Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Vím toho DOST přesto však nevím NIC


Doporučené příspěvky

Dobrý podvečer přátelé ,

Promiňte pokud již existuje podobné vlákno které zakládám , ale já jsem přímo takové nenašel . Svůj dotaz bych asi měl směřovat do psychologie obchodování jenže tam většinou směřují dotazy které jsou o pozitivní rozpravě nad psychologií . Já mám jiný problém přesto že tady v diskusi jsem krátce tak o komodity se zajímám již delší dobu a přesto že mám hodně přečteno odtestováno , manuál snad 10x přečtený mám dojem že vlastně nic nevím . Tuším že problém je asi v tom že nemám žádný kvalitní systém který by naděloval zisky testoval jsem kde co , ale už jsem zrušil 5x 5000 dolarů na demo účtech . zkoušel jsem testovat komoditní trhy , zkoušel jsem Forex a nic všechno špatně už jsem zoufalý a frustrováný nevím co mám dělat .
Nevím jestli jsem takový pitomec nebo jestli si tím procházejí všichni .

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 293
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

De Lucky:
Troufam si tvrdit, alespon podle pomerne velkeho mnozstvi prispevku tady na Financnikovi, ze podobnou fazi si prochazi naprosta vetsina zacinajicich traderu-nekteri ji prekonaji, nekteri ne. Velice zajimavy prispevek na toto tema se vyskytl ve vlakne Triple Screen Update. Konkretne nekde na poslednich deseti strankach, kdyz si date vyhledat HYPO CURVE-nabo tak nejak, urcite to najdete. Jako pouho pouhy zacatecnik bych Vam ale poradil, aby jste se zameril pouze na co nejuzsi oblast a te venoval cas-prebihat takovym zpusobem by jste mohl jeste hoooooooodne dlouho a nikam by jste se s nejvyssi pravdepodobnosti nedostal. Ja osobne jsem si tim prosel taky-trvalo to asi pul roku dloooooooooouheho sedeni u pocitace, ale doufam, ze za tu PRVNI fazi jsem se dostal.
S pozdravem

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dane,

Vím přesně o čem píšete a projde tím dříve, nebo později každý. Musíte najít něco, co v trhu vidíte a máte pocit, že to často funguje. Máloco funguje v trzích opravdu dlouhodobě a tupě mechanicky. Proto se např. AOS musí často optimalizovat, nebo nahrazovat jinými.
Myslím, že bez toho, abyste se přizpůsobil trhu, často např. vůbec nebral signály svého systému, protože trh prostě na 1. pohled nesplňuje podmínky vašeho přístupu, nebo přehodnotil situaci a vystoupil prostě jinak, protože se něco zásadního v trhu změní, je nutnost (pro mě).
Mně třeba vůbec nefungují mech. systémy dlouhodobě - prostě jim nevěřím a musím obchodovat velmi diskréčně, abych dosahoval vůbec zisku. Už jsem viděl hodně přístupů a většina je tak brutálně odlišných, že se člověk diví, co vše je možné. Ale najít něco, co funguje Vám konkrétně je celkem složitá a dlouhá cesta. Člověka to vždy přitahuje k systému, který někomu jinému funguje, protože si myslí, že to je právě ono. Já jsem se třeba musel vrátit rok zpátky a najít to k čemu mě to vždy táhlo naprosto samovolně a už s úplně jiným náhledem to začít znovu rozvíjet. Nejhorší psychická újma je, když máte pocit, že něco opravdu funguje a na delším testu zjistíte, že to tak bohužel není a existují měsíce, které vás zničí. Důvěra v systém je v háji. Proto se hodně snažím přizpůsobit trhu a nesnažím se za každou cenu aplikovat systém, když vidím, že povaha trhu mu prostě zrovna nesedí. Nedávno jsem prošel docela slušnou krizí, ale i to je dobrá zkušenost. Vždy se z toho něco vyklube a někdy i docela zajímavá zjištění a řešení.
Tohle je opravdu na roky ... ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já si samozřejmě uvědomuji že je to běh na dlouhou trať , jenže problém bude pravděpodobně někde uvnitř mé psychiky mám dojem že se pořádně nesoustředím například čtu článek a často se přistihnu že myslím na něco uplně jiného a to co jsem právě přečetl ztrácím někde hned za víčkem svého oka . Poslední dobou se mi vůbec nějak málo daří i v životě je to prostě jeden velký finanční průšvih možná právě odtud pocházejí veškeré ty skepse . Nicméně si to všechno uvědomuji a k tradingu vlastně utíkám abych byl v lepším světě . Chtěl bych se vás zeptat – když procházíte tímto obdobím jak se koncentrujete vy ? sportujete , učíte se , spíte , bloumáte jen tak nebo něco podobného ???


