Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Grafy interaktivní a backtesting


Doporučené příspěvky

Stále hledám dobré grafy na komodity.
Něco jako na akcie BigCharts (které jsou výborné) tj. když webové tak free, aby byly interaktivní / java a aby měli data na backtesting aspoň 5 let a když softwarové, tak za rozumnou cenu.

- obchoduji přes Ameritrade akcie (QQQQ) pozičně
- přecházím na IB
- chci začít komodity popř. spready pozičně nebo swingově
- zatím používám na Qčka BigCharts a na komodity hledám něco podobného
- vyzkoušel jsem Alaron (které jsou asi od eSignal) a to pořád není ono
- a pak Track 'n Trade zatím jen stocks a moc mě neoslnil
- potřebuji v grafech hlavně data na backtesting
- potřebuji možnost zobrazit pouze vybrané období
- a hodila by se v grafech možnost generovat průměr za předešlá období

Tak nevím jestli nechci moc. Poraďte.
Zatím díky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 106
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

to Mladek:
něco z toho co chcete byste mohl najít např. i na www.futuresource.com
-umí to stavitelnou tech.anal. s poněkud omezeným, ale dle mého dostačujícím výběrem indik/oscilátorů na akcie, komodity, forex (není ale java)
-umí velmi dobře rychle zobrazit a spočítat komospready, s možností zadat si sv vlastní vzorce (až byste nevěděl jak se jich tam dobrat napište)
-backtest s vašimi požadavky zde asi nenajdete
úspěch Vám


Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

Díky s omluvou za spóžďo. Čekal sem že dostanu echo na majl, až se objevi nějaká odpověď a ono nic. Asi sem to špatně nastavil. Jinak futures.com sleduji, ale není to přeci jen ono, ale na netu zdarma asi to nejlepší. Teď testuji TNT, Sierra a TWS. TNT: - verze stock je teda mnohem propracovanější - ale stále se tam nedají grafy udělat do nezávislých oken jako v Sierra - natož na několik monitoru, jako to jde třeba na TWS od IB - data jsou jen EOD a tudíž se nadá sledovat vývoj během dne - natož aby byla intradenní (která zase tolik na poziční obchody nepotřebuji) Sierra: dva týdny na testovaní je málo a hlavně sem se k tomu pořádně nedostal - uživatelské prostředí je nic moc - absence backtestingu - z IB natáhnu data na stock jen rok zpětně - futures staré kontrakty se nenatáhnou, jen ty probíhající TWS: - výhoda pro práci na více monitorech (super) - hrubou práci jsou použitelné - ale hrozně to nějak blbne a občas zobrazuje blbosti, až to musím restartovat a k bochodům: - papertrading account nějak i blbne a doufám, že se to nebude dít i v realu - hlavně se mi vytratily exekuované obchody - v probíhajících a ukončených obchodech aby se pes vyznal (nepřehledné) - u AmeriTrade jsem měl rozhodně lepší přehled - výborný je to TNT stock, tak kdyby info o obchodech vypadali i tady, zatím se na nic takového u IB nenašel a tak to vypadá u TNT: Tak uvítám jakákoliv další doporučení, komentáře, zkrátka vše. Díky všem

3120

3121

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mladek,
co tedy vlastne chces, akcie nebo komodity? pozicne nebo ID?

podle prispevku komodity a chces backtestovat. tak to ti sierra neda uz podle definice.
budu se opakovat ale hledej poradne. rikas ze obchodujete, tak musite mit nejake zkusenosti. zkuste vic popsat jak chcete backtestovat.
jinak se podivejte na programy tradestation, genesis trade navigator, neoticker, ensign, wealthlab.
jsou to placene programy, ale jako obchodnik si asi nemyslis ze vse je v tomto businessu zdarma. navic TS za urcitych podminek je.

tak hodne stesti

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Mladek:
intradenni komodity nedostanete nikde zdarma. Chcete-li backtestovat ID komodity, musite si neco zaplatit [A = kupte si data a k tomu nejaky soft, treba Sierra a backtestujte treba 5 let nazpet nebo B = kupte si soft s daty, napr. Genesis nebo C = otevrete ucet u Trade Station nebo D = zaplatte si E-Signal soft].
Nektere softy [napr. E-signal nebo Genesis] Vam daji mesic zdarma. Tradestation neni drahy, pokud mate ucet, myslim, ze je zdarma, kdyz udelate vice jak 10 tradu / mesic.

