Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

RSI


tomnes

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 114
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Dobry den,
dle meho soudu se jedna o velmi dobry indikator, alespon pro me obchodovani. Dokaze mi presne rici, kdy je komodita preprodana nebo podhodnocena. Pouzivam jej jak pro dlouhodobe pozice [rady tydnu] a celkovy pohled na komoditu, tak pro kratkodobe pozice [rady dnu]. Primarne vsak s timto indikatorem hledam preprodane nebo podhodnocene komodity. Jsou to pak slusne palety, ktere naskakuji na uctu a procento uspechu je velmi dobre. Muj system byl jednu dobu az moc prekombinovany a nemohl jsem se z toho dostat s profitem, nakonec jsem zakotvil celkem u dvou indikatoru a RSI je jeden z nich.

S pozdravem

J.S.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den ,


RSI jsem zkoušel používat při papírovém tréninku společně s SSTO a MOM , ale přesně nevím na co vše by mne měl tento indikátor upozornit . Zjistil jsem že docela slušně předpovídá další směr trhu , myslím si že je to tak jeden den do předu . Pokud se indikátor RSI zlomil směrem dolů mohl jsem další den očekávat otečení tímto směrem i SSTO . Osobně stavím svůj trénink na , klouzavém průměru 5,20,30 , VOI ,SSTO , AD ,MOM , RSI . Samozřejmě si všímám i dalších ukazatelů jako dvojité dno , dvojitý vrchol aj . Možná že moje testování je až moc překombinované , ale mě celkem zatím vyhovuje . Docela bych byl rád když by někdo přesně vysvětlil co RSI všechno umí .

Děkuji REN

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Při ID obchodování futures e-mini ES používám indikátor RSI ve spojení s Bolingerovými čarami.Pokud se kurz dotkne Bolingerovy čáry a RSI je na extrémní hodnotě 20 nebo 80,je velká pravděpodobnost,že dojde k otočení trendu.Pokud se ještě překříží průměry MACD,dá se mluvit o jistotě.Toto pravidlo jsem nevymyslel,jenom ověřil.Problém je,že placená data RealTimeData mi neukazují indikátory a druhý zdroj dat od brokera je v 15 min.intervalech se zpožděním 10 min.Tento časový posun je u ES velmi nevýhodný a musím se vybavit lepším softwarem.Má někdo zkušenosti s AMIBROKERERem a E-SIGNALem?? J

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry vecer,
rad bych doplnil, ze je velmi relativni, co je a co neni prekombinovane. Ja osobne jsem dosel k zaveru, ze to co jsem delal s technickymi analyzami bylo prekombinovane ve snaze budovat co nejlepsi a nejvykonejsi system. Nakonec jsem zjistil, ze efektivita prikazi s jednoduchosti. Jedna se vsak o muj pripad a neznamena to, ze to plati pro vsechny obchodniky. Verim, ze existuje mnoho obchodniku, jejichz komplikovany system bude problem pochopit:-)) A neni na tom nic spatneho, prave naopak.
RSI doplnuji s jednoduchymi MA 10 a 20 a 50, dale pak dvojite MA 4,8. Vyjimecne tyto kombinuji se Stochastic. Vice nedelam. Soustredim se pouze na tyto signaly a na tech "boucham" penize:-))) Treba jednou prejdu na jiny system. Do obchodu vstupuji max. jeden den po vzniku prilezitosti a pak jiz "surfuji" na vlnach jmenem trend:-)) "Surfovani" tvori 50% uspechu a ja miluji, jako kazdy "surfar" vysoke a dlouhe vlny.

Pouze doplnuji, je to muj system a me pouziti RSI. V zadnem pripade nerikam, ze to bude fungovat kazdemu.

S pozdravem

J.S.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Zdravím, pánové používáte někdo pouze RSI ve spojení s ID obchody? Jen abych nešpekuloval nad něčím co třeba je již dávno vymyšleno a osvědčeno nebo naopak vůbec nefunguje. Mám tím na mysli nakoupit když je přeprodáno a naopak, při dalších podmínkách který sice testuju, ale možná již jsou na světě.
Třeba Josefe kde jsi čerpal ten systém který jsi ověřil?