Dík všem .

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zdravim,

pridam take svoji trosku do mlyna :)
papertradingu se venuji asi 3/4 roku a uz se mi celkem zacalo darit a pomyslel jsem na ostre obchody. Ale posledni dva mesice to byla bida, bida, bida ... muj celkem jednoduchy system naprosto prestal fungovat a nadeloval jednu ztratu za druhou.
a tak jsem zkusil, presne jak rika bolija, nedrzet se za vsech okolnosti systemu, ale zapojit take svuj pomalu, ale jiste se vyvijejici cit pro trh. a ono to funguje, pomalu se zase dostavam do cernych cisel.

myslim, ze hlavni vec je, nenechat se odradit nekolika neuspechy a jit si pevne za svym. ten obchodni system se kazdemu, kdo to mysli s tradingem vazne, urcite casem objevi :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dane,
jak rekli vsichni, temer kazdy si tim prosel. Jen bych jeste rad zduraznil co napsal bolja, nenech se ovlivnovat ale inspirovat. neskakej ze systemu na system, neobchoduj tak jak jini. zkus to pomalu znova a jednoduse. nekombinuj mnoho indikatoru. zkus si vybrat jen jeden. nebo i bez nej a obchoduj treba jen price action. i takhle se da obchodovat a to velice slusne - bez indikatoru.
drzim palce.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to DeLucky:
možná se trefím když zopakuji co už někde tu: syndrom vyhoření a prázdné hlavy, navzdory tomu co vše jste už zkusil, přečetl, otestoval, a bez OK výsledku, platí i zde. Možno víc než jinde, výsledek je totiž rychle jasný.
Neradím nic, ale najděte si pár věcí = používaných indik/oscil z Tech.analýzy,až ji užíváte, dejte si svá jasná pravidla kdy tam a kdy ven a emoce zavřete někam.
Kdysi jsem na podobnou situaci (měl jsem problém dávat si stoploss a bylo to hodně drahé :-(( u sebe užil obyčejný indik Parabolic:
asi víte jak je Parabolic počítaný a že ty tečky indikátoru nejsou libovolně daleko od kurzu. Tu tečku jsem měl každý den před nosem jak hlavičku hřebíku , kterým jsem si přibil stoploss na kurz kdy končím. Asi primitivní, ale bylo to účinné, navíc pokud se trefí delší trend, Parabolic z něj umí vyždímat skoro maximum: tečky=stoploss, teď fungující jako profittaking se stále více blíží kurzu. Pokud překmitne na druhou stranu a projde tečkou, jde se ven :-). Parabolic umí vyhazovat i z nikam nejdoucích obchodů - stop se postupně blíží kurzu, jež se nikam nehýbe nebo jen +/- nikam.
Než se někde jen tak flinkat bez efektu lepší to někde u nuly skončit...co?
I taková zdánlivá pitomost, ale mě tehdá ty "hřebíky" z Paraboly pomohly :-)
úspěch vám

