Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mozna by to slo s pouzitim limit prikazu tj. bud ti daji cenu nebo nic. Ale jestli by to neco vydelalo to netusim
Za market asi ne. Dostanes skluz na vstupu jako krava a nez se rozkoukas, tak dostanes druhy na "mensi" stopce.
Mozna nejaky 'back to mean' systemu s nastrazenymi limity dal od trhu se spekulaci na navrat zpet

• Odpovědí 1,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Dobrý den,
jsem student VŠ a už nějakou dobu si pohrávám s myšlenkou začít se věnovat tradingu. Zatím jsem úplně na začátku, snažím se získat důvěryhodné materiály ke studiu a pomalu se učit.
Nicméně často se setkávám s názorem, že trading nemá smysl, že dnes už se v něm nedá vydělávat, že není možné být úspěšný kvůli velkým korporacím na trhu, atd. Moc tomu nepomáhá i skutečnost, že velká část materiálů je dosti stará. Často se setkávám se s články z roku 2004 či 2005 a říkám si, že po 10 letech už přeci nemohou být použitelné.

Z těchto důvodů tedy pořád váhám, zda s tradingem vůbec začít. Moc se mi líbí ta myšlenka a vím, že bych studiu a tradingu dokázal věnovat velké množství času a trpělivosti. Nerad bych ale promrhal několik měsíců/let, abych nakonec zjistil, že všechno bylo k ničemu a vlastně nebyla šance na to být úspěšný.

Proto Vás prosím o názor na mé obavy. Má teď, v roce 2015, cenu začínat s tradingem?
Předem děkuji

jardas

Odesláno

jak dlouho to bude trvat a jak moc budeš úspěšný rozhodneš jen ty sám. Může to trvat týden, ale taky se toho nemusíš dožít. Myslím, že mi rozumíš ...
řekl bych, že průměr je někde v řádu let

Odesláno

Ahoj Jardas,
píšeš, že jsi student VŠ. Trading je ekvivalent tvého studia. Jak můžeš vědět, jestli už teď nepromrháváš měsíce a roky studiem, aby jsi nakonec za pár let zjistil, že tvoje studium bylo k ničemu a že se vlastně na trhu práce neuplatníš?
A nebo jinak, jak může začínající sportovec vědět, zda jeho úmorný tréning, dřina a sebeodříkání, ho za pár let dovede k zisku olympijského zlata a slávě?
Tvá otázka je úplně irelevantní. Neúspěšní ti napíšou, že to nejde, a mají ze svého pohledu pravdu. Úspěšní ti napíší, že to jde a mají také pravdu. Takže pokud nezačneš, tak se jednoznačné odpovědi nedobereš. Je to jen a jen na tobě.
Přeji Ti, ať se rozhodneš správně ;)

Odesláno

jardas9

Ja sa tradingu venujem 4 roky a az teraz niekedy pred par mesiacmi prisiel taky "prelom" a az teraz mam pocit ze zacinam skutocne rozumiet tomu ako trhy funguju. Je to individualne. Stare 10 rocne materialy vacsinou uz nie su relavantne. Nic nie je zadarmo a trading je naozaj porovnatelny s VS, aj ked - ked nebudes zbytocne stracat cas backtestovanim 10-20 rokov starych systemov, tak to mozes dost urychlit.

Odesláno

ano má!
každopádně se vykašli na názory ostatních, vzhledem k tomu, jak málo lidí ví o čem je trading a i z nich jak málo vydělává, je lepší všechny názory brát maximálně informativně a udělat si vlastní zkušenost, jakoukoli, neni nic cennějšího
projdi si tady hlavní web a pročti články, k nastartování to bohatě stačí, zbytek už je na Tobě

jinak zda někdy vyděláš aspon jeden dolar nebo jen proděláš x tisíc nebo se o live tradingu ani nedostaneš nikdo neví, ale to je stejný jako v jiných oborech podnikání

Odesláno

Dobrý den,

je mi 18 let a už jsem se v minulosti o tyto trhy zajímal trošku více. Nejprve jsem sledoval spíše Forex, ale nyní jsem zabruslil do kolejí komoditních, ale vrtá mi hlavou, zda-li se na komoditním trhu dá začít s pouhými 1000 USD. Všichni tu píší o částce pro studenta enormní, a to 5000 USD, v lepším případě 10 000 USD. Je tedy vůbec možné začít s těmi 1000 USD?

