Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

mal by som otazku resp. prosbu o radu skor na slovenske publikum. Vedel by mi niekto poradit kvalitne internetove pripojenie? Ide mi o primarne pripojenie, t.j. cez kabel. Mobilny internet ako back-up uz mam. Taktiez som obmedzeny dostupnostou sluzieb ako je FiberNet (Orange) a Magio Internet Comfort (t-com), cize optika zatial u nas nie je a obavam sa ze dlho este nebude. Je tu este moznost UPC/chello na optike (ta je u nas dostupna) ale tu som sa stretol s nazormi ze je nestabilny, resp. ze sa im dost casto straca vela packetov, ze maju pretazene linky/optiky??? Na bezne surfovanie je v pohode, bezny uzivatel nic nepostrehne ale ked ide o burzu a posielanie tickovych udajov, tak tam asi stratene packety je dost citit a moze to mat velky vplyv na moje rozhodovanie/obchodovanie. No nevyznam sa v tom velmi, tak prosim o radu tych ktory uz dany problem vyriesili a s vybranym riesenim su spokojni. (zvlast ked na to aby som si to "vyskusal" musim podpisat zmluvu o viazanosti na 2 roky) dakujem za akekolvek nasmerovanie

and

• 1 year later...
  • Odpovědí 380
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Dobry vecer,

rad by som kupil notebook pretoze stary je nefunkcny, preto by som potreboval poradit pretoze som uplny laik :S co sa pocitacov tyka. Vie niekto poradit nejaky konkretny mode alebo aspon komponenty, co sa grafiky, procesora, pamate tyka?
vopred dakujem

Richard

Odesláno

to iNTRA-FiN:

tak hlavny ucel je na ID obchodovanie, takze asi trosku lepsiu grafiku atd, samozrejme popri tom pozriet nejake filmy a rychle pripojenie na internet, monitor klasicky okolo 15 palcov. Co sa tyka prenasania asi tak raz, 2x za rok a cena okolo 700 eur.
mal som predstavu rychlost procesora od 2,3 GHz vyssie s oper. pamatou 3GB a vyssie o grafike a pevnom disku nemam ani sajnu, samozrejme s HDMI vystupom a ak vies poradit nieco co by bolo dobre mat este navyse s ohladom na ID obchodovanie budem rad.
Dik

Odesláno

richard111:
1366x768 je bezne rozliseni 15,6'' displeje, u 15,6'' displeje nesezenes do 700EUR s vyssim rozliseni (alespon myslim), jinak ja mam take 1366x768 a na ID dostacuje. grafika ti staci integrovana, na grafy neni neni zadna grafika potreba, jen pokud bys tam hral take hry. v te cenove kategorii budes mit procesory i3 mozna také i5, coz mas uz 4jadra = naprosto dostacujici pro potreby tradera. operacni pamet je jiz bezne 4GB. znacky dporucuji dell ci lenovo

• 3 týdny později...
Odesláno

Snad me tu nekdo pomuze trochu nasmerovat - hledam nejaky GSM zarizeni, ktery bych mohl pripojit k pocitaci treba pres USB port a ktery by mi dovolilo z pocitace posilat SMS zpravy (to zarizeni by v sobe melo vlastni sim kartu). Nasel jsem nejakou vec nazvanou GST2 (univerzalni GSM modul), ktera se pouziva asi hlavne u zabezpecovacich systemu, ale mozna by to mohlo poslouzit memu ucelu.

Jde mi o to, ze treba v pripade vypadku elektriky (na delsi dobu nez par minut) si muzu poslat email, ale pokud mi vypadne internet, potreboval bych si poslat sms. Asi bych mohl pouzit i normalni telefon pripojenej k pc, ale snazim se prozkoumat vsechny moznosti. Vi nekdo o necem sikovnym?

Odesláno

Gizmo, takovou věc mám doma, dostal jsem to od Vodafonu jako internet,ale myslim, ze nebude problem to sehnat i jinak. Vypadá to jako flashka a dovnitr se strka simkarta. prymarne je to urcene na pripojeni k internetu (mobilni) ale umi to i posilat sms a podobne a k netu se vubec nemusis pripojovat. Na tom zarizeni je jen napsane Vodafone Mobile connect model: k540 EDGE/GPRS USB stick. ZKus hledat na googlu třeba pod "EDGE/GPRS USB" Určitě ti to najde plno odkazů :)

Odesláno

gizmo:
gsm modul nebo obyčejný mobil připojený k usb. Pro domácí použití v tom není zásadní rozdíl.
Konkrétní software vám neporadím, ale hledejte v oblasti monitoringu serverů.

Odesláno

> Blizz & polygon

Diky za tipy. Zkusim pohledat vic a az to vyresim, tak sem o tom dam vedet. O software zas az takovej strach nemam, protoze ten si kdyztak napisu. Spis hledam prave hardware s nejakym rozumnym API.

• 3 týdny později...
Odesláno

Zdravim tradery,
chtel bych se zeptat, jestli nemate zkusenost s pouzivanim Amazon Kindle 3G pro vstupy a vystupy do/z obchodu pres webove rozhrani u IB? (Samozrejme jako nouzove reseni)
Predesilam, ze zatim jsem u Infinity, takze reseni u IB neznam detailne. U Infinity to nejde pouzit, protoze webtrader otvira obchodovaci okno v nove zalozce, coz Kindle nepodporuje. Muzu si jen kontrolovat pozice, ale pokud bych chtel obchodovat, musim pouzit jine HW reseni.

Prosim o zkusenosti u brokera IB, pokud mate. A pripadne zkusenost i s obchodovanim futures spreadu pomoci tohoto zarizeni u IB.

Diky, Petr

• 1 month later...
Odesláno

ahoj, měl bych dotaz na někoho, kdo má zkušenosti s SSD disky. Mám starší dvoujádrový dell d620 s 2GB RAM. Samozřejmě, že nejpomalejší části je disk a ono se to dost projevuje, např. při zadávání prvního příkazu v NT po spuštění platftormy. Je to docela nepříjemné, protože disk začne "šrotit" a příkaz se mi obvykle vyplní s několika vteřinovým zpožděním. Máte někdo zkušenosti s použitím SSD disku namísto klasických? Je poznat zrychlení při práci s platformou a grafy? Díky za tipy :)

• Vytvořit...