Link to comment
Sdílet pomocí služby

De Lucky, jestli tě to uklidní, já jsem tím neprošel, co popisuje tady většina. Žádný papertrading, žádné demo, žádné vymazání účtu. Rovnou naostro. Ale jsem na to pověrčivý, a proto to musím zaklepat na dřevo. Tím ti ale neradím, aby jsi šel moji cestou, to vůbec ne. Jen jsem chtěl poukázat, že to jde i jinak a doufám, že to nějaký rýpal nebude brát jako chlubení, prostě je to skutečnost (prozatím). A na závěr - nejspíše to bude v tobě, že si vymazal několikrát demoúčet. Vůbec není pravda, že každý pořádný trader si musí projít smazáním demo nebo live účtu. Tohle zažité dogma je nesmysl.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dane,
už to mnohokrát zaznělo, nehledejte systém, kde by byla nějaká obrovská úspěšnost, snažte se koncentrovat na věci co znáte ze začátku - úplné základy. Drtivá většina traderů vlastně chce mít ve většině případů víc pravdu, než vydělávat peníze - a o tom to není. I se zdánlivě slabým systémem se dají vydělat peníze. Minulý týden jsem si znovu prošel všechny články o MM a Psychologii zde na F - tehdy se mi zdálo, že je mi to jasné(nebylo), nicméně velkým obloukem přes pročtení cca 30 knih, různých diskuzních fór a všemožných studijních materiálů jsem se opět dostal na začátek, ale už s naprosto jiným pohledem na věc. Prostě to docvakne, jen musí člověk vydržet(tím netvrdím, že jsem na konci - ale na novém začátku). Tyto stavy jsou naprosto normální a je to známka posunu.

Myšlenka se sportem vůbec není špatná - náramně to pomáhá. Potom ještě pořádná pařba, sex, nečím si udělat sobě, nebo blízkým radost, zajít mezi nové lidi, vypnout.
Něco vyzkoušejte a uvidí se.

Pevné nervy, zdraví Mecini

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Delucky:
Jak rika Joe Ross = v tradingu neexistuje spravna odpoved. Co vyhovuje me, nebude vyhovovat Vam. Vy sam si musite najit, co Vam bude vyhovovat. Markets jsou absolutne free, bez hranic, bez regulaci, bez podpory, bez moznosti ziskat pomoc. Pro 99% lidi se jedna o prostredi, ktere nikdy nepoznali. Nehledejte zarucene navody, hledejte inspiraci a budujte sve navody. Muzu Vam rici, ze jsem prozival stavy, kdy jsem chtel se vsim trisknout, zahodit, vykaslat se na to, jit od toho. Byly chvile, kdy jsem trading nenavidel. Nenavidel jsem Joe Rosse, Woodieho, Financnika, Eldera, fakt vsechno. Vzteky jsem nevedel, co mam delat dal. Nevedel jsem, jestli se mam vztekat, nebo zhluboka dychat, nebo si psat denik pocitu [mimochodem, ten je jednim z klicu, jak uspet = obchodni denik a denik pocitu = VRELE DOPORUCUJI]. Trhy nemaji povinnost odmenit Vas za dobrou a poctivou praci. Muzu Vam rici, ZE TYTO STAVY VAS POSILI A UDELAJI Z VAS TRADERA.
A druha vec : DEJTE SI VOLNO. ODPOCIVEJTE, RELAXUJTE, VYMAZTE SI HLAVU, ZAPOMENTE NA TRADING, MEJTE RADOST ZE ZIVOTA, SPORTUJTE, SMEJTE SE, BEZTE PARIT, BEZTE ZA HOLKAMA, MEJTE ZIVOT RAD. VERTE MI, FUNGUJE TO, DOSTANETE NAPADY, KTERE BY VAS NORMALNE NENAPADLY. NEVERIL JSEM, ZKUSIL JSEM, POZNAL JSEM, ZE TO FUNGUJE!!

Preji mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...