Mnohokráté děkuji za odpověď :)

Odesláno

Sedla:

technicky to možné je. Na některých spreadových futures kontraktech máš margin v řádu desítek dolarů. Když zhodnotíš 100% za rok, dělá to cca 4 dolary zisku denně. A to se vyplatí (tu)

Odesláno

Sedla

Nie, nie je to mozne ani nahoudou. Futures? Zalezi na roznych faktoroch, ale aj 10K je velmi, velmi malo. Studuj, paper-traduj, a setri. Nakoniec ak ti to vydrzi tak zistis, ze bola vyhoda to ze si nemal kapital, pretoze by si on s velkou pravdepodobnostou na zaciatku prisiel.

Odesláno

Já na tom prodělal dost svých skutečných a státem zdaněných peněz a zjistil jsem, že papertrading je stejně k ničemu. Fundamenty tě zničí dříve či později. Mluvil jsem s mnoha lidmi a dokonce i ti, kteří vydělávali s tím sekli jelikož na to musíš mít velký kapitál, nesmíš podlehnout psychickému vypětí a návalu strachu. Na demu jsem z 10k USD udělal 20% během pár dnů, ale to je i tím, že velkou ztrátu neřešíš a u komodit se to většinou zlomí. Trh nejde ovlivnit a technická analýza je stejně jen pravděpodobnost.

Odesláno

Papertradoval jsem a backtestoval 3/4 roku. Ted jsem na live uctu. Na Forexu a dava mi to mnohem vic nez papertrading. Clovek se tam uci o dost rychleji. SAmozrejme jsem predtim svou strategii zbacktestoval a papertradoval nez jsem sel na real, ale zase tak dlouho bych na paperu nebyl.
BTW: zacal jsem s minimalnim obnosem, i kdyz se to tu nedoporucuje. Obchoduji miniloty (ano MM). I kdyz se to taky nedorpocuje, ale me to vyhovuje a ucim se na tom dost rychle.
Momentalne bojuji s tim, abych psychicky unesl velke pohyby a nesnazil se na nich svest - temer vzdy to skonci spatne.
Pri dodrzovani OP mam uspesnost velmi vysokou.

Takze za me se s obnosem co pises, da zacit. Bohuzel je to ale forex a ne komodity (sice je broker v portfoliu ma taky, ale nikdy jsme je nezkousel obchodovat), co by jsi rad.

Odesláno

Ahoj,

chci se zeptat na pár informací ohledně AOS. Uvažuji o online webináři od Tomáše. Naplno se ale věnuji intradennímu obchodování, zatím tedy pouze na simu. Nicméně mám teď poměrně hodně času a tak bych ho chtěl nějak efektivně využít a nakouknout pod pokličku AOS systémům.

Nechci si ale koupit tento online kurz a poté zjistit, že platforma a data stojí měsičně 200 dolarů.

[bold]Kdyby mi někdo znalý upřesnil, jak se dá něco smysluplného vytvářet s použítím toho a toho, za cenu tu a tu, byl bych moc vděčný.[/bold]

Pokud se nemýlim, Tomáš používá pro AOSka Tradestation. Plus budou potřeba určitě nějaká kvalitní data...?

Děkuji za odpovědi.

Odesláno

Zrovna tradestation na toto není moc přívětivý. Pokud by jsi udělal 10 obchodů měsíčně, pak by jsi měl platformu zdarma. Pokud ale neuděláš, tak tě platforma měsíčně vyjde na 99,95$.

Data si pak můžeš koupit pouze od nich (co tedy vím), protože oni nekomunikují se světem a data mají, řekl bych obecně, dost drahá. Některá mají free, některá za dolar a některá taky za 95$. Toto je třeba prozkoumat.

Takže se k těm 200$ můžeš přiblížit... Aktuálně na TS kvůli testování AOS platím 136,95 USD měsíčně (platforma zahrnuta).

Se zbytkem bohužel moc neporadím...

• Vytvořit...