Soft pro trading je dost individualni, kazdemu sedi neco jineho. Jinak plati vse co napsal 911.

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky Lukas a Libit.
Určitě se podívám na naše náměty a udělám z toho závěr.
Už jen pro upřesnění:
- obchoduji prozatím akcie
- backtestuji komodity
- nejsem si jist jestli donromady komodity a akcie také, zatím asi ano
- přejdu pravděpodobně časem jen na komodity (uvidím)
- nedělám ID, ale pozičně chytám dlouhé trendy
- ID data sleduji občas pro nastoupení do trendu během obchodního dne

Zatím mi soft vychází asi takhle:
- TNT futures program s plugins $300
- EOD data do TNT $20/mes
- Sierra $20/mes

a stock pojedu z netu a IB zdarma


Mládek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

A když koupím TNT.
Mohu koupit EOD data třeba jen jednou a další třeba až za půl roku?
Bude mi ten program chodit třeba těn půl rok, samozřejmě s neaktuálními daty?

Na aktuální data bych pak používal Sierra a na backtesting TNT a jednou za čas tam data jen doplnil a pak bych si mohl dovolit i obě verze stock i futures.

Mládek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mladek,

zbytečně si vše komplikujete. Dělejte jen s jedním SW. Každý SW počítá indikátory trošku jinak, může mít i drobně odlišné EOD data. Navíc cena za data TNT není nijak závratná (20$/měsíc), Sierra je 16$/měsíc + nějaký zdroj dat (IB 10$/měsíc, navíc fixace 5000$ na účtě). Trošku drahá varianta.

Hlavně se rozhodněte jen pro jednu věc. Čí víc tím hůř! [bold] A hlavně, makejte na psychologii [/bold]. Ostatní se dostaví samo.

TNT: jasně program funguje i bez aktuálních dat. Jak často si budete data kupovat záleží na vás. www.trackntrade.com/data.htm

Jakub

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zajímalo by mě:
1. proč se třeba data různě liší? Třeba qqqq jsou na TNT a BigCharts stejná a data od IB se docela liší?
2. proč jsou na IB někdy extrémní hodnoty low a high ceny a u ostatních to není a nebylo to ani u brokera AmeriTrade. Na IB jsou většinou vyšší právě low a high než u ostatních? A to bude mít i dosti zásadní dopad pak na stoploss.

Tento dotaz bych asi mohl přesunou do jiného vhodnějšího již otevřeného vlákna. Poraďte někdo jaké bude nejvhodnější.

A grafy:
Jinak, IB platím tak jako tak a rozhodl sem se platit Sierra a data propojím s IB. Ale na studium potřebuji i historická data. Teď už jen jestli kupovat TNT a nebo data, která půjdou načíst do Sierra si někde stáhnout nebo občas koupit.
Zatím studuji technickou analýzu, backtesting a papertrading tak po ruznu, jak se zatím dá zdarma a prozatím dělám trading jen qqqq, které znám.

Jsem rád za každou dobrou radu.
Díky,
Mládek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 6 months later...

Mám stejný problém, jako Mladek. Vzhledem k času a co nejnižšímu riziku bych chtěl začít obchodování elektronickým Eurodollarem(GE) a to swingově či pozičně, takže mi stačí jen denní grafy. Prošel jsem spoustu odkazů na grafy a zaráží mě stále jedna věc a to, že se liší ceny O/H/L/C na 5min. grafu a denním grafu. Ten rozdíl je klidně několik ticků, což není zrovna zanedbatelné. Jako příklad uvádím den 9.8.2007 a přikládám odlkazy na 5min a denní graf. Open i Close cena je úplně rozdílná a tak je to prakticky každý den. Jak to, že se ty ceny tak liší? Není to určitě tím, že by denní graf nezobrazoval noční obchodování, protože open cena na něm je 948550, kdežto na 5min. grafu této ceny za celý den nebylo vůbec dosaženo. Kde je tedy zakopaný pes? Už to řeším hodně dlouho a nemohu na to přijít:-( Mám v tom zmatek a nemohu backestovat, dokud to nevyřeším, protože by jinak ten backtest mohl být k ničemu. Potřebuji historické grafy s odečítáním cen, s možností zobrazování den po dni, jako to umí stránky, na které jsem dal odkaz výše.

4037

4038

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...