siti jsem našel několik kontaktů na lidi,kteří se Cestou u nás zabývají,ale opravdu jsem neměl odvahu to podobným způsobem absolovat .Nakonec přišel tento článek,který mi definitivně potvdil správnost úsudku.
Zájímá mně na jaké jazykové úrovni musím mninimálně být,aby bylo možné celou seanci plnohodnotně absolovat třeba v tom Londýně.Přibližně 8 let zpátky jsem byl na úrovni uppermediate,ovšem za poslední roky co
mluvím english max.na dovolené v restauraci,šly znalosti rapidně dolů.
Ale obávám se,aby se člověk při seanci cítil pohodlně a mohl se naprosto uvolnit,tak je perfektní angličtina asi nutností.


Hezký den
Tomas
Link to comment
Sdílet pomocí služby

tomnes:
Když jsem se před cca 2 lety do tradingu pouštěl, vůbec jsem netušil jak skvělé věci na mně čekají a ačkli to možná bude znít divně vydělávání peněz není, alespoň pro mně tou věcí neskvělejší i když právě pro peníze obchodujeme. Že v tradingu najdu nějaké "duchovno" jsem s počátku neměl ani tušení. Nyní mi právě toto, ve spojení s vyděláváním peněz přijde právě to nejlepší. Naznám moc jiných druhů lidských činností, které by člověka takto "nutily" pracovat sám na sobě a ještě být za to dobře placen. Pokud tedy trading sám o sobě je určitá Cesta, pak je to opravdu, alespoň pro mne cesta z jeskvělejších. Na seminář se zcela určitě sice v dohledné době nedostanu (protože rodina a tak trochu ještě pořád jazyková bariéra), nicméně, vše má svůj čas. Můj růst už nic nezastaví. A navíc mě ještě čeká několik zajímavých duchovních (a hlavně naprosto výjimečných) zkušeností tohle léto u nás v Česku a tak se teším alespoň na ně. No i když slovo těším je asi trochu nadnesené, protože jak říkáte, tyhle cesty k sobě dost často trochu (někdy i hodně) bolí. A bolely odjakživa. Ještě dnes se na sibiři, kde se dochovaly zbytky původního evropského šamanismu, může šamanem stát pouze člověk, který projde velikou (v tomto případě fyzickou) bolestí. Mno a proto většina lidí zůstane "za branami" protože se bolesti (jakékoli) bojí. Jestli platí co říkal Williams: ......udělejte z bolesti palivo...... pak z mého pohledu bez bolesti není paliva. Naštěstí na jedno "nabití" tímhle palivem většinou člověk dojede hoooodně daleko. V každém případě díky za inspiraci a věřím, že jednou přijde ten správný čas i pro mě.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tomnes:
Na oficiálních stránkách Brandon Bays je jako certifikovaná lektorka pro Cestu uvedená pro Českou Republiku Simona Wenger, což by měla být Švýcarka českého původu. Vzhledem k tomu, že má pověření samotné Brandon Bays vést semináře v ČR, nemuselo by to být úplně špatné. (sice seminář už proběhl v červnu, ale třeba budou opakovat). Určitě Brandon Bays je Brandon Bays, ale pro nás, co nejsme tak úplně dobře jazykově vybaveni by to snad mohla být dobrá alternativa. Co myslíte ?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomáši, věřím, že během své životní Cesty zjistíte, že přeludem nejsou jen emoce, ale prakticky vše, čemu přikládáme v životě důležitost. Můžete procestovat celý svět, můžete mít všechny peníze světa, můžete poznat zdánlivě vše, avšak mysl nebude mít nikdy dost a požene jako splašený kůň dál, to Vám slibuji. Zastaví jí jen ruka Jamadéva, který vás v čase smrti odtáhne z těla. A pak bude pokračovat dál. Materiální svět je prázdný, v něm nic nehledejte. Všechno je již ve Vás. Až to zjistíte, nejen, že Vás nebudou rozrušovat emoce během tradingu, ale ani bomby dopadající těsně vedle Vás.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Cest jak zvládat emoce je mnoho a každému vyhovuje jiná metoda. Já jsem pře osmi lety šel jiným směrem a to cestou skupinově organizovaným cvičením jógy a jejím duchovním cvičením (www.yogaindailylife.com). Praktikováním jógy, narozdíl od jiných systémů, člověk dokonale udržuje svoji fyzickou stránku a současně i duchovní. Ono je také důležité být před trejdem nejen emočně ale i fyzicky v pořádku. V učení jógy se klade jednota těla a duše. Něco na tom je: pokud mě bolí hlava, loupe v zádech či doslova bolí celé tělo, tak mohu zvládat emoce s bravurou ale já do obchodu nejdu, protože nejsem celkově na něj připraven a necítím se na to. A právě jóga mě pomohla po letech cvičení dát do pořádku fyzickou stránku a psychickou. Pravidelné a o rganizované cvičení má ještě jednu výhodu a to,že současné fyzické a duchovní cvičení je nekončící proces. Není založen na tom,že jdu někam jednorázově na seminář a po něm jsem s prominutím osvícen. Dnes se už usmívám jak mladí adepti na cvičení, byť jsou o dvacet let mladší, tak začínají s takovými fyzickými problémy, které já už dávno nemám a s obdivem vzhlížím k o dvacet let starším jak si udržují stále mentální a fyzickou svěžest.
Toť můj přístup k dokonalému zvládání emocí.
Vašek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky za článek,
Asi vím proč jste Tomáši psal ten první odstavec....:-), věnuji se také osobnímu růstu a spoustu souvislostí co člověk pochopí např. že vše co v životě máme nebo nemáme si vytváříme sami, ať už vědomě nebo podvědomě, jsou pro mnohé lidi nestravitelné a když mám taky tendence se o nové poznatky podělit, většinou si lidi klepou na čelo....
Nedávno se mi podařilo také zažít dny absolutního klidu a je to něco neuvěřitelného, nepopsatelného ,provázené obrovským přívalem energie a dokonce měřitelnými změnamy na fyzickém těle.
Knihu jsem si táké přečetl, ale jak píšete, je to spíše seznámení s touto metodou a bylo by asi opravdu potřeba jít na seminář což myslím předpokládá výtečnou znalost angličtiny :-( , já využívám metody nalezení a odblokování podvědomých programů pomocí svalového testu....
Pro janM ,přijetí toho co je , jak to myslíš ? např příjímáš že nemáš dost peněz, že nemáš vysněné auto atd.... naopak ten
absolutní klid dává člověku sílu a víru změnit ve svém životě cokoliv na co si vzpomene pouhou myšlenkou s pojenou s pocitem klidu a radosti. Tohle je taková sranda ,zkuste třeba doma ohnout vydličku pouze myšlenkou a pocitem radosti: postup je následující chyťte vydličku oběma rukama, mírně zatlačte směrem kam ji chcete ohýbat, vytvořte v sobě pocit radosti, představte si jak vydlička měkne a chtějte ji ohnout ....no ona se pak začne kroutit jak gumový pendrek...
Ještě jednou díky za duchovní podněty

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...