Dík PETr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Vycházel jsem z obecné definice Bolingerových pásem a RSI.Toto bylo popsáno v nějakém vzdělávacím manuálu.Zkusím to vyhledat a pokud se mi ozveš na bio@volny.cz,zašlu ti v neděli kopii.Já jsem tak poměrně úspěšně obchodoval asi 3 měsíce.Problém byl,jak jsem již uvedl, se zpožděnými daty od brokera.Možná u některého "pomalejšího" trhu by to nevadilo,ale u ES je 10 min.dlouhá doba.Uvažoval jsem o koupi Amibroker s daty E-Signál ale podařil se mi lepší tah.
Tady na Finančníkovi jsem narazil na platformu Interactive Brokers a s Tomášovou pomocí založil účet.Na jeho doporučení jsem zkusil data BarchartX a nemá to chybu.Indikátorů tolik,že si každý vybere.Já teď zkouším MACD na minutovém a pětiminutovém grafu.Nechci moc hýřit optimismem,ale zdá se,že to bude dobře fungovat.Kdyby se tak ještě Flakac přestal flakat a vymyslel něco na statistické zpracování dat z ES trhu.Třeba se mi ozve. josef

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den ,

Chtěl bych se někoho zeptat , co znamenají u indikátorů šipky které se objevují v horním okně , buďto pod grafem směřující na sever nebo nad grafem směřujícím na jih . Domnívám se že to může být nejpříhodnější moment pro nákup nebo prodej . Vypozoroval jsem např. u RSI že při větším výkyvu na sever se objeví v grafu šipka ukazující stejným směrem , ale opačným směrem se neobjevuje nic . Zní to asi dost začátečnicky , ale já prostě jsem začátečník . Doufám že jsem to vysvětlil dost srozumitelně .?

Díky za odpověď REN

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jsou to takzvané Buy/Sell Arrows - Buy = kup, Sell = prodej, Arrow = šipka. Tedy máš pravdu, tyto šipky by u daného indikátoru měly indikovat nákupní nebo prodejní signál. Nakolik jsou spolehlivé či jak často se vyskytují, záleží na tom jak si je v TNT (nebo jiném programu) nastavíš. Např. pokud se v TNT nechá základní nastavení RSI (perioda = 14, exponenciální výpočet průměru a ohraničení 70 a 30), pak by se měla šipka doporučující vstup do LONG pozice objevit např. u červencového kakaa 11. ledna 2005 (indikuje poměrně přesně) a šipky doporučující vstup do SHORT 2. a 8. března - ty signalizovaly ve skutečnosti sice jen krátkodobé korekce, ale předznamenaly razantní obrat na jih, který přišel pár dní nato 21. března.
To, že se šipky ojevují někdy jen jedním směrem je prostě proto, že v daném trhu a s konkrétním nastavením indikátor momentálně indikuje jen tento směr. V historických grafech (či v budoucnu) určitě ukazuje šipečka i na druhou stranu.

Hodně štěstí!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,
často narážím na pojem indikátor RSI, ale blížší informace jsem tady v žádném článku nenašel, a z této diskuze jsem také nepochopil o co se přesně jedná. Mohl by mi někdo jednoduchou formou vysvětlit jak vlastně tento indikátor funguje ? Případně jestli se na finančníkovi nechystá článek na toto téma.

Děkuji, Martin :S

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji za odpověď, ten článek je přesně to, co jsem hledal, problém je v tom, že se k němu dostanu pouze přes ten odkaz. Zkoušel jsem ho hledat surfováním, protože jsem nechápal, jak jsem ho mohl přehlédnout a nenašel jsem ho. Ať na finančníkovi projíždím stránky pořád dokola, tento článek nemůžu najít, nemůžete mi popsat cestu z úvodní stránky, ať zjistím, kde je chyba ? Děkuji :S